Üst Kat Komşu Gürültüsü

55gigi55

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2021
145
209
53
28
Merhaba hanımlar,

Benim derdim üst kat komşum ile. Üst katımdaki aile geçen sene Kasım ayında taşındı. Ancak taşındıkları günden beri evin içinde huzurumuz kalmadı, çocukları bütün gün evin içinde koşup çığlıklar atıyor ve anneleri de çocuklara küfürler ediyor, yine aynı şekilde kadının çocuklara vurduğunu dahi duyabiliyorum evin içerisinde. Biz bu komşuları çıkarmak istiyoruz, ev sahibi ile de görüştüm ev sahibi arayıp durumu bildirdiğinde ise aynı şekilde telefonda ona da küfürler edip suratına kapatmışlar. Biz bu kiracılar ile birebir muhatap olmak istemiyoruz, başka bir komşumuz ile tartıştıklarında tehditler savurduklarına şahit olduk. Bildiğim kadarıyla kirayı zamanında banka aracılığı ile ödüyorlar. Yasal olarak nasıl bir yol izlememiz gerekir? Ya da benim kendi evimde iken duyduğum bu sesleri elimde delil olması açısından kayda almam suç teşkil eder mi? Ev sahibi bizim yakınımız, sözleşme başlangıç tarihini baz alarak yasal kira sınırı olan %25'ten fazla zam yapması mümkün mü? Konuyla ilgili özellikle avukat arkadaşlardan ya da benzer durumu yaşamış arkadaşlardan fikir rica ediyorum.

Ev sahibiniz kontrati belirli sureli yapti ise sure bitiminde kiracilari cikarabilirler. Tahliye taahhütnamesi imzalatti ise uygulamaya koyabilir yine cikarabilir. Ilk iki seçenekte ihtar suresini kacirmamaniz lazim. Tum apartman sakinleri sikayetci olursaniz yine evden attirabilirsiniz. Siz ses kaydina alsaniz bile desibel ölçümü gerekiyor diye bıkıyorum ancak konuya hakim degilim. Allah yardimciniz olsun

Sözleşme 1 yıllık ancak bildiğim kadarıyla kiracı aksini istemediği takdirde sözleşme süresi sözleşmenin bitiminde yasal olarak otomatik yenileniyor. Ilçe zabıtasını arayarak şikayet kaydı oluşturdum, en kötü ihtimalle 155'i arayarak şikayette bulunmayı ve tutanak tutturmayı düşünüyorum. Umarım yüz göz olmadan bir çözüm yolu bulabiliriz

Ev sahibi sözleşme süresinin bitimini gerekçe göstererek kiracıyı evden çıkaramaz. Kira sözleşmelerinde süre kiracı tarafı Korur ev sahibini değil. Sadece kiracı isterse süre bitimini gerekçe göstererek evi boşaltır

Aşağıdaki adımları uyguladım. Bunlar benim yaşadığım talihsizlikler. Bu gürültü yüzünden panik atak hastası oldum. Çare bulamadım. Üstümdeki tepiniyor, polis gelince de diyor ki, ben parmak ucunda yürüyorum, beni şikayet ediyor. Benim üstümdeki yönetici üstelik. Utanmaz insanlara karşı mücadele etmek zor.
Keşke kayda almanın suç olup olmadığını da cevaplasaydınız, büyük sevaba girerdiniz. İnsanlar bu gürültü nedeniyle birbirini öldürüyor. Karakola gidiyoruz, gülüyorlar, zabıtayı çağırıyoruz gelmiyor, gürültü akşam oluyor örneğin, zabıta gürültü yaşayan kişiye sormadan öğlen geliyor ve gürültü yok diye rapor tutuyor. Hepsini bizzat yaşadım. ZAbıtayı işini yapmıyor diye savcılığa şikayet ettim; dilekçenin işleme konulmaması kararı diye bir cevap geldi.

Suç değil. Komşunuzun gürültüsü ortak alanlara kadar taşıyorsa ve başka şekilde ispat etme imkanınız yoksa bu suç değil

Evden attıramazsınız. İstediğiniz kadar dilekçe toplayın tüm apartmandan. İstediğiniz yere de şikayet edin hiçbir şey yapamazlar. Ya siz taşınacaksınız, ya da katlanacaksınız.

