ÜNİVERSİTEMİ BİTİRİP İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAK ?


Açıkçası Boğaziçi en kötü ODTÜ olmazsa bu maceraya başlamam sanırım değmez çünkü . O zaman şöyle yaparım kazanamazsam ingilizcemi geliştirmek için 1 sene Boğaziçinin daha düşük sıralamalı bir bölümüne gider hazırlık okur çıkarım sanırım .

Arkadaşınıza öldüm bitim resmen :)

Sizce hedefimi net olarak nasıl belrleyebilirim kafamın çi kocaman bir aşure kazanı gibi her türlü düşünce hızlıca geçiyor hiç net olamıyorum
 


Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim aynısını sizler için diliyorum :)

Pişmanlık en korktuğum şey sanırım ya .
 
bu arada aslında elinde her ilgi alanını potansiyel olarak kullanabileceğin bir mesleğin var.
bir kere sen sanat eğitimi alıyorsun (evet mimarlık sanattır)
kendini müteahhit ile kıyaslarsan kaybedersin.
ilgi alanın fizikse kendini o alanda egitebilirsin.
bunu okulla yapmak zorunda değilsin.
dil eğitimi için yurtdışına git, orada bir üniversitede fizik dersleri al bir dönem.
(onların sistemi buna izin veriyor)
hem dil öğrenirsin hem merakın giderilmiş olur.
gezebildiğin ülkelerde müzelere git. gökbilim merkezleri vs...
artık internet derya deniz.
sen yine öğren ve merakını gider.
sonra da bunu sanatınla konuştur.
yüksek eğitimini tamamla, projeler oluştur.
okul, üniversite, bilim merkezi tasarımı yap.

hedefinin altını doldur.
ben astronomiye meraklıyım şimdi gideyