üniverste konusu lütfen yardımcı olunn :(

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
ben bu sene sınava hazırlanıyorum ama ygs de aldığım puan istediğim bölüm için yeterli değil.gerçi daha lys var ama ygs yi öğrendikten sonra hevesim kırıldı pek çalışamadım. odtüyü istiyorum..

sıkıntım şu yönde

bu sene olmazsa seneye hazırlanııcam işte ..2. sene kazandım diyelim..herkes benden 1 yaş küçük olucak ve arkadaş bulma konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum ama ablam da 2. senesinde kazandı ve bana '' 1 yaş bile çok farkediyo '' dedi.çok moralim bozuldu..tamam arkadaş bulabilirim ama benden 1 yaş küçük bi sevgilim olsun istemem (büyük konuşmayım ama) hani ister istemez birinden hoşlanırım ama 1 yaş küçük olmasını istemiyorum çok takıntılıyım bu konuda... çoğu kişi de şunu diyo '' odtüyü zaten genelde 2. sene girenler kazanıyo '' diyolar..doğru mu sizce ya bi yardım edin bu konuda çok takıntılıyımmmmmm :KK43: :KK43: :44:

ben bu sene sınava hazırlanıyorum ama ygs de aldığım puan istediğim bölüm için yeterli değil.gerçi daha lys var ama ygs yi öğrendikten sonra hevesim kırıldı pek çalışamadım. odtüyü istiyorum..

sıkıntım şu yönde

bu sene olmazsa seneye hazırlanııcam işte ..2. sene kazandım diyelim..herkes benden 1 yaş küçük olucak ve arkadaş bulma konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum ama ablam da 2. senesinde kazandı ve bana '' 1 yaş bile çok farkediyo '' ded moralim bozuldu..tamam arkadaş bulabilirim ama benden 1 yaş küçük bi sevgilim olsun istemem (büyük konuşmayım ama) hani ister istemez birinden hoşlanırım ama 1 yaş küçük olmasını istemiyorum çok takıntılıyım bu konuda... çoğu kişi de şunu diyo '' odtüyü zaten genelde 2. sene girenler kazanıyo '' diyolar..doğru mu sizce ya bi yardım edin bu konuda çok takıntılıyımmmmmm :KK43: :KK43: :44:

Şimdi öncelikle neden herkes sizden bir yaş küçük olsun? Kalan herkes ilk senesinde kazanıyorda bir siz mi ikinci kez hazırlanıyorsunuz? İkincisi hoşlanacağınız insanın sizin bölümden sizin dönemden olacağının garantisi mi var? Üniversite gelecek ve kariyer düşünceleri arasında tek sıkıntı kendi döneminizden hoşlanacağınız bir insanın olma ihtimali mi? Yani size iki seçenek sunulsa odtüyü kazanacaksın seneye ama kendinden bir yaş küçük birine aşık olacaksın ya da bu sene bir yere girecek ve yaşıtın birini seveceksin. Sırf bu yüzden odtüyü elinin tersiyle itecek misin? Bu mudur yani?

Ayrıca odtüyü kazananlar genelde ikinci senesinde falan olmuyor. Öyle olan da vardır ama geneli böyle değil.

amcam yaşında sınıf arkadaşlarım vardı.her telden insan bulacaksın ünv kazanınca büyükte olacak küçükte ....aynı dönemin öğrencileri aynı yaşta olmak zorundamı.....bence arkadaş çevresini düşünmek için erken.sen bi kazan...arkadaş çok olur

Son düzenleme:

sıkıntım şu yönde

bu sene olmazsa seneye hazırlanııcam işte ..2. sene kazandım diyelim..herkes benden 1 yaş küçük olucak ve arkadaş bulma konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum ama ablam da 2. senesinde kazandı ve bana '' 1 yaş bile çok farkediyo '' dedi.çok moralim bozuldu..tamam arkadaş bulabilirim ama benden 1 yaş küçük bi sevgilim olsun istemem (büyük konuşmayım ama) hani ister istemez birinden hoşlanırım ama 1 yaş küçük olmasını istemiyorum çok takıntılıyım bu konuda... çoğu kişi de şunu diyo '' odtüyü zaten genelde 2. sene girenler kazanıyo '' diyolar..doğru mu sizce ya bi yardım edin bu konuda çok takıntılıyımmmmmm :KK43: :KK43: :44:

canım öncelikle ygs için üzülme benim çok düşüktü hatta okulun en düşüğü benimdi ama lys ye çalıştım ve ygs si yüksek olanlardan daha yüksek oldu ortalamam lys daha önemli sen çalışmana bak:KK34: arkadaş konusunda sıkıntı yaşamazsın her yaştan insan var yani 1 yaş ne ki arkadaşlık için hem benimde sevgilim benden 1 yaş küçük ama umrumda bile değil akıl yaşta değil baştadır çokta seviyorum :nazar: bide ikinci sene kesin kazanırsın diye bişey yok genelde aynı oluyo puanlar ikinci sene giren birçok arkadaşım öncekinden düşük yaptı ve sırf bidaha stres yaşamamak için istemedikleri bölümlere gittiler. elinden geleni yap şimdi eğer olmazsa tabiki dünyanın sonu değil seneye tekrar çalışırsın :KK16:

