• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst çene darlığından damaklık kullanan varsa beni bu konuda bilgilendirebilir mi?

Anlasilmazliklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
4
0
86
29
Damaklığa alışmam zor olmadı. Sadece yemek yiyemiyorum rahat rahat bir de konuşamıyorum.
Benim kafama takılan birincisi dil yarılıyor gibi şeyler duydum bu yüzden sürekli dilime bakıyorum bu doğru mu doğruysa yarılmaması için tavsiyeleriniz var mı?
İkincisi ve asıl sorum, ben 20 yaşındayım doktor yaşından dolayı genişleme olmayabilir diyor. 20+ yaşındayken taktırıp genişleme olan var mı? Bir yakınını olabilir. Bunu duymaya çok ihtiyacım var :(

Damaklığa alışmam zor olmadı. Sadece yemek yiyemiyorum rahat rahat bir de konuşamıyorum.
Benim kafama takılan birincisi dil yarılıyor gibi şeyler duydum bu yüzden sürekli dilime bakıyorum bu doğru mu doğruysa yarılmaması için tavsiyeleriniz var mı?
İkincisi ve asıl sorum, ben 20 yaşındayım doktor yaşından dolayı genişleme olmayabilir diyor. 20+ yaşındayken taktırıp genişleme olan var mı? Bir yakınını olabilir. Bunu duymaya çok ihtiyacım var :KK43:
Genişlemese bile kullanmaya değer. Kullanmadan sonucunu göremezsin düşünme orasını.
Yemek yerken damaklığı çıkarıcaksın zaten onunla yemek yemen imkansız gibi bi şey
Ama konuşmaya 1 ay içinde alışacaksın sürekli takarsan

Damaklığı yapıştırdı doktor yanı çıkarmadan yiyorum ben. Arasına kaçıyor zor oluyor ama yiyebiliyorum. Sadece ön dişlerimle bir şey ısıramıyorum. Ama konuşmak gerçekten zor oluyor. Peki şimdi ben peltek dişlerin yokmuş gibi konuşuyorum 1 ay sonra daha mı normale döner?

Damaklığı yapıştırdı doktor yanı çıkarmadan yiyorum ben. Arasına kaçıyor zor oluyor ama yiyebiliyorum. Sadece ön dişlerimle bir şey ısıramıyorum. Ama konuşmak gerçekten zor oluyor. Peki şimdi ben peltek dişlerin yokmuş gibi konuşuyorum 1 ay sonra daha mı normale döner?
Ben 1 ay geçtikten sonra normal konuştuğum gibi konuşabilmeye başlamıştım. Sanki hiç alışamayacakmışsın gibi oluyor ama alışıyorsun merak etme. Ama doktor niye yapıştırdı anlayamadım onlarla yemek yemek çok zor. Kalındı benimki bi de. İnce damaklık mı kullanıyorsun?

İnş. Ben de alışırım çıkacağı günü iple çıkıyorum.
Kalın mı ince mi bilmiyorum. Kalın gibi sanki. Ama yemek yemek ciddi anlamda çok zor oluyor. Çoğu şeyi yiyemiyorum. Ekmeği çorba gibi sıvı şeylerle ıslatarak yiyebiliyorum. Marul gibi şeyler çok zor yeniyor yense bile sonrasında temizlerken çok sıkıntı. Yani sadece yumuşak parçalanması kolay olan şeyler yiyebiliyorum aslında.
Yani çok şükür en azından yiyebildiğim şeyler de var :D

Back