• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ust kat komsu

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3lale
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
ust kat dublex ev sahibi bayan cati katinda kendisi oturuyor alt ktta kiracisi var.yalniz alt katin klozeti su kaciriyor benim banyomun tavani resmen berbat oldu heryer dokuldu karardi.8 aydir ksckez ciktim soyledim ev sahibinede kiraciyada umurlarinda degil gelip evide gorduler utanma yok tabi.kiraci tasindi gitti yeni kiraci geldi.bu arada ev sahibi ne guzel vergi vermeden kiraci oturtuyor.sonra evin icini degistirdi tadilatla odayla mutfagin yerini oturma odamizin ustunu mutfak yapti sanirim buda yasal degil tuvaletini yaptirsin heryere sikayet edecegim yanina koymayacagim.binanin icinde avaz avaz bagirmak istemiyorum ama bagirmadan cozulecek gibi degil.biz zaten kredili aldik evi exper geldi bakti 250 tl verdi ama hala ustkat akiyor banyoyu yaptirmadigi icin bende yaptiramiyorum.ne yapmaliyim.kadina ya klozetini yaptir yada seni heryere vergi kaciriyor ve evin icini degistirdi diye sikayet edecegimmi desem ne yapsam.yasak diye biliyorum cunku.

ust kat dublex ev sahibi bayan cati katinda kendisi oturuyor alt ktta kiracisi var.yalniz alt katin klozeti su kaciriyor benim banyomun tavani resmen berbat oldu heryer dokuldu karardi.8 aydir ksckez ciktim soyledim ev sahibinede kiraciyada umurlarinda degil gelip evide gorduler utanma yok tabi.kiraci tasindi gitti yeni kiraci geldi.bu arada ev sahibi ne guzel vergi vermeden kiraci oturtuyor.sonra evin icini degistirdi tadilatla odayla mutfagin yerini oturma odamizin ustunu mutfak yapti sanirim buda yasal degil tuvaletini yaptirsin heryere sikayet edecegim yanina koymayacagim.binanin icinde avaz avaz bagirmak istemiyorum ama bagirmadan cozulecek gibi degil.biz zaten kredili aldik evi exper geldi bakti 250 tl verdi ama hala ustkat akiyor banyoyu yaptirmadigi icin bende yaptiramiyorum.ne yapmaliyim.kadina ya klozetini yaptir yada seni heryere vergi kaciriyor ve evin icini degistirdi diye sikayet edecegimmi desem ne yapsam.yasak diye biliyorum cunku.
Kira kontratı varsa birşey yapamazsınız gelir vergisi ve emlak vergisini ödüyordur. Belediyeye gidip plan değişikliği için başvuru yaptığını sanmam onun İçin şikayet edebilirsiniz birde kiracısı ile elektrik su saatleri ortaksa kiracı olduğunu da ispat ederseniz kurumlara da şikayet edebilirsiniz

Bağır bencede bende yakında üst kat komşu ya bağırıcam . Küçük çocukları var aşırı ses yapıyorlar ama çocuk dedik olsun dedik sustuk. Ama olmuyor geceleri 2 de çamaşır makinası çalıştırıyor sesine uyanıyoruz 2 gün önce seslerinden ev yıkılacaktı . Eşime dedim ki çok yüz verdik bunlara olsun çocuk vs dedik çamaşır makinasını da uyardım hala devam ediyor böyle olmayacak Emin’im artık

Bizim üst kat komşusunun da mutfak borusu bizimle ortaktı. Mutfağı hep su basıyordu. Söyledik 6 ay yaptırmadılar. Babam yukarının borusuna bir şeyler tıktı sonra. Onların suyu gitmeyince zabıta çağırmışlar. Zabıta geldi durumu anlattık. Bizi haklı buldu. Sonra boruyu ayırdılar. Güzellikle anlamıyor bazı insanlar maalesef. Zabıta veya belediye yardımcı olabilir size de belki.

