How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

üniversıteye adım attıgımız ılk gunu paylasalım mı ne dersınız :)

Kocaeli Üniversitesi, 2010 girişliyim. Aslında ilk güne dair pek bir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım dostlarımla tanışmış olmam. :)

2007 gırıslıyımıst unı
ılk gun gıttım amele gbı
sonra ılk sınıf oldgum bellı olmasın dıe masaya cıkıp bagdas kurdum gelen gıden bana bısıler soruyordu
formulum ıse yaradı dıe sewınmıstım :) eskıyım ben ayakları halbukı 17 yasımdaydımve heryerımde cocukluk akıyordu . sıfır makyaj converse sıyah badı kot
mıllet boya kupune dusmus gbı gelıyodu da topuklularla :18:

2007 gırıslıyımıst unı
ılk gun gıttım amele gbı
sonra ılk sınıf oldgum bellı olmasın dıe masaya cıkıp bagdas kurdum gelen gıden bana bısıler soruyordu
formulum ıse yaradı dıe sewınmıstım :) eskıyım ben ayakları halbukı 17 yasımdaydımve heryerımde cocukluk akıyordu . sıfır makyaj converse sıyah badı kot
mıllet boya kupune dusmus gbı gelıyodu da topuklularla :18:

senın taktık de ıyımıs cnm :)

ne hissettiğimi bilmiyorum ama çıkardıgım ders şu :D kessinlikle ilk günden çalışmaya başlayınnnnn. finallerden vizelerden 2-3 gun once baslamanın acısını yaşadımm.

eveeeet bende anlatayım ilk günümü :) ben mühendislik okuyorum ve sınıfta elle sayılacak kadar kız var bende bunun farkındaydım daha gitmeden. ptesi okul başladı ben slaı günü gittim dedim okulda herkes arkadaş olmuştur ben arkadaş bulamam diyordum. ben istanbulda oturuyorum sakarya üniversitesinde okuyorum yurtta kaldığım için ilk gün yurdun servisiyle gittim işte servisteki kızlara sordum bizim binayı da.girdim sınıftan içeri baktım haremlik selamlık gibiydi kızlar bi tarafta erkekler bi tarafta çok garip gelmişti.gittim oturdum bi yere çıkışta 2 kızla tanışmıştım.bi tanesiyle 1 2 ay çok samimi takıldık.dedim tamam ben arkadaşımı buldum ama öyle olmadı artık onla selamlaşmıyoruz bile..yani ilk tanıştığın kişiye güvenipte herşeyinizi anlatmayın derim.bende bunu öğrenmiş oldum :)

o günü iple cekiyorum ve acikcasi korkuyorum niye oldugunu bilmeden.tv den netten üniversite tanitimlarini izliyorum cok sosyal bir ortam.bense ev kusuyum.sosyla hayatim yok denecek kadar az.sinemaydi gezmeydi tozmaydi yok .napicam bilmiyorum

o günü iple cekiyorum ve acikcasi korkuyorum niye oldugunu bilmeden.tv den netten üniversite tanitimlarini izliyorum cok sosyal bir ortam.bense ev kusuyum.sosyla hayatim yok denecek kadar az.sinemaydi gezmeydi tozmaydi yok .napicam bilmiyorum

sende kendimi gördüm şu an :) ilk gün gidince arkadaş bulamayacağım sanırdım ama öyle olmuyor ya bende evde otururdum sürekli pek arkadaşlarımla çıkmazdım zaten şimdide günümün yarısından çoğu okulda geçiyor zevklide geçiyor yani ama sana tavsiyem üniversiteye gitmeye bak lise falan tırt gelcek yani :)

sende kendimi gördüm şu an :) ilk gün gidince arkadaş bulamayacağım sanırdım ama öyle olmuyor ya bende evde otururdum sürekli pek arkadaşlarımla çıkmazdım zaten şimdide günümün yarısından çoğu okulda geçiyor zevklide geçiyor yani ama sana tavsiyem üniversiteye gitmeye bak lise falan tırt gelcek yani :)

:) yoo aslinda arkadas bulamama korkum yok.cünkü lisede ortaokulda gidince ayni gün arkadas bulunuyor.ama yanlis arkadas secmekten korkmuyor degilim.ama biraz utangacligim var.naparim ne ederim cok merak ediyorum.tabiki bir süre sonra gülücem bu düsüncelerime ama suan böyleyim :))

bende evı severım ayrıca hıc de sandıgın gıbı degıl vala cnm merak etme unı bu her mılletten her tıpten ınsanlar oluyo halıyle evı seven de var bızım gıbı bı cok hemde ole bazıları da bı arkım vardı sureklı gezmek ısterdı hıc unılı gıbı degılız derdı hıc takma olelerıne hocalar hep der bak bır ve ıkıncı sınıfta sallayıp 4. sınıfta pesımden koşcanız gunlerı beklıyorum der :1: cok dogru ole ha surayı gezım buraya katılım yapma sakın tabı kı katıl ama ıstersen kımse senı bıseye zorlamıyo unılıyım dıye bıseyler yapmak katılmak zorunda hıssetme kendını ben okuldan geldım su an bılgısayarda pıneklıyorum mesela :)

hava kapalıydı. hiç heyecanlı değildim. herkes bir sırnaşıktı o gün birbiriyle tanışma telaşı çevre yapma isteği hem yurtta hem okulda. üst sınıflar yeni gelenlere takılıyodu falan. ya özel birgün olarak görmüyorum kısacası zaten şuan sevmiyorum sınıfımı ve okulumu yeni başlayanlara tavsiyem üniversiteden çok sağlam arkadaşlıklar beklemeyin ve çok yakın olmayın herşeyinizi anlatmayın yoksa dedikodu kazanı kaynıyor...

bölüm katına,çıkıp panoda "freshmen meeting" yazısını gördüm 3 gün boyunca bizi oryantasyona alacakları yazılıydı. a262'de tanışma yapılacaktı, sınıfa gittiğimde masada, bilgisayarın yanında kutu kutu kuru pasta, kek, börek ve şişe şişe kolalar vardı. başında da gayet salaş halde eşofmanlı kısa boylu bir bayan duruyordu temizlikçi, hademe falan sanmıştım. gittim bir sıraya oturdum. 15 dk sonra herkes toplandı, bölüm hocaları geldi. tüm hocalar, kendini tanıtıp verecekleri dersi söylerken benim temizlikçi sandığım kadın, size xxx ana dersini vereceğim dediğinde şok olmuştum. o zaman liseden kalma öğretmen/hoca profili gözümden kalkmış oldu.:1:

tabi hemen ardından, oryantasyon kapsamında kampüsü gezecektik yani 70 kişi, bir asistanın peşinde kütüphane neresi, yemekhane neresi, tıp merkezi neresi tanıtımlarını dinledik. sürü gibiydi :1::1:

bölüm katına,çıkıp panoda "freshmen meeting" yazısını gördüm 3 gün boyunca bizi oryantasyona alacakları yazılıydı. a262'de tanışma yapılacaktı, sınıfa gittiğimde masada, bilgisayarın yanında kutu kutu kuru pasta, kek, börek ve şişe şişe kolalar vardı. başında da gayet salaş halde eşofmanlı kısa boylu bir bayan duruyordu temizlikçi, hademe falan sanmıştım. gittim bir sıraya oturdum. 15 dk sonra herkes toplandı, bölüm hocaları geldi. tüm hocalar, kendini tanıtıp verecekleri dersi söylerken benim temizlikçi sandığım kadın, size xxx ana dersini vereceğim dediğinde şok olmuştum. o zaman liseden kalma öğretmen/hoca profili gözümden kalkmış oldu.:1:

tabi hemen ardından, oryantasyon kapsamında kampüsü gezecektik yani 70 kişi, bir asistanın peşinde kütüphane neresi, yemekhane neresi, tıp merkezi neresi tanıtımlarını dinledik. sürü gibiydi :1::1:

bızde hıc gezdırme falan olmadı vala kaybola kaybola bulduk sınıfları :34: zaten gezılcek bı yerı de yok zaten buyuk ama ole uc kafeterya bı yemekhane bı spor salonu salonu da hıc gormedım daha
:)

Okula kayıt için ilk girdiğim gün o kapıdan geçtim ya böyle bir heyecan kaplamıştı içimi. Acayip büyük gelmişti içerisi. Aman yarabbim demiştim burası neresi böyle. Rektörlük binasında para yatırmıştık. Sonrasında içeride kayıt işlemlerini tamamlamak için havuzlu bahçede alan kurmuşlar ilk arkadaşlarımı orada bulmuştum 4 yıldır da hala arkadaşız kendileriyle. Çıkışta hatta okları takip ederek çıkmıştım. O günkü heyecanımı o okulun gözümde büyümesini düşünüp şimdiki hislerime bakıyorumda 4 yıl çabuk geçti sanırım:) Artık hiçte büyük gelmiyor alışınca bir kere. İlkler farklı oluyor ya:)

Of benim için çok kötüydü.El bebek gül bebek büyütülen ben,hiç bir tanıdığım yok,aldıım bavulumu gittim eskişehire.Yurt çıkmadı yedekteyim kimseyi tanımıyorum okulun
yerini bilmiyorum :1:
Bi kızla tanıştım aynı bölümden.Yedek olduğum için 8 kişilik odanın üzüntüsü,yerleşemememin üzüntüsü derken derse geç kaldım
130 kişilik amfiye girdim herkes bana bakıyor offf tanrım çok kötüydü
tabi sonradan alıştım gerçi okulu bıraktım şuan yeniden hazırlanıyorum ama olsun bunları yaşamak bile bi deneyimdi benim için :52:

Of benim için çok kötüydü.El bebek gül bebek büyütülen ben,hiç bir tanıdığım yok,aldıım bavulumu gittim eskişehire.Yurt çıkmadı yedekteyim kimseyi tanımıyorum okulun
yerini bilmiyorum :1:
Bi kızla tanıştım aynı bölümden.Yedek olduğum için 8 kişilik odanın üzüntüsü,yerleşemememin üzüntüsü derken derse geç kaldım
130 kişilik amfiye girdim herkes bana bakıyor offf tanrım çok kötüydü
tabi sonradan alıştım gerçi okulu bıraktım şuan yeniden hazırlanıyorum ama olsun bunları yaşamak bile bi deneyimdi benim için :52:

saglık olsun cnm ıns tekraradan kazanırsın ama puanlar dusuyo dıye bıoıyorum ben sızın gıbı durumda olanlar ıcın :50:

Back