Yalnızlığı kafanıza takarsanız bu sorunu aşamazsınız gibime geliyor. Ben de ilk gittim, kimseyi tanımıyordum, yurda yerleştim falan. 4 kişilik oda ama ben valizimle beraber odaya çıktığımda kimse yoktu odada. Biraz oyalanırken kapı açıldı ve oda arkadaşım içeri girdi, birbirimizi görünce gülümsedik ve tanıştık. Ben İzmirliyim, şansıma o da İzmirliymiş. Daha ilk günden İzmirli birini bulmak, üstelik bu kişinin oda arkadaşım olması beni mutlu etmişti. Sonra ben yalnız başıma şehir merkezine inip gezmiştim. Tek başıma, evet. Önce bi güzel yemek yedim bir lokantada, sonra dolaştım. Daha sonra hiç bilmediğim o küçük kentte otobüse binip yurda geri döndüm akşam. Odaya geldim, yeni tanıştığım oda arkadaşım yan odadaki kızlarla birlikte film izlediğini söyledi ve beni de çağırdı. Gittim. Tanıştık hepsiyle, katıldım onlara, filmi izlemeye başladık. Bir saat kadar izledikten sonra çok yorgun olduğumu farkedip kızlardan müsade istedim ve odama girip yattım. Yerimi yadırgayacağımı ve uyuyamayacağımı düşünüyordum ama gayet güzel uyudum ki ben uykuya zor dalan ve yer yadırgayan, sese karşı falan çok hassas bir insanım.
Ertesi gün ders vardı, derse tek başıma mı gittim yoksa arkadaşla mı hatırlamıyorum -diğer 3 oda arkadaşımla aynı sınıftaydık, bu bir tesadüf değil idarenin kayıt sırasında bütün oda arkadaşlarıma sorarak yaptığı bişeydi çünkü bana da sorulmuştu, xx numaralı odada 3 tane senin sınıfından arkadaş var, seni o odaya verelim mi diye- ama sınıfta ilk gün ben de kimseyle konuşmadım, muhatap olmadım. Zamanla tabi insanlarla tanıştım ama 3 yıl olmasına rağmen sınıfta ismini bilmediğim birçok insan var, hatta bizim sınıfta olduğunu bilmediğim kişiler bile var. Yalnız şöyle de bir durum var, sınıfta benim tanımadığım kişiler beni tanıyorlar. Yani daha önce tanışmadığım ve ismini bilmediğim insanlar benim ismimi, nerde kaldığımı falan biliyorlar.
Her neyse, benim için sıkıntılı değildi yani, kurduğum arkadaşlıklar içinde sorunlu olanlar da oldu, hala devam ettiklerim de var. 1. sınıftaki oda arkadaşlarımdan biriyle 4. sınıfta da aynı odada olacağız mesela, 1, 2 ve 3. sınıfta da birlikteydik ve yine birlikte olacağız. Aynı odada olmayı biz tercih ettik Diğerleri dağıldı mesela. Sağlam arkadaşlıklar bulursanız kaçırmayın yurtta, okulda ama kendini biraz geç belli ediyor. Daha ilk yıldan neyin ne olacağı belli olmuyor yani, insanlara önyargılı yaklaşmayın, anlayışlı ve saygılı olun, sohbetiniz biraz sarsın ve içi dolu olsun, insanlar size kendiliğinden geliyor.
Bir de ben öyle çok yabancılık da çekmedim zira okuduğum şehir İzmir'e yakın olduğu için okul falan İzmirli kaynıyordu o yüzden çok yadırgamadım. Yabancılık çekmememin bunda etkisi büyük.