Üniversiteye başlıyorum ama o kadar bakımsızım ki...

ROCKnROLLA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
21
4
Herkese merabalar ben 18 yaşındayım güya ama gören 15 16 sanıyor sinir oluyorum , bu da bakımsızlığımdan dolayı yaz geldi kilo da aldım baya saçlarım kabarık sürekli sivilce çıkıyor zaptedemiyorum zaten boyumda kısa , bodurun tekiyim yani kendime hiçbir şekilde özgüvenim kalmadı bu yüzden saçımı da boyatmak makyaj yapmak istemiyorum ama off işte off . kendimi çok kötü hissediyorum nerden başlamalıyım yardım edin gören üniversiteli olduğumu anlasın istiyorum

Küçük gösteriyorum diye sorun etme ünide 3 yılı geride bıraktım ama bende küçük gösteriyorum ve bu hiç özgüvenimi zedeleyici olmadı. Sivilcelere gelince peeling yap yatarken krem kullan azaldı benimkiler olmuyor mu oluyor hele bazen dana gözü gibi.Kaş bıyığı kuaförde hallettirirsin varsa, saçınada güzel kullanabileceğin bir kesim yaptırırsın. Kilolara gelince akşam 6-7 den sonra yemek yeme canım ekmeğide olabildiğince az yemeye çalış bol su iç yürü bak şu sıcak günlerde insan durduğu yerde eriyor Allah yardımcın olsun düşünme stilini değiştir herkesin kafası karışık olumlu yönlerine güven zayıf yönleri de bak gidermeye çalışıyorsun zaten :))

üniye yeni başlayanlarda bu sorun cok oluyor sanırım :) bence saçını daha önce boyatmadıysan boya işine hiç girme. kilon ne kadar bilmiyorum ama bakımlı olmakta kiloyu engel olarak görme bence. saclarını yapmaya başlamalsın bence düzleştürme, maşa artık hangisi yakışıyorsa. saca çok zararı var ama hepimiz bir şekilde kullanmak zorunda kalıyoruz :))) sivilce için bence doktora gitmelisin eğer sivilcelerin çoksa çok etkili bir ilaç var belki onu verirler tamamen kurtulmuş olursun sivilcelerden. makyajda cok yapma bence doğal güzellik en güzeli :) en azından fondten falan kullanma gercekten cildi öldüren şeyler bunlar.

Canım Moralını bozma,öneclikle okula gittiğinde zaten çevrendeki arkdaşların sana önerileri olur,bakımın için mutlaka bir zaman ayır,kilonuda en kısa zamanda veda et,sivilce içinde mutlaka doktura görün yüzünde iz bırakmasın,saçını hemen boyatma,özgüvenini kaybetme,moralinizi bozma canım

Herkese merabalar ben 18 yaşındayım güya ama gören 15 16 sanıyor sinir oluyorum ,
dua et halin ben 23 yaşındayım 16-17 diyorlar hatta bakım için krem alacaktım kız bana canım bunlar 20 yaş ve üzeri için dedi daha dün diş dolgusu için imza lazımdı bi büyüğümün imza atmasını istediler. düşün ne kadar kötü. ama 30 lu yaşları düşündükçe hiçte kötü olmayacak ileride

Şikayet ettiğin şeyler bazen çoğu insanın hayali olabiliyor. genç göstermenin keyfini çıkar derim :)şuan genç görünmenin üzüntüsünü yaşıyorsun ama ilerde herkes tarafından özenilen olacaksın. bütün olumlu konuları olumsuza çekmeyi nasıl başardın sen böyle :)yanlış şeyler yaparsan,ilerde bugünleri özleyebilirsin örneğin fazla makyaj fondöten, daha büyük göstermesi için kullandığın her türlü malzeme. bunlardan uzak durmalısın ihtiyaç duymadıkça kullanma. hiç ihtiyaç duymayacak gibisin gerçi..:)
sivilcelerin için bir sabun edin kendine,cilt tipine uygun. en basitinden dove:) her sabah uyanınca yıka yüzünü onunla. azala azala bitecektir 1 haftada fark edersin. insan eksikliklerini düşünmek isteyince mutlaka bulur zaten senin sorunun dış görünüşünle ilgili değil,hiç sanmıyorum.bu psikolojiden kurtulmak için şampuanını,parfümünü değiştirebilir,yeni şeyler ekleyebilirsin onların arasına. saçlarını kestirirsin değişmez dersen farklı bir perçem kestirebilirsin mesela. heyecanla farklı şeyler dene.bu bana yakışır bi deniyim dediğin ne varsaaa:) saç kabarıklığını el kreminden saçlarına az bir miktar sürerek halledebilirsin. ya da hiç halletmeden bigudi falan edin kendine.farklı saç modelleri dene,maşa kullan. ör.
Ve en önemlisi;eğer hayatının dış görünüşünle uzun boyunla zapzayıf vücudunla düzelebileceğine inanıyorsan, bu konuda yanıldığını bil. o boyda o kiloda olan sensin ve geride kalan hiçbir şeyin önemi yok. hayatta öyle yerlere geleceksin ki iyi ki bu haldeyim diyeceksin sen.sana böyle dedirtecek insan çıkacak karşına:) o hayatı hak etmeye bak..
hemen kalk ve aynaların sana gülümsediğini kendi gözlerinle gör.sonra beklemeden harekete geçeceğine eminimmm:)

canım merak etme üniversiteye başladıktan bi süre sonra uyum sağlarsın kendine bakmaya kendi tarzını oluşturmaya başlarsın rahat ol

Kendini hiç üzme canım küçük gösteriyorum dye emın ol ufak görünen minyon tipler daha bıcır bıcırdır bana göre bazı ınsanlar var yaşı 18 ama 30 gösteriyolar hiç hoşuma gtmiyo benım ufak görünmen senın ıcın ayrıcalıktır..
Sivilcelerine yapacagın şeyler olarakta hergün suratına limon sür limonla yıka masaj yap beş dakika felan.. sonra suratını magden suyuyla yıka tatlım.. Gece yatmadan öncede suratını sabunlu suyla yıka Ve bepantenin merhem kremini sür antibiyotik içerdiği için sivilcelerle iyi mücadele ediyor sonra uyu uyandığında geri suratını sabunlu suyla yıka sivilce yağlı ciltlerde çıkıyor o yzden cildi temz tutmak gerekiyor vede hergün 2 - 3 Ltre su iç
Evde yapmak istediğin maske var ise sivilcelerin için..
Kil maskesi yap cnm 2 yemek kaşığı yeşil kil,2-3 damla limon suyu, yarım çay kaşığı karbonat 1 damla saf zeytnyagı 3 yemek kaşığı su .. Krem kıvamına gelmesi lazım belkı daha az belkıde daha cok su ısteyebılır ama krem kıvamına gelmesıne özen goster .. onu suratına sür ve yarım saat 45 dakika bekle.. kalıp halınde olur o suratını yıka ve hemen ardına pamuğa gül suyunu döküp pamukla surtnı sil ..
kil makesni 2 güne bir sonra 3 güne bir sonra hftada 1e indir.. dediğim gibi sivilceler yaglı ciltlerde çıkıyor. kil maskesi yüzünüü kurutur ayrıca çok kurutursada sivilceleri önleyen nemlendirici krem var o çok iyi markasıda ; DIADERMINE crema de dia hidratante.. her kil maskesi yaptıktan sonra sürersn canım ..bu kremı bulamasanda baska nemlendrıcı kremde kullnblrsn ama su bazlı nemlendırıcı olmasın sivilcelerni daha çok çıkartr..
yardımcı olabılecıgım knular olrsa sylıyebılırsn güzellik uzmnında çalışmışlığım var o yzden ..

Sonra mesela tarzını değiştrblrsn modern moda olan kıyftler senın öz güvenini arttırabılır...
saçını boyatmak istemiyorsan değişiklik yapmak istrsen saçını paptya suyuyla açabılısn . Değişiklik insanın öz güvenınıde arttırır çünküü..
Makyaj önemli faktördr bayanda, ve en önemli bakımlardan bir tanesi el tırnak bakımıdır onlara özen göstermelisin .. Ve bastan yaratılmak istersen PARFÜMÜNDEN başlayabilirsin :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…