Bunları düşünmek için doğru zaman değil tatlım. Sen sınavına odaklan. Ben de ikinci yılımda kazandım. Son sınıfta erkek arkadaşım oldu, 2 yaş büyüktü benden bu şekilde evlendik. 2 yaş küçük olsa da umrumda olmazdı. Bir sürü arkadaşım var kendinden yaşça küçük insanla evlenen. Bunlar problem hiç problem değil inan bana. Sen sınavına hazırlan :KK66:

sıkıntım şu yönde

ayyy canım valla tam ergen muhabbeti yapmışşın daha ünv gitmeden sevgilim şu yaşta olmasın diyorsun üniversite ortamı ilk okul lise gibi değildir farklıdır her yaştan her ırktan her cinsten
her memleketten insan vardır

senin kimse orada yaşınla filan uğraşmaz kimse kimsenin umrunda değildir canım

bir bakarsın yanında bir derste 30 yaşında oturur bir bakarsın başka bir derste senden 3 yaş küçük bir kız oturur...

orada bir sınuf mantığı yoktur altan üsten ders alanlar farklı yüzler herşey farklıdır bu yüzden o kadar yaşa takılma sen derslerine çalış güzel bir bölüm tuttur... bir bakarsın olgun ama senden 3 yaş küçük sevgilin olur artık oda kısmet :KK1:

Senin ablanda amma sacmalamis.unibersite liseye benzemez sinifta yediden yetmiayesiye her yastan ogrenci olur.kimsede arkadassiz kalmaz.ben 2.universiteme 24yasimda basladim.kensimden buyuklerde varrdi 19luklarda.sikinti yok umiv rahat ortamdir.amcanla bile ayni sinifta olabilirsin..

sıkıntım şu yönde

Ben de üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Derdin anlayabildim ama eğer istemediğin bi okula gitmek zorunda kalacaksan hiç gitme. Bi de ODTÜ'de hazırlık olduğu için bayağı kişi çuvallıyo, eğer hazırlığı atlarsan bi sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben Uluslararası ilişkiler okuyorum, 150 kişilik sınıfta sadece 20'si benimle yaşıt mesela. Bence tekrar hazırlan ..

Elbet sizin yaşıtlarınız hatta sizden büyüklerde olacaktır..
Hem yaşla ilgili değil mesele..
Yaşı küçük olup , olgun düşünen kişilerle de karşılaşacaksın ..(=

sıkıntım şu yönde

Hiç öyle birşey yok.
Valla ben 92 liyim Üniye gittiğimde 85 li kız vardı valla benim yaşıtlarımla benden daha iyi iletişim kuruyordum.
Kaldı ki 1 yaş ne farkedecek ki.
Ablan abartmış bence.
İyice çalış seneye istediğin yere git.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim 2. senem ve bu senede istediğim gibi olmadı etrafımda bir çok insan öyle 3. seneye kaldık hiç de öyle bir şey düşünmedik senden küçükler değilde bence daha çok büyükler olur gittiğinde

Son düzenleme:
Ben de ikinci girişimde kazandım genelle aynı yaştaydım. Çünkü onlar anadolu lisesi ben düz lise çıkışlıydım. Ama çok çişitli yaşlar olduğu için karşındakine yaşını sormadan tahmin edmiyorsun. Yaşını duyduğumda 'aaa' dediğim çok insan oldu. Benimle yaşıt olan kadar olmayan da insan vardı. Ablan bence abartmış.

Son düzenleme:
Hatta bizim sınıfta aftan glen 50-60 yaşında adamlar oluyor. :KK70: bizlerle iletişim kuruyorlar gayet. Siyasi eylemlere falan katılıyorlar fakültede. Hoca gibi duruyorlar ama bu çocuklar benim çocuğum yaşında gibi bir kaygı yok. Üniversite yaştan çok bağımsız bir yer. 17 yaşında girenle 30 yaşına kadar uzatmış birinin birbirine karşı sen çocuksun sen yaşlısın olayı yok. Ha şu var ama, yaşın ne olursa olsun birinci sınıfla ikinci sınıftaki sen, aynı olmuyor. Ama dediğim gibi yaş başka.

Zaten üniversitede herkes aynı yaşta olmuyor ki benden 4-5 yaş büyük tanıdıklarım var bence takıntı yapma boşuna arkadaş çok bulursun önemli olan yaşı değil iyi, yalansız bir insan olması....

X