üniversiteyi bırakmak

Afilli_kiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2013
2.102
56
arkadaşlar ben üniversiteyi bıraktım aslında bırakmadım kaydım hala var bir ders seçtim ama devam etmiyorum

her neyse sınava hazırlanıyorum, şimdi bu yıl başka bir okula tercihle yerleşince kayıt döneminde gidip diplomamı almam yeni okuluma vermem bu işlemler nasıl oluyor lütfen bir arkadaş beni aydınlatsın

Ben daha önce kayıtlı olduğum üniversitemi bırakıp başka bir üniversiteyi kazanıp almıştım kaydımı. Şöyle oluyor:
Kayıtlı olduğunuz yere gidip öğrenci işleri bürosuna okulu bırakmak, kaydınızı almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Size bir dilekçe yazdıracaklar, filan tarihte kaydını kendi isteğiyle almıştır diye. Siz de diplomanızı alabileceksiniz o üniversiteden. Daha sonra diplomanızla istediğiniz yere gidip kaydınızı yaptırabilirsiniz. Fakat benden size bir tavsiye: Kaydınızı almadan önce önceki üniversitenizde gördüğünüz dersler ve oradaki ders notu ortalamalarınızı gösterir belgenizi (transkript deniyor) almayı unutmayın. Çünkü yeni kaydolduğunuz yerde önceki okulunuzda verdiğiniz derslerle ortak dersleriniz olabilir. Onlardan muaf olabilmek için transkript ve ders içeriklerini bildirir bir döküman isteyin kaydınızı sildirmeden önce.
Başarılar...

Yukarıda almanızdan bahsettiğim diploma, yeni okula kayıt yaptırabilmeniz için eski okulunuzdan almanız gereken lise diplomanız.

Yukarıda almanızdan bahsettiğim diploma, yeni okula kayıt yaptırabilmeniz için eski okulunuzdan almanız gereken lise diplomanız.

Ben daha önce kayıtlı olduğum üniversitemi bırakıp başka bir üniversiteyi kazanıp almıştım kaydımı. Şöyle oluyor:
Kayıtlı olduğunuz yere gidip öğrenci işleri bürosuna okulu bırakmak, kaydınızı almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Size bir dilekçe yazdıracaklar, filan tarihte kaydını kendi isteğiyle almıştır diye. Siz de diplomanızı alabileceksiniz o üniversiteden. Daha sonra diplomanızla istediğiniz yere gidip kaydınızı yaptırabilirsiniz. Fakat benden size bir tavsiye: Kaydınızı almadan önce önceki üniversitenizde gördüğünüz dersler ve oradaki ders notu ortalamalarınızı gösterir belgenizi (transkript deniyor) almayı unutmayın. Çünkü yeni kaydolduğunuz yerde önceki okulunuzda verdiğiniz derslerle ortak dersleriniz olabilir. Onlardan muaf olabilmek için transkript ve ders içeriklerini bildirir bir döküman isteyin kaydınızı sildirmeden önce.
Başarılar...
Çok çok teşekkür ederim gayet güzel açıklamışsın:)
İçim rahatladı vallaa

Eylül ayında 15 gün gidip üniversitemi bıraktım ama kaydimi almadım sorun oluyor mu ?Ve benim yerime babam kaydimi alabilir mı ?

bende şuan mevcutta bi üniye kayıtlıyım. ama son dakika kararımı değiştirip başka bi üniyi tercihlerime yazdım bugün. bildiğim kadarıyla bi okulda kaydın varken tercih yapabilirsin ama kayıt yaptıramazsın. 2 tane örgün okuyamazsın ama acık ögretim okuyabilirsin. tercihler acıklandıktan sonra kayıtlı oldugun okuldan kaydını sildirmen lazım. okula gidip ilişiğini kesmek için dilekçe veriyorsun lise diplomanı herseyini geri alıyorsun. sonra kayıt dönemi baslayınca kazandıgın okula kaydını yapıyorsun
Ben tercih yapsam ve tutmasa kaydım otomatikman silinmiyo dimi hala duruyo

Başarılar...
ben hazırlık bitirdim ve şimdi aynı bölümü baska bi okulda tercih yazdım. transkript gerekir mi ? hazırlık okudum sadece. transkript alıp hazırlık sınıfından muaf olma imkanım varmı. muafiyet sınavına girmek mi zorundayım illa

X