Üst Kattakilerin Bu Saatte İnlemesi

Geçen ay üst katımızdaki daireye yeni bir kiracı taşındı. Şu saatte inleme seslerinden uykumuz kaçtı. Psikolojimiz bozuldu. Kardeşim insan biraz daha sessiz işini halleder.
Eşip çıkıp uyaracağım diyor. Bende ne diyeceksin uyarmak için diyerek onu engelliyorum ama çocuklar duyarsa da kötü olacak.
Bu durumda nasıl uyarmalıyız ki bu vatandaşları :KK43:
nette denk gelmiştim bir apartmanda oluyormuş apartman girişine not yazmışlar bilmem kaç dairedekiler sesinizden rahatsız oluyoruz daha sessiz yapın şu işi diye iyice laftan anlamazlarsa bu tarzda not bırakabilirsiniz :KK14:

Bakın siz bu yorumunuzdan sonra ne kadar komşunuzdan gelen sesten şikayetçi olsanız hakkınız. Çünkü çocukla bilmemne bir mi? Çocuğuma laf söyletmem vs demiyorsunuz.

Olması gereken budur. Ve evet, gerçekten çocuk sesi çok ayrı, sürekli, tiz, gürültülü. Babaları bile çekemiyor bu forumda okumuşsunuzdur. Komşulardan bu seslere tahammül bekleniyorsa her gün bile olsa kısa süreli bir ses için söylenmeye kimsenin hakkı olamaz.
Valla komsum nedense cok gurultulu konusuyor. Bagira bagira sanki, ve gulme sesleri. Saat 10-12 gibi hani uykudan uyarmaz ama uyutmaz da.

Rahatsiz oluyorum ama icimden. Sonucta bizim oglan da veriyor rahatsizlik. Siz buyuksunuz biz sizi cekemeyiz ama benim oglan kucuk onu cekmek zorundasiniz diyemem. Onlar da mustakil evde buyumus oyle konusmaya alismis napalim.

Lakin uygunsuz saatte tadilat yaparsalar, muzigin sesini apartmani titretecek kadar acarsalar polisi bile ararim.

Bu konuya yazanlarin da ozellikle seks sesi oldugu icin rahatsiz olduklari o kadar belli ki. Ne kadar cok gurultulu deseler de, ben seks oldugu anlasilacak her tur sesten rahatsiz olduklarini dusunuyorum hala yazdiklarindan.

Bu yorum çok komik olmuş çünkü apartman adabından bahseden, ne sesi olduğu önemli değil diyen insanlar bu yorumu beğenmiş.

Peki bu insanlar

''Çocuğun sesinden kimseden özür dilemem.'' cümlesini nasıl beğenebiliyor?

Demek ki olay apartman kurallarıyla alakalı değilmiş. Rahatsızlık da niyet de iddia edilen gibiymiş.

Yorum sahibi size sataşmak değil amacım, diğer üyelerin asıl niyetine dikkat çekmek istedim ama çocuğunuzun sesi yüzünden insanlardan özür dileyebilmenizi dilerim.

Bir de sevişme sesine çocuk psikolojisi yazmaya bayılıyor insanlar. Bu kadar bilimsellikten uzak, bu kadar mesnetsiz, bu kadar yapay bir iddia daha olamaz. Böyle anne babalarla büyüyen çocuğun psikolojisi de zaten sevişme sesine kadar sağlam kalmaz, merak etmeyin.
senın cocugun varmı?
varsa komutlamı calısıyor dur kalkma otur kosma?
eger komutla calısıyorsa benımkı normal bebekte komutlan calısmıyor soylıyım deıdm

senın cocugun varmı?
eger komutla calısıyorsa benımkı normal bebekte komutlan calısmıyor soylıyım deıdm

Yazdığınız şeyin herhangi bir mantığı yok.

İnsanın hastası olsa ve istemsiz bağırsa mesela, bunun için dahi özür diler. Sadece daha hoş görülebilir bir durumdur. Sevişen insana ya da sesli sevişmekten hoşlanan insana ağzını kapa demenin çocuğunuzun ağzını kapayın demekten farkı yok.

İkisine aynı muameleyi bırakın, yakın tepkiler bile veremiyorsanız adil davranamıyorsunuz demektir.

Yazdığınız şeyin herhangi bir mantığı yok.

İnsanın hastası olsa ve istemsiz bağırsa mesela, bunun için dahi özür diler. Sadece daha hoş görülebilir bir durumdur. Sevişen insana ya da sesli sevişmekten hoşlanan insana ağzını kapa demenin çocuğunuzun ağzını kapayın demekten farkı yok.

İkisine aynı muameleyi bırakın, yakın tepkiler bile veremiyorsanız adil davranamıyorsunuz demektir.
aynı muameleyı yapamam eger ısterse kafasını ya yastıga yada kocasına gomebılır ama cocuk sesınden ozur dılemek bana cok sacma gelıyor. bılmıyorum ıkısıde bırbırınden cok farklı

aynı muameleyı yapamam eger ısterse kafasını ya yastıga yada kocasına gomebılır ama cocuk sesınden ozur dılemek bana cok sacma gelıyor. bılmıyorum ıkısıde bırbırınden cok farklı
bende öyle düşünüyorum ... çocukla koca insan bir değil.

Çocukla koca kadınlar bir tutuluyor pes yani ki ben kendi çocuğum gece ağladığında koştur koştur salona gidiyorum CuteMom'ın yorumunda beğendiğim kısım daha ziyade diğer cümlesi idi duygularıma tercüman oldu çünkü başıma gelse bende o saat falan dinlemem çıkarım yukarı, kk ya üye olalı sanırım 3.5 yıl oldu böyle değildi burası, insanlar nerdeyse açık açık nasıl sevistiklerini kaç kere sevistikletini hangi pozisyonlardan hoşlandıklarını ne kadar bağırdıklarını falan yazacaklar ben ki muhafazakâr biri değilim ben bile yuh dedim bazı yorumlara

ister çocuk sesi,ister sevişme sesi,ister elektirik süpürgesi ya da çamaşır makinası sesi ne olursa olsun dozunu aşan bir ses olursa ben rahatsız olurum.

karşı taraf saygı bekliyorsa onlar da bana saygı duyacak.apartmanda yaşıyoruz sonuçta.

hala bunlar sadece sevişme sesinden rahatsız diyenler var,niye sadece ondan rahatsız olalım?bunu hangi mantık neden yazar vallahi anlamadım.

Konu gerçekten apartman kuralları ve rahatsızlık olsa böyle bir ayrım olamaz.

Olsa da çocuk koşturması,bağırması, vurması çok daha sürekli olduğu için daha rahatsız edicidir. Yolculuklarda da evlerde de en çok şikayet konusu olan durum bebek ve çocuk sesidir mesela.

senın cocugun varmı?
benim çocuğum yok ama alt katta 5- 6 yaşlarında ve 8-10 yaşlarında iki torunu olan bir komşum var.
çocuklar dün gece saat 1.30'da evin içinde ayaklarında ayakkabılarıyla koşuyorlardı.
kapılarını çalmadım çünkü daha önce çalan komşuya "kendi evimizde de rahat edemeyecek miyiz?" gibi bana söylense gayet karakolluk olacağımız tarzda cevap veren insanlar.
ne mi yaptım tahta karyolamı ayak ucundan kaldırdım ve sertçe yere bıraktım. odamın bitişik olduğu yan komşumun kulağı duymuyor o uykusuna devam etti, alt komşumun torunları koşmaya devam etti ama.
bebeklere bir lafım yok hani sus desen, ağlama desen zaten anlamaz, bebek zaten ağlar, hepimizin başına gelecek de. çocuk laf anlatılabilir bir varlık.
şuna geleyim geçen hafta gece 2deki o ses beni rahatsız etmedi neden biliyor musunuz o insanlar seslerinin bana geldiğinin muhtemelen farkında değiller ama herkes gece saat 1.30 da evde koşulursa alt kata üst kata ses gideceğinin, bağır çağır kavga gürültü edilirse birinin rahatsız olacağının farkındadır.

herkes istediği saatte istediğini yapsa apartmanda yaşanmaz bu sadece sesli sevişme değil ki seste kabul edilir düzeyde olsa amenna, süpürge açılmaz dövüşülmez müzik dinlenmez bangir bangir

Çocukla koca kadınlar bir tutuluyor pes yani ki ben kendi çocuğum gece ağladığında koştur koştur salona gidiyorum CuteMom'ın yorumunda beğendiğim kısım daha ziyade diğer cümlesi idi duygularıma tercüman oldu çünkü başıma gelse bende o saat falan dinlemem çıkarım yukarı, kk ya üye olalı sanırım 3.5 yıl oldu böyle değildi burası, insanlar nerdeyse açık açık nasıl sevistiklerini kaç kere sevistikletini hangi pozisyonlardan hoşlandıklarını ne kadar bağırdıklarını falan yazacaklar ben ki muhafazakâr biri değilim ben bile yuh dedim bazı yorumlara
ben bu konuda muhazakar bırı degılım malum
ama inleme demiyimde anırma seslerini bana duyuramazlar yaw nedir yanı bu cok ayıp bırsey benım ıcın ayrı, esım ıcın ayrı

ister çocuk sesi,ister sevişme sesi,ister elektirik süpürgesi ya da çamaşır makinası sesi ne olursa olsun dozunu aşan bir ses olursa ben rahatsız olurum.

karşı taraf saygı bekliyorsa onlar da bana saygı duyacak.apartmanda yaşıyoruz sonuçta.

hala bunlar sadece sevişme sesinden rahatsız diyenler var,niye sadece ondan rahatsız olalım?bunu hangi mantık neden yazar vallahi anlamadım.
Ben kendi adima sadece sevisme sesinden rahatsiz oluyorlar demiyorum.