Gecen sene ust katin wc bizim wc ye çökmüştü .Kadin basmis porcozu kocaman ana boru delinmis .Gelip ozur bile dilemediler .Yapılana kadar kullanmayin dedik .Ona rağmen kullandilar .Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Bizim ust kattaki kadinda oyle kac defa porcoz dokmeyin su geliyo dedik anlamadilar.tamir ediyorlar aradan 1 ay gecmiyo kadin gene dokuyor.bi daha dokerse gidip kafasina dokmeyi dusunuyorum

Allahim bize sabir versin utanmazla ugras dur.Belediyeyi aradim danistim bir kerelik zabita gelip uyariyormus yine yaptirmazsa mahkemeye vermem lazimmis.ne anladim ben bu isten.ilerde bu evi satip gitmeyi dusunuyorum komsuluk filan yok zaten sicak olsun diye ara kat aldik en ust kattami oturmak lazim boyle durumlarla karsilasmamak icin.en ustte oturmanin dezavantajlari nelerdir.cati cok saglam olmali.bide sicak olurmu acaba

Bunun Kanuni yolu mutlaka vardır
Faturalandırıp mahkeme yoluna mı gitseniz kanunu bilmiyorum ama öyle bişey vardır belki

Aynı durum annemin de başıma geldi zabıtayı aradık dediler ki siz yaptırın sonra mahkemeye verin öyle çözülür sonra üst kat komşu insafa geldi de yaptırdı kolay yoldan çözüm yok canım

anaaa bu neymıs artık ayıp valla pıs suyunu elalemın tepesıne akıtmakda sastım valla... benım balkon fayansım catlamıs alt balkona su damaltıyor dıye aylardır balkona kovayla su dokemıyorum sık sık vıledayla sılıyorum temızlıgını o sekılde halledıyrum :(

belediyeden izin almadan yaptirirsan suc canim.izin alinirken kesin ucret odeniyordur o cimri haset vermemistir kesin.bide kadini gorseniz bakimli genc bir bayan cahil biride degil bunu yapan.simdide surekli iste klazotten gelmiyor dusakabinden geliyor diyor yalan dolan.

ya dusunsenize benim cocugumun yatak odasinin ustu mutfak butun gece mutfakta oturuyorlardi eski kiracilar

Bizim üst kat komşusunun da mutfak borusu bizimle ortaktı. Mutfağı hep su basıyordu. Söyledik 6 ay yaptırmadılar. Babam yukarının borusuna bir şeyler tıktı sonra. Onların suyu gitmeyince zabıta çağırmışlar. Zabıta geldi durumu anlattık. Bizi haklı buldu. Sonra boruyu ayırdılar. Güzellikle anlamıyor bazı insanlar maalesef. Zabıta veya belediye yardımcı olabilir size de belki.
Nasıl yaptı bunu ilerde bizede gerekebilir :KK54: maalesef us katin banyosunda yaşıyoruz aynı durumu çıkıp kadının yüzsüz kafasını o boruya sokasim var

Nasıl yaptı bunu ilerde bizede gerekebilir :KK54: maalesef us katin banyosunda yaşıyoruz aynı durumu çıkıp kadının yüzsüz kafasını o boruya sokasim var
Yukarıdan inen boru bizim boruyla birleşip iniyordu. Biz yukarıdan inen boruyu posete sarılmış tahta ile kapattık. Su gitmediği için onların lavabodan geri verdi. Kendi suları kendilerini bastı. Bu dediğim sadece üstümüz değil onun üstü de bizle birleşiyordu boru ince kaldırmıyordu suyu o yüzden. Zabıta olayıdan sonra binanın dışından bir boruyla sularını ayırdılar. Inşallah sizin mesele de çözülür. Insanları anlamıyorum. Ev alma komşu al demişler. Bunun kul hakkı olduğunu anlamıyorlar.

ya dusunsenize benim cocugumun yatak odasinin ustu mutfak butun gece mutfakta oturuyorlardi eski kiracilar
Siz zabıtayı arayın gelirler uyarı alınca yaptırırlar,yaptırmazlarsa para cezası bile kesilir yaptırmadıkları için,ayrıca siz alt kattan yaptırmaya kalkmayın çünkü fayda olmaz.

Kızlar evin içinde değişiklik yapmak suç mu ki bende düşünüyordum değiştirmeyi
Yapacağınız tadilata göre değişir,fayans,kapı,pvc,boya,parke bunlar için izin almaya gerek yok,yine tesisat bakımlarında evin içinde kalan kısımlarında değişiklik yaparsan izin almazsın,ama mutfak ile oturma odasının yerini değiştirirsen evet izin alırsın yada dış cephesinde bir değişiklik yaparsan yine izin gerekir.

Back
X