sana yazarken dur bakayım dedim şu an cern’de imiş
net hedefin olmadan yıllarını bir hayale bağlama.
boğaziçi olursa ufkun açılır zaten, üniversite gibi universite.
ama boğaziçi olmadı istanbul üniversitesi olsun, fizik okuyayım derken kendini formasyon ve kpss peşinde koşarken bulma.
Eğer yurtdışı hayalin varsa , Türkiye’yi bilmem ama yaşadığım yerde mimarlar ‘zengin’ olarak yaşıyorlar ... tabii ki herşey para değil , mutlu olman gerek26 -27 yaş geç değil , ama o zamanda aradığını bulamazsan ; keşke tecrübe kazanmış olsaydım dersin ... ben senin yerinde olsaydım okulumu bitirip, dil için yurtdışı şansı dener bide mimarlık için orada bir araştırma yapardım . Teori ile pratik her zaman farklıdır :) bakarsın hoşuna giden bir taraflarını yakalarsın ... ne yaparsan yap , senin için en güzeli olur inşallah !
Kara delik fotoğrafından etkilenmemek mümkün mü büyüleyiciydi benim için .
İlgime ilgi kattı diyebilirim :)
Evet sanırım akademiye kayan bir yönüm de var :)
Yalnız bayıldım sana. Bir bedende 5kalp mi? 4üz müWayyy diyorum abine helal olsun ya abiye
Ahahhah evet tesekkur ederim. Walla ben de abinin azmine caliskanligina hayran kaldim onda biri bende olaydi ahh ahh :)Yalnız bayıldım sana. Bir bedende 5kalp mi? 4üz mühakikaten gözlerim kalp kalp oldu
4üz taşıyıp, büyüttüğüne göre tembel diyemez kimse sana :) ben bi tane taşırken nazlıyım maşallah Allah bağışlasın bin kere maşallahAhahhah evet tesekkur ederim. Walla ben de abinin azmine caliskanligina hayran kaldim onda biri bende olaydi ahh ahh :)
Fizik çok zor bir bölüm. 4 senede bitirmek kimseye nasip olmamış.bitirdiğin zaman yaşın 26 değil 30 bile olabilir.
ama astronomi ve uzay bilimleri var. Nasıl bir bölüm bilmiyorum.
Gelelim mimarlığa. İşin maddi boyutundan çok manevi boyutu olduğunu düşünüyorum. Evet müteahhitler sizden çok kazanabilir ama günü kurtarmak adına inşaat yapıyorlar. Turkiye de ki u çarpık yapılaşmanın önüne ise ancak ileri görüşlü, ahlaklı mimarlar geçebilir. Mimarlar sadece bina tasarlamaz bir şehri inşa ederler bence.
Bu arada kafan neye yatıyorsa ona devam et. Sen kendini daha iyi bilirsin.
Böyle düşünüyorsan mimarlık senin için bitmiştir bence. Mimarlık bana göre aşk işi. Aşık değilsen boşuna mezun olup zaman kaybetme kaçıncı sınıfsan oradan terk et. Sonra da ne yapmak istediğine karar vermelisin.Neden hayatımı başkalarının beton saçmalıklarını düzeltmek için heba edeyim diye düşünüyorum sevmediğim bir meslekte .
Benim de temelim sağlamdı(5binlik lise) bir ara üni 2. sınıftayken kodlamaya ilgi duyup iyi bir okula bir daha bilgisayar mühendisliğine başlasam mı dedim. Bir süre kodlama yaptım ve onun da bana göre olmadığını anladım, işletme ve ekonomiyi de ilgi duyarak seçmiştim ama ben kendimle ilgili şunu biliyorum ne olursa olsun zorunluluk oldu mu yapmak istemiyorum. Yani yapabilirsin neden olmasın yaşınla ilgili de sorun yok ama realistik olarak her şeyiyle değerlendir.
Ben daha çok yurtdışı olarak bakıyordum ve okul süresince hep bir ayağımı yurtdışına atarak gittim ve benim içim önemli olanı belirledim. Rahat iş koşulları,mutluluğum, arkadaşlarım ve yurt dışındaki hayattı. Değerlerini nereden alıyorsun daha çok? Fizik bir anlık bir heves mi ilgini ne derece çekiyor? Mimarlık yapmak hiç bir koşulda istemediğin için mi?(Akademisyen olabilirisn) 4 yıl daha hırslı bir şekilde yaşıtın olmayan çocuklarla okuyabilecek misin?
Kafana koyarsan 26 yaş geç değil tabiki nedir ki am böyle olumsuzluklar senin moralini bozabiliyor mu kararlı mısın ve emin misin gör. Ben de farklı bir bakış katmak istedim sadece , hayatında başarılar :)
Şimdi ablacım sevmediğin bir işten çıkıp diğerine gitme
Fizik cool görünüyor elbette ama matematik sevmiyorsan olmaz. Kuantum mekaniği dersi ben aldım sadece calculus ve olasılıktı. Sen integralle türevle uğraşamam dersen hiç girme bile.
İkinci olarak mimarlığı mı sevmiyorsun yoksa mimarlığın ülkemizde yapılış biçimini mi onu ayırt et. Mimarlık yaratıcılığa açık bir meslek, sen yaratıcı ve ilerici işler yapmak istiyorsan Amerika'da, Çin'de, Singapur'da her yerde bu mesleği icra edebilirsin. Mesleğini nasıl icra edeceğin sana kalmış. Örnek vereyim ben yazılım mühendisiyim, mesleğim hiç kötü değil ama ülkemizde yapılış biçiminin bu meslekle hiçbir alakası yok zaten yazılım üretmeyi bilen kimse de yok. Ben de bu mesleği yazılım şirketinde icra ediyorum ve mutluyum. Kafası çalışan ve yaratıcı bir insan için mimarlık gayet iyi bir meslek bence yabana atma.
Buradaki mimarlığı sevmiyorum . İlerisi yok benim için miss . Yurtdışına çıkıp orada iş bulmakta bana çok imkansız geliyor artık . Bilmiyorum ergen bunalımı mı ne bu anlamadım kafam çorba gibi oldu
Elbette anliyorum panpacim ama fizik okursan da ayni sey olmayacak mi? Yani ulkemizde de bir CERN yokFizik bitirsen de enformasyon alip atanmaya calisacaksin, seni bekleyen hayat daha farkli olmayacak ki. Aradaki fark nedir? Sen fizik okuyunca sana sihirli denek degmeyecek, az sayidaki yuksek lisans bursu icin sana benzeyen tonla insanla rekabet edeceksin, sansin iyi gitmezse de oturdugun yere oturacaksin. Inan bana arada hicbir fark yok. Fark yaratan tek sey, senin hangi meslege emek koymak istediigin, insan hayatindaki farki calisma, azim ve yetenek belirliyor.