Evden attıramazsınız. İstediğiniz kadar dilekçe toplayın tüm apartmandan. İstediğiniz yere de şikayet edin hiçbir şey yapamazlar. Ya siz taşınacaksınız, ya da katlanacaksınız.
Kendi evimde oturuyorum, kiracı olsam zaten hiç düşünmeden taşınırdım. Hiç kimsenin kirasını ödüyor olduğu gerekçesi ile başkalarını bu denli rahatsız etmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum, kimse kimseye katlanmak zorunda da değil. Aynı problemi yaşayıp çözüme kavuşturan arkadaşlar olabileceğini düşünüp burada bu konuyu açtım, "katlanacaksınız" tarzında bir üslubu da doğru bulmuyorum. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

Biz de zabıtaya şikayette bulunduk ancak maalesef bir dönüş alamadık. Aynı şekilde ben de her an ne zaman gürültü gelecek diye tetikte bekler hale geldim, psikolojim resmen çöktü. Insanlar birbirlerinin yaşam alanlarına saygı duymuyorlar maalesef, apartmanın ortak yaşam alanı olduğunun bilincinde değiller ve çocuklarını da bu şekilde yetiştiriyorlar. Kadın çocuklarına da hem sözel hem fiziksel şiddet uyguluyor, ben alt kattan çocuklarına vurduğunu dahi duyabiliyorum. Maalesef gürültü dışında bunlar da psikolojimi bozuyor

Katlanma lafını ben de doğru bulmuyorum. Herkes işin kolayını öğrenmiş. Şikayet edin, cimerden vs. en azından içiniz soğur.

Bizim apartmanda iki kişi birbirini mahkemeye verdi. Gürültüden şikayet eden kiracı (altta yaşayan) diğeri ev sahibiydi. Kiracı kazandı ama ev sahibi evden çıkarılmadı. Diğer taraf kiracının taşınma masraflarını vs ödedi kiracı taşındı. Şimdi iki ev sahibi var kavgalı . Ben ikisinin de hatalı olduğu u düşünüyorum onların imza toplaması gerekiyormuş ama kimse imza vermedi.

konunum başında allahim dedim kesin bizim alt komşu, kasımda taşındık kizim surekli bagirir koşar vs.
gerisi uymuyor icim rahatladi
normal gurultu icin kimse kimseyi evinden cikaramaz kiracida olsa diye biliyorum ama gerisi nasil cozulur bi fikrim yok

Desibel bağlıyorlar eve çok şiddetli bir seste işe yarıyor fakat aynı durumu bizde yaşadığımız için zabıtayı aradığımızda yanlış hatırlamıyorsam '' desibelin 60 70 civarında olması gerek gürültü kapsamına girmesi için fakat sıradan bir üst alt komşu gürültüsü en fazla 30 desibeli bulur '' demişti. Yinede bağlatın siz şimdi ses kaydıda suç teşkil edebiliyor. Bende üst katın gece 3 te yaptığı gürültüyü ses kaydına almıştım odamdan polisi aramıştım o sırada onlara dinletmek için tabi polisler bi şey yapamıyor hatta gelmeyi bile bırakıyorlar artık ama ben telefonu karıştırırken dinledim şimdide kendime bir kez daha hak verdim. Gerçekten hakkımızı helal etmediğimiz kadar varmış bir telefon üst katı nasıl bu kadar net bir şekilde ses kaydına alabilir dimi? Valla almış Masa sandalye çekmeleri ilginç bi şekilde asla ve asla durmazdı sürekli çekiyorlar spor mu yapıyorlar onunla anlamadım birde bunlar yeni evliydi öyle çocukta yok çocuk olsa kıyamet kopar orada. Şimdi kendi evimdeyim çok şükür ama psikolojimi ciddi anlamda bozdular ben normalde hemen uyanan biri değildim sayelerinde panik atak geçirmişim ses duyunca irkilir hale gelmişim daha anca kendime geliyorum. Böyle anlatınca insanlar mübalağa ettiğini düşünüyorlar ama eve gelen '' e çüş ama '' derdi :) Allah herkese hak edeceği şekilde hayırlı komşu versin :) Keşke sessizler ve gürültücüler diye apartman ikiye ayrılsa :))

Çok teşekkür ederim, ben de açıkçası çok çözüme ulaşabileceğimiz bir konu gibi görmüyorum genel olarak yasal düzenlemeler de kiracıdan yana. Uyardığımızdan beri sesin şiddeti de katlanarak arttı ancak ben de 60-70 desibel seviyesinde olacağını sanmıyorum. Yine de dediğinizi denemekte yarar var belki bir çözüm olur:)

Malesef öyle. Bizde çözüm bulamamıştık normalde evin eksiği her şeyi bitince yazın güzel havalarda taşınmak istiyorduk ama saygısızlar yüzünden erken çıkmak zorunda kaldık. Ve evet sesi siz uyardıkça utanmak yerine iki katına çıkarıyorlar hoş utanma duygusu olan adam sizi rahatsız etmez zaten :) Ev alma komşu al diye boşa demiyorlar ama öyle bir komşu da yok bu zamanda. Müstakilde yaşarsın yan komşu müstakildeyim diye gereğinden fazla rahattır. Mesela ondan öncede bitişik nizamlı müstakil evimizin yanındaki otları yakıyordu Allah'ın öküzleri ev yanacaktı neredeyse. Hiç yangın çıkar diye düşünmeden sırf yorulmamak için otlardan yakarak kurtuluyorlar otlarla birlikte bizde gidiyorduk Birde üste çıkıyorlar özür dilemek falan yok. Daire ayrı dert. Bi dönüm arazin olacak herkesle mesafeli olacaksın ama öyle bi şansımız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…