Urfalı olan var mı?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
Eşimin tayini istanbuldan urfaya çıktı.Çok yabancı bir şehir benim için çok demoralize oldum.Ülkemin her yeri güzeldir o ayrı ama nasıl bir yer urfa?Ne yapılır neresi gezilir?Spordan bahsederken arkadaşım orada kadınlar için değil aktiviteler,kolsuz giyemezsin vs dedi,keyfim kaçtı.3 yaşında da çocuğumuz var.

Bizim komşumuz Urfalı ;
İstanbul Türkçesine alışmış biriyseniz , ilk bir kaç ay dilini anlamıyorsunuz .
Bizim yanımıza taşınmadan evvel 5 yıl Tekirdağ da yaşamasına rağmen anlamamıştım

Bu arada arkadaşınızın bahsettiği kadar katı olduğunu düşünmüyorum .

Son düzenleme:
Aa çok guzel bir sehir oldugunu biliyorum :) Bence sosyal aktiviteler de giyim tarzi da her sehrin semtine gore degisir. Mesela Istanbulu ornek verelim Nişantaşında gezdiğini giydiğini Bagcilarda giyemezsin. Degisiyordur bence

Ev arkadaşım Elazığlıydı ve o kadar sinir oluyordu ki memleketi için abuk sabuk sorulan sorulara. Orada çok katlı binalar var mı diye bile soran olmuş. Doğuyu nasıl canlandırıyorsunuz kafanızda anlamıyorum. Öyle güzel yerleri var ki.. Gittiğinizde göreceksinizdir zaten. İnsanları çok cana yakındır. Öyle kısa kollu falan giyilmez lafları da külliyen yalan.

1. Ben urfalıyım çok güzel bir yer korkmayın ama ilçe lerde zorluklar olabiliyor kıyafet konusunu da abartmış herkes istediğini giyer bizim kaldığımız yerde kebap çiğ köfte yemekler çok güzel

Memleketle ilgili acilan konularin hepsini okuyorum ve hepsine gitmeye karar veriyorum. Bir suru de tuyo almis oluyorum. Urfa'da cok cok gormek istedigim yerler arasinda.

Urfaya gezi amacli gittigimde eglendim fakat kultur farkina hazir olun.Kilik kiyafet konusunda evet ben rahatsiz hissettim kendimi doguda.Insanlar daha yardimseverdir,bunu hemen farkedersiniz.

Bu hafta taşınacağız.Umarım çok büyük bir kültür farkı hissetmeyiz.Yani farklılıklar olacaktıt.Bunun farkındayım da.Endişe ediyor insan.

Selamlar , emlak sayfalarında dolaşırken birdenbire kendimi burada buldum. Ağustosta urfaya taşınacağım merak içindeyim belirsizliklerden hoşlanmıyorum hiç. Geldim gördüm bir kaç kez kötü yorumlara katılmıyorum şu an yabancısı olsam da. Urfada nerede oturulur önerilerinizi alabilir miyim ?

eşim urfalı bir kez gittim kv yanındayken çok daha dikkatliydim giyim konusunda laf söz çok olurmuş diye güneş gözlüğü bile taktırmamıştı ilçede bana.
urfa merkeze çıktığımda kolsuz giyindim ama her ihtimale karşı ince ceketim vardı yanımda bakışlardan rahatsız olup giyinmk zorunda kalmıştım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…