- 14 Aralık 2016
- 1.519
- 3.442
- 31
-
- Konu Sahibi KaramelDelisi
Nevos seni bekledim gelmeyince yorum yaptimEllerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Konu düzenlerken açıldı galibaNevos seni bekledim gelmeyince yorum yaptim
Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor.Eki Görüntüle 3181502
Merhaba sevgili kk hanımlaribugün sizi duman altında bırakacak bir tarifle geldim.
Urfa Kebap
Adana ve Urfa kebap arasındaki fark şöyle ki; Adana kebaba et, kapya biber ve pul biber gibi şeyler katılıyor. Urfa kebap ise kuzu etinden ibaret. Yalnız tuz ile tatlandırıyoruz.
Malzemeler
Kuzu kıyma (orta yağlı)
Tuz
Eki Görüntüle 3181493
Yancılar tamamen sizin damak zevkinize göre, biz köz sebze ve sumaklı soğan salatasını tercih ediyoruz.
Yapılışı;
Kıymaya tuzu ilave edip güzelce yoguruyoruz.
Eki Görüntüle 3181524
Önce top yaptığımız kıymayı şişe saplayip yavaş yavaş incelterek geçiriyoruz. Tuzlu su ile elinizi ıslamayı unutmayın.
Eki Görüntüle 3181494 Eki Görüntüle 3181495
Püf nokta: kebap ustası olmadığımız için şişleri pişirirken dağılmasın, dökülmesin diye kıymayı geçirdikten sonra şişleri dolapta bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 3181497 Eki Görüntüle 3181496
Bu ayrıntıdan sonra köz olmuş mangalın üzerine şişleri koyuyoruz. Yağlar damlamaya başladıktan sonra
çeviriyoruz. Bu şekilde ortalama 5 dk düşürmeden dikkatle pisirdikten sonra servise hazır.
Eki Görüntüle 3181502
Eki Görüntüle 3181508
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 3181503 Eki Görüntüle 3181505 Eki Görüntüle 3181506 Eki Görüntüle 3181507 Eki Görüntüle 3181509 Eki Görüntüle 3181510 Eki Görüntüle 3181512 Eki Görüntüle 3181513 Eki Görüntüle 3181514 Eki Görüntüle 3181515 Eki Görüntüle 3181517 Eki Görüntüle 3181519 Eki Görüntüle 3181523
Çok teşekkürler kirazlımmOhaaaa resmen mangal yakmış, dürüm yapmış yaabende şimdi seni düşünüyordum canim vay vaayy vaayyyyyy yikiliyorsun beybii eline sağlık başarılar dilerim canım karamelim benim
Çok teşekkür ederimm canımEllerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederim canımmEllerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor.
Bide mangal keyfiYarışmada bol şans diliyorum
Bunun hakkı da tadı da mangalda çıkar ama haklılarÇok teşekkür ederim canımm
Evdekilere urfa yapacağım deyip mangal yakmasaydım olay çıkardı
Katılıyorum canımBunun hakkı da tadı da mangalda çıkar ama haklılar
Evet nevosKonu düzenlerken açıldı galiba
İyi ettin beybi haklisinÇok teşekkürler kirazlımm
Sırf bunun için yağışların geçmesini bekledimm
Mangal kırmızı çizgimiz
Ben de şaşurdum görünceee ne hızlı çıktınn heeeeeeeOhaaaa resmen mangal yakmış, dürüm yapmış yaabende şimdi seni düşünüyordum canim vay vaayy vaayyyyyy yikiliyorsun beybii eline sağlık başarılar dilerim canım karamelim benim
Sende katilaydin iyiydiVayyy ellerine sağlık bee
Urfa'nın etrafıııı dumanlı dağlar aman amanGezme ceylan bu dağlarda seni avlarlaaaarrr