Sevisme sesinden yuksek desibelde olmasa da sirf sevisme sesi oldugu icin rahatsiz oluyorlar diyorum.

benim çocuğum yok ama alt katta 5- 6 yaşlarında ve 8-10 yaşlarında iki torunu olan bir komşum var.
çocuklar dün gece saat 1.30'da evin içinde ayaklarında ayakkabılarıyla koşuyorlardı.
kapılarını çalmadım çünkü daha önce çalan komşuya "kendi evimizde de rahat edemeyecek miyiz?" gibi bana söylense gayet karakolluk olacağımız tarzda cevap veren insanlar.
ne mi yaptım tahta karyolamı ayak ucundan kaldırdım ve sertçe yere bıraktım. odamın bitişik olduğu yan komşumun kulağı duymuyor o uykusuna devam etti, alt komşumun torunları koşmaya devam etti ama.
bebeklere bir lafım yok hani sus desen, ağlama desen zaten anlamaz, bebek zaten ağlar, hepimizin başına gelecek de. çocuk laf anlatılabilir bir varlık.
şuna geleyim geçen hafta gece 2deki o ses beni rahatsız etmedi neden biliyor musunuz o insanlar seslerinin bana geldiğinin muhtemelen farkında değiller ama herkes gece saat 1.30 da evde koşulursa alt kata üst kata ses gideceğinin, bağır çağır kavga gürültü edilirse birinin rahatsız olacağının farkındadır.
5-6 yaş ve 8-10 yaşındaki çocuğa ben çocuk bile demem .. suçu anne ve babasında bulurum ama 0-3 yaş çocuğun ağlaması bazen hatta çoğu zaman annenin elinde olan birşey değil.

Konu gerçekten apartman kuralları ve rahatsızlık olsa böyle bir ayrım olamaz.

Olsa da çocuk koşturması,bağırması, vurması çok daha sürekli olduğu için daha rahatsız edicidir. Yolculuklarda da evlerde de en çok şikayet konusu olan durum bebek ve çocuk sesidir mesela.

arkadaşım misal. benim oğlum diş çıkarıyo 10 aylık gece uyandı mı susmuyorsa salona. götürüyorum daha az rahatsız edici olsun diye ben daha başka 10 aylık bebeğe ne yapabilirim nasıl anlatabilirim bana bi yazar mısın inleyen kadınla ateşi çıkmış canı aciyan bebek bir mi harbiden böyle kıyaslar yapmak istemiyorum ama çocuğun var mı senin nasıl bir tutarsin bebek sesini hani az büyük olsa kız ceza ver dicem de 10 aylık yaa camdan mı atayım

5-6 yaş ve 8-10 yaşındaki çocuğa ben çocuk bile demem .. suçu anne ve babasında bulurum ama 0-3 yaş çocuğun ağlaması bazen hatta çoğu zaman annenin elinde olan birşey değil.

Bu sebeple özür dilememeli midir? Bu nasıl savunulabiliyor anlamak mümkün değil.

Üye yazmış, bebeğim gece bizi de komşuları da uyutmadı, özür dileye dileye bir hal oldum diye. Dilemesin mi?

Ben kendi adima sadece sevisme sesinden rahatsiz oluyorlar demiyorum.

Sevisme sesinden yuksek desibelde olmasa da sirf sevisme sesi oldugu icin rahatsiz oluyorlar diyorum.

iyi de o da ayrı bir boyut zaten,hepimiz sevişiyoruz sonuçta:KK53: ama kimsenin rahatsız olacağı boyutta değil bu.bir çocuğun ya da ayakkabının çıkardığı sesle o sesler aynı mı? özel hayat birazda mahrem olmalı.

bi tek bana mı ayıp geliyor acaba milletin benim ahlarımı uhlarımı dinlemesi?

arkadaşım misal. benim oğlum diş çıkarıyo 10 aylık gece uyandı mı susmuyorsa salona. götürüyorum daha az rahatsız edici olsun diye ben daha başka 10 aylık bebeğe ne yapabilirim nasıl anlatabilirim bana bi yazar mısın inleyen kadınla ateşi çıkmış canı aciyan bebek bir mi harbiden böyle kıyaslar yapmak istemiyorum ama çocuğun var mı senin nasıl bir tutarsin bebek sesini hani az büyük olsa kız ceza ver dicem de 10 aylık yaa camdan mı atayım

Hanımefendi beğendiğiniz yorumda ''Çocuğun sesi için kimseden özür dilemem.'' yazıyor.

Neden saptırıyorsunuz?

Çocuğunuzu susturamayabilirsiniz evet ama özür dilemelisiniz, değil mi? Çocuk için kimseden özür dilemem deyip sevişme sesine saç baş yolarım demek ne kadar mantıklı?

Niyetten komşunuza ne, ses değil mi sorun olan? Apartman kuralları?

benim bebemi bırak ben bile 1.30 da bilmem kacıncı uykumda uyuyor oluyorum horlaya horlaya
benım bahsettgıım gun ıcınde olan bıten cocuksu gurultuler
ama asla tahammul etmeyecegım seylerde gece yarısından sonra ınlemeler olurdu herhalde

iste olay bu ben bundan da rahatsız olurum çünkü ayakkabı ile koşuyorsa oçocuklar büyükler neci o evde diye düşünürüm

X