Arkadaşım, mail attığın merkezlerden CENTRUM da ben de tedavimi oldum. Ve ilk denememde şu an çok şükür ki hamileyim. Centrum da Recai Papuçcu türkiyede ilk tüp bebek eğitimi alan doktordur. Şu an türkiyedeki merkezlerin bir çogu da onun öğrencisidir. Klinikte sadece 3 hekim tüp bebek içn görev yapıyor ve her doktorun yaptığı iş bellidir. Recai Hoca bizzat kendisi her hastası ile ilgilenir, transferleri kendisi yapar. Ve fiyatları da bir çok kliniğe göre çok uygun. Hatta diğer klinklerin +ücretle yaptığı sağlıklı sperm seçme işlemini de ücretsiz yapıyorlarmış.. Ben de bunu sonradan öğrenmiştim.
değerlendirmelerinizde ışık tutar belki diye yazdım..
nisan&doruk soylediklerinde mantikli..
esim girmedi benimkilerdede, girebilirdi istese ama, kendisi cok kotu olur boyle seylerde onun icin girmedi. yanimda olan hemsireler cok iyi idi ama, elimden tuttular ve sakinlestirici sozler soylediler, sakinlestiricide veriyorlar surekli zaten, sorun olmuyor yani, katlanilmayacak bir aci degil, bu yuzden sende hic korkma, anlik birsey.
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum, birşeyler de ben karalamak istedim. Bence iyi bir tüp bebek ekibinde doktor kadar hatta daha fazla laboratuvarı ve embiyoloğun tecrübesi önemli, işin mutfak kısmı lab. unutmayın, araştırmanızı yaparken buna göre yapın, ayrıca şurası daha fazla tahlil istedi burası daha ucuz kıyaslamasına gitmeyin, tüp bebek fiyatları 3 aşağı 5 yukarı belli, 5000 TL^Ye yapan yer ile 2000 TL'ye yapan yer arasında kıyaslama yapacaksam başarı oranları, doktorun tecrübesi, lab., embriyoloğu araştırılmalı, 3000-4000 begin_of_the_skype_highlighting**************3000-4000******end_of_the_skype_highlighting fazla vericem diye başarısız bir deneme yapmaktansa fazla veririm ama hayalime kavuşurum, böyle ufak hesaplar bana göre bu tedavide yanlış...Ayrıca bazı yerler daha az tahlil istiyor demişsiniz, belki de o yerin istemediği ama tedavinde hayati öneme sahip olacak tahlillerin var ne bşiliyorsunuz? Ben o kadar tedavi ve 2 düşük yaşadıktan sonra vardığım sonucu yazıyorum.
Ayrıca yeditepe hastanesini, memeorial,, amerikan hastanesini önermem. Ben gönlüme yatan merkezi bulduğum için rahatım, inşallah isz de bulursunuz.
Arkadaşlar yazdıklarınızı okudum, birşeyler de ben karalamak istedim. Bence iyi bir tüp bebek ekibinde doktor kadar hatta daha fazla laboratuvarı ve embiyoloğun tecrübesi önemli, işin mutfak kısmı lab. unutmayın, araştırmanızı yaparken buna göre yapın, ayrıca şurası daha fazla tahlil istedi burası daha ucuz kıyaslamasına gitmeyin, tüp bebek fiyatları 3 aşağı 5 yukarı belli, 5000 TL^Ye yapan yer ile 2000 TL'ye yapan yer arasında kıyaslama yapacaksam başarı oranları, doktorun tecrübesi, lab., embriyoloğu araştırılmalı, 3000-4000 fazla vericem diye başarısız bir deneme yapmaktansa fazla veririm ama hayalime kavuşurum, böyle ufak hesaplar bana göre bu tedavide yanlış...Ayrıca bazı yerler daha az tahlil istiyor demişsiniz, belki de o yerin istemediği ama tedavinde hayati öneme sahip olacak tahlillerin var ne bşiliyorsunuz? Ben o kadar tedavi ve 2 düşük yaşadıktan sonra vardığım sonucu yazıyorum.
Ayrıca yeditepe hastanesini, memeorial,, amerikan hastanesini önermem. Ben gönlüme yatan merkezi bulduğum için rahatım, inşallah isz de bulursunuz.
ufak hesaplar yapmıyoruz zaten ben görüştüğüm hastanelerde fiyat bile sormuyorum bütün konuşma bittikten sonra size birde fiyat bilgisi verelim diye onlar söylüyorlar :)
yeditepenin , memorial' in lab.ları iyidir mesela tavsiye etmemişsiniz, her ikisinde de spermleri 7bin kat büyüten bir teknoloji var sperm şekil bozukluğu olan hastalar için çok faydalı bu. ben memorial'ı ilgisizliğinden dolayı tercih etmedim. Yeditepe konusunda kararsızım, sizin neden tavsiye etmediğinizi merak ettim bilgilendirirseniz çok sevinirim
tabi hangi testin neden istendiğini doktorlar kadar bilemeyiz, fakat bütün hastanelerde ilk tüp bebek uygulaması rutin aşamalardan geçer ne yazık ki tutmadığı taktirde nedenleri araştırılır ve o yönde farklı uygulamalar başlar, o nedenle istenilen bazı testler gerçekten gereksiz
tüp bebeğin tutunamama nedenleri, kalitesiz embriyo, kadının yaşı ile ilgili rahim duvarının kalınlaşması, yumurta zarının kalınlaşması, (co-kültür uygulanıyor böyle durumlarda) rahim anormalileri, birde kandaki pıhtılaşma deniliyor onun içinde aspirin kullanılıyormuş ama son araştırmalara göre yumurta toplama işlemi sırasında ve sonrasında kanamaya yol açtığı için deri yada kas altına yapılan iğnelere geçilmiş. bunun dışında birde bilinmeyen sebepler var ki tüp bebekte %60 kadının yaşı %40 şansa ihtiyacımız var.
hangi testle hangisinin önüne geçebiliriz?
tabiki yinede vardır bir bildikleri fakat bu sefer 2 sayfa test istenirse sorucam neyin niçin istendiğini :)
angelic yasadiklarin gercekten cok uzucu seyler. Insallah bizlerle boyle seyler yasamayiz dedigin gibi..
Zapandit hayir maalesef henuz karar vermis degilim..
acibadem ve cem demirel e biraz kayiyor gibiyim, ama kendisi sanirim hastahane degistirecekmis. nereye gidecek bilmiyorum..
ankara tup bebek merkezi (cem akarsu) da olabilir, memleketime daha yakin oldugu icin..
Bilemiyorum..
arkadaşlar bende araştırma aşamasındayım ama araştırdıkça kafam daha da karıştı bu arada başarısız 3 tüp denemem var yaşım 38 cevaplarınızı bekliyorum
arkadaşlar bende araştırma aşamasındayım ama araştırdıkça kafam daha da karıştı bu arada başarısız 3 tüp denemem var yaşım 38 cevaplarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?