- Konu Sahibi rabiaoztrk
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun yazınızı okuyunca az çok kendi başımdan geçenleri okumuş gibi oldum, benimde arda arda düşüklerim var hatta son düşüğüm de şu an 7 haftalık bebeğimin kalp durması sonucu kanama yoluyla atmaya çalışıyorum..benim de eşimin 3 ve 7 kromozomları yer değiştirmiş bundan kaynaklı düşüklerim oluyor dediler ama ben tüp bebek sürecinin olumsuz sonuçlanmasından korktuğum için cesaret edemeyim 4. hamileliğimde de risk alıp normal yolla deneme kararı almıştım sonuç yine bu şekilde sonuçlandı. bende bundan sonraki süreçte artık tüp bebek düşünüyorum başka çarem kalmadı kendimi tükenmiş hissediyorum artık. Sizin gibi tüp bebek doktor tavsiyelerine açığım birbirimize bilgi paylaşımı yaparsak sevinirim. İnşallah burda bizim gibi çocuk hasreti çeken herkesin güzel haberlerini birbirimizle paylaşmak nasip olur, bu zorlu süreçleri bi an önce atlatırız inşallahMerhaba arkadaşlar,
Ne yapacağını bilmeyen bir kardeşinz olarak süreci bilen kişilerden bilgi rica ediyorum. Polisftik över sendromu olmama rağmen
3 yıllık evliyim 3 kez her yıl gebe kalıp düşük yaptım. Bu dusuklerim hep bebek yeni canlirken oluyor. Gebelik süresi daha uzun kese gelişimi embriyo 2 hafta daha geriden geliyor. 2. Düşükten sonra genetik test ve kan pıhtılaşma bakıldı. Kan pıhtılaşma yok eşimin genetk testi 9. Ve 10. Kromozom yer değişmiş tedavisi yok genetik tüp bebek önerildi her gebelik düşük olmayabilir fakat engelli riski de var diye bilgi verilmisti. yinede herşey allahtandir diyip normal yolla 3. Ye de gebe kaldim kendiliğinden düştü yine. Bunların dışında yaptırmam gereken testler var mı ? Annemde tiroid var ona henüz baktirmadm baktircam. 32 yasindaym inanın bu kadar yiprancagimi bilmiyordum her sefernde dünyam basima yıkılıyor. Doktor hastane ne varsa tüm önerilere açığım.