Universiteyi ingilizce okumak?

Haziranyagmuru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
69
24
26
Üniversiteyi Ingilizce okumanın avantajlari ve dezavantajlari nelerdir?
Bolumu Ingilizce okumak zor mu?
Ne tavsiye edersiniz?
 
hazırlık olarak oku bütün dersler ıngılızce okumak zor olur tabı iyi bir liseden gelem degılsen alt yapı varsa kesın oku ingilizce olmadan kariyer yapılmıyor artık misal ben yuksek lısans yapamıyorum
 
hazırlık olarak oku bütün dersler ıngılızce okumak zor olur tabı iyi bir liseden gelem degılsen alt yapı varsa kesın oku ingilizce olmadan kariyer yapılmıyor artık misal ben yuksek lısans yapamıyorum

Yüksek lisans yapmak icin ingilizce her bölüm icin sart mi?
 
İngilizce daha prestijlidir tabii ki.
Hem bu sırada kendi alanınla ilgili İngilizce terminolojiyi de öğrenmiş olursun.
Eğer hazırlık doğru dürüst dil öğretebilrse hiç de zor değil.
 
Üniversiteyi Ingilizce okumanın avantajlari ve dezavantajlari nelerdir?
Bolumu Ingilizce okumak zor mu?
Ne tavsiye edersiniz?

Üniversiteyi ingilizce okudum.
Herhalde hayatımda yaptığım en doğru şeydi.

Aynı fakültenin türkçe olanlarından mezun arkadaşlarım sadece türkçe literatür takip edebilirken ben dünyanın herhangi bir yerinden yazılmış yayını takip edebiliyordum. O arkadaşların vizyonu sadece Türkiye sınırları içinde kısıtlıyken benim önümde dünya açıktı.

Son sınıfta yurtdışına staja gittiysem ingilizce fakültede okuduğum içindir.

Yurtdışında stajlar yapabildiysem ingilizce bildiğim içindir.

Kesinlikle vizyonunun genişlemesini sağlar.

Hem mesleki olarak hem de bireysel olarak.

Şu anda çalıştığım yerdeki işi bile ingilizce bildiğim için kazandım. Yurtdışı gezilerine gönderiliyorsam koskoca 20 kişilik işyerinde ingilizce bilen 2 kişiden biri olduğum içindir.
 
Son düzenleme:
Zorluğu dışında dez avantajı yok.
Ama bir şeyler elde etmek isteyen her insan gibi zorluklara katlanmalısın.

Aslında zor da değil, daha kolay belki
Çünkü türkçedeki çoğu mesleki kelime yabancı dilden girmiş dilimize.
İngilizce kökünü bilince anlamak da daha kolay oluyor.
Oysa türkçesini ezberlemek gerekiyor.
 
Aslında zor da değil, daha kolay belki
Çünkü türkçedeki çoğu mesleki kelime yabancı dilden girmiş dilimize.
İngilizce kökünü bilince anlamak da daha kolay oluyor.
Oysa türkçesini ezberlemek gerekiyor.

Kesinlikle katılıyorum. Ama çoğu üniversite hazırlığı gerektiği gibi vermiyor malesef. Bu da öğrencilerin zorlanmasına sebep oluyor benim anladığım kadarıyla.
 
5 senelik üniversiteyi ingilizce olduğu için 6 senede anca bitirebildim.ama ingiliZcem iyi olduğu için çok rahat iş buldum iyide maaşlıydı..
 
Seçtiğin okula göre değişebiliyor avantajı ve dezavantajı. İyi bir okul değilse ki çoğu da vakıf üniversitesi oluyor; burdaki düşük profilli öğrencilere göre hoca dersi anlatıyor ve derinlemesine inmiyor. Bu yüzden "ben hiçbir şey öğrenemiyorum" hissi gelişiyor. Ki sendeki çalışma motivasyonunu da götürüp tembelleştiriyor seni bu durum. Sınavlar da dersler de bu düşük öğrenci profiline göre işlenecek ve istediğini alamayacaksın hocadan kısaca. Ama tabii ki kişisel okumalarla bunu kapatabilirsin. Ki akademik kariyer düşünüyorsan bu dezavantajlara rağmen seç derim çünkü motivasyonun bu olacağı için makale okumalarıyla bu açığı ister istemez kapatacaksın, kavramların ingilizcesi için Türkçe bölümde okuyan biri gibi ekstra efor sarf etmeyeceksin.

İyi bir üniversite değilse ingilizce eğitim veren okul ve tabii ki akademik kariyer düşünmüyorsan bence Türkçe bir bölüm seçebilirsin ingilizceni de dışardan bir destekle halledebilirsin.
 

bölümüm ingilizce değil ama arapça. o da yüzde 30 seviyede yani tüm derslerde değil.
burdan hareketle söylüyorum kii

kesinlikle emek ister.
ama o emeğe değer. sizi uluslararası bir statüye yükseltir.

hangi bölüm bu arada ?
 
Valla İngilizce öğrenmek kolay günümüzde, yaz Youtube'a learn English diye, bin tane video çıkar. Ama ne tür İngilizce? Terminoloji, iş jargonu vs lazım. Koca gün neler yaptığını herkes anlatır İngilizce olarak ama hadi bir ekonomik krizi ya da görünümü yorumlayalım bakalım İngilizce olarak. Ya da bölümün neyse onunla ilgili şeyler. Zor olan bu. Ben Türkçe okudum çünkü benim okulumda İngilizcesi yoktu, üstelik İngilizce temeli olan biriydim. Şimdi jargonla falan uğraşıyorum, Business English ama biraz pasif kalıyor çünkü kullanamıyorum. Anca kendi kendime konuşabiliyorum ama okulda öyle görmüş olsaydım kullanacak, konuşacak, geliştirecek ortamım vs. olurdu. Ben istemez miydim 2008 krizini en sevdiğim hocalarımdan hikaye dinler gibi İngilizce dinlemek, gerektiğinde sorular sormak, pekiştirmek falan... İsterdim. Yani şunu unutma ki İngilizce kullandıkça pekişen bir şey ve onu öğrenmek bir süreç. Eğer biraz İngilizce temelin varsa Türkçe'yi düşünme bile. Ama temeli olmayanlar çok zorlanıyorlar ki zorluklar da aşılamayacak şeyler değil.
 
Öncelikle hangi bölüm için sordun merak ettim ?
Benim de bölümüm ingilizce, başlarda zorlandım, her slaytttaki bilmediğim kelimeleri tek tek sözlükten bakarak anlamaya çalıştım. Ama sonraları alışıyorsun terminolojiye zaten. Şu an çok nadir kullanıyorum sözlük.
Hocaların dersi ing anlatacağı için onların dil bilgisi de önemli. Çünkü sırf kendini ing rahat ifade edemediği için lafları yutarak anlatan, konunun derinine inmeyen hocalar gördüm. Bir de ing 50 dk ders dinlemek iki katı daha zordur, hemen dikkatin dağılır. Zorlukları bunlar. Ama bana kalırsa ben yine kendi bölümümü ing okurdum, bir dil bir insan demş atalarımız :) hele ki ingilizce gibi evrensel bir dil şart bence.
 
merhaba. eğer ki akademik ve yurtdışı hayallerin varsa kesinlikle tavsiye ediyorum. türkiyede ise bir işe yarayacağını hiç mi hiç düşünmüyorum. ki ingilizce diline önem bile vermiyoruz, başka ülkelerde eğitim dili ilkokuldan itibaren ingilizce mesela. ha belki işe falan girerken dil biliyor diye öne geçersin ama o ingilizceyi 1 yıl kursa giderek de halledebilirsin. okulda öğreneceğin ingilizce ise genel ingilizce değil bilimsel ve teknik ingilizce yani mesleğini yaparken lazım olacak.

zor mu dersen açıkçası okuyan baya bi kişiye danıştım en fazla 1 yıl ağlarsın anlamıyorum diye ama sonra alışıp gidersin hepsi öyle dedi yani. ses kaydedersin, not alırsın falan öyle öyle gider bence.
 
canlarım merhaba. Ben üniversiteyi İngilizce okudum. Diploma açısından az da olsa önem arz ediyor ancak. Sağlam bir ingilizce eğitimiyle desteklemen şart. Yoka nerede olursan ol adam akıllı ingilizce konuşamıyorsun. konuşarak öğrenden eğitim aldım ben. çok faydasını gördüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X