Üniversiteye başlarken...

Okuyacağım bölüm her zaman istediğim bir bölümdü tavan puanı elde etmeyi başardım umarım devamı gelir. Aslında erkek arkadaşım icin kütahya yı seçtim inşallah pişman olmam

Dolap kilidi, oda terliği, lavabo terliği,el havlusu banyo havlusu şampuan ,duş jeli ,lif ,askılık tırnak makası, kucuk makas ,iğne iplik ,bardak tabak çatal kaşık 1 tane bulaşık sünger i , (kişisel bakım ürünler, ıslak mendil peçete bez dış macunu dış fırçası vs) yurda gidince ihtiyaca göre deterjan Bu arada hayırlı olsun sana tavsiyem hemen herkesle samimiyet kurmaman herkesi uzaktan iyice analiz et sonra olaylara dahil olma kimseyi ezme kendini de ezdirme ,2 yıl yurtta kaldım halen bile o günleri özlüyorum.( yanina abartmadan yiyecekler şeylerde alabilirsin reçel zeytin vs dolapta bekletebilecegin yada kısa sürede tüketebilceğin yiyecekler )

Son düzenleme:
Ben kütahya da okumadım .okuyan arkadaşlarım vardı onlar orda sıkıntı yaşamadı inşallah sizde yaşamazsınız .sizin ozel mi devlet mi ? Devlette 3 veye 5 liraya çamaşırları makinaya atabiliyorsun ve kurutma makinasinda kurutabiliyorusn ütüyü kendin yapıyorsun ..

Son düzenleme:
Eşim Kütahya'da okuyordu sevgiliydik tabi o zamanlar çok gelip gittim yani. Öğrenci için çok uygun zaten çarşısı öğrenci ve hafta sonları da askerle doluyor :) üniversite biraz dışarda kaldığı için ulaşım otobüs dolmuşla olacak.eğer ikinci öğretim ise kışları berbat çünkü hem kampüs yüksek hem de Kütahya aşırı soğuk bir il. Şimdilik yazlık ve mevsimlik götür sonra kışa doğru kışlıklarını götürürsün bence. Sakin bir şehir büyük şehir eğlence vs isteğin yoksa yeterli olacaktır

Samimi yorumun icin teşekkür ederim :))) mutlaka tavsiyelerini dikkate alacağım

Teşekkür ederim :))) aslında yazlıkları götürmeyi düşünmüyorum çünkü kayıt için gittiğimizde bile hava serindi

kütahyada okuyacak gecelere eskişehirde akacaksın hafta sonların eskte geçecek çünkü kütahyada sosyal hayat yokun bir tık üstü :)

ayrıca çokta kasma eşyaya alıştıkça ihtiyaç duyduğunu alırsın.

Sosyal hayata pek düşkün değilim açıkçası erkek arkadaşım bursada klinik işletiyor tek sosyalliğim o olur galiba

Benim bir taraf Kütahyalı .Her yaz gideriz.Hayırlı olsun bölüm ve şehir :)
Valla ne yalan söyleyeyim ,ben orada okumak istemezdim,ama şimdi fikirlerim değişti ,benim hoşuma gidiyor, memleketim sonuçta ama yabancı birçok kişiden duyuyorum asla gelip burada okumam diye.
Kışları aşırı soğuktur ,yazları öğlen çok sıcaktır,pek fazla gelişmemiş bir şehirdir,insan olarak da aynı şekilde.
Bir şey giyinsen bön bön bakarlar açık olmasa bile.
Ulaşım biraz sıkıntılıydı bizim yerde,saat başı geliyordu.Bunun dışında kiralar falan yaşam çok pahalı değil ,sosyal hayat da hiç yoktur ,bazı büyük ilçelerde bile toplasan 4-5 tane kafe var,sinema falan yoktu biz de mesela.
Tekrar hayırlı olsun :)

Teşekkür ederim doğrusu kayıt için gittiğim zaman çok beğendim birde erkek arkadaşım orada olacağı için pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum ve kazandığım bölümü çok seviyorum aslında çok mutluyum

Bence de seversiniz ya ben artık seviyorum küçük sakin yerleri :) Keşke orada yaşasaydım diyorum hatta ,sizin için çok mutlu oldum :)

ihtiyaçlari yazacak kadar vaktim yok ama şunu diyeyim en güzel şey uzakta yalniz okumak :)) deneyimleyerek kendin öğrenirsin zaten. hayırlı olsun

Yurt hazırlığı en sevdiğim :)

Yurttan yurda değişebilir, Yatakla başlarsak önce yastık yorgan veriyorlar mı onu öğren arayıp, veriyorlarsa bir nevresim takımı, bir de yatak örtüsü niyetine pike yeterli.

Odanda mutfak varsa kettle götürebilirsin, evdeki takımları bozmayacaksan birkaç çatal kaşık götürebilirsin. Tabak çanak kupa götürmeye kasma hiç, kütahyanın olayı porselen zaten, kütahya porselenin outleti filan var, ordan tamamlarsın o tarz eksikliklerini. Şu noktadan itibaren mutfakla ilgili yazacaklarım olsa da olmasa da olur tarzı şeyler. Ocak varsa yumuşak silikon süzgeçlerden oluyor onlardan götürebilirsin yer kaplamaz , kesin ilk haftalarda bir makarna pişirme girişiminde bulunursunuz çünkü taze öğrenciler olarak. Tek kişilik cezveden az büyük tavalar var ya onlardan da götürebilirsin.

Mutlaka uzun çoklu priz götür, o çok işine yarayacak. Laptopun varsa onu ilk seferde yanında götür, sonradan getiririm diye düşünme, dersler için gerekebilir çünkü. Peştamal kumaşından yapılma ince bornozlar var ilk etapta yanına onlardan alabilirsin az yer kaplasın bavulda diye ama kışa doğru kalın bornoz getirmen gerekir. Saç havlusu da lazım. Kumaş ağzı kapanabilen kirli torbası, dolap içi düzenleyiciler, iç çamaşırlarını, çoraplarını kolay bulabil diye küçük hurçlar. Bir kaç tane de yapışkanlı küçük askılık at bavula hırkanı, montunu vs asarsın. Kıyafetler için dolap askısı veriyorlar mı onu öğren ama vermiyorlarsa bile yanında taşıma bence herhangi bir bimilyoncudan alırsın. Şart değil ama dolaplarınız yattığınız yerdeyse dolap içi ışığı şık olur hazırlanırken oda arkadaşlarını uyandırmamak için. Bir de yerleşirken dolapları çekmeceleri silmek istersin diye bez götür.

Market ürünlerini yerleştikten sonra alırsın zaten.

çoklu priz en başta götürmen gereken eşya olmalı. ikincisi de kilit. zaten en başta odalar derli toplu olur yıl sonuna doğru yerlerde sütyen görebilirsin. baştan kendi sınırlarını belirle ki daha sonra sorun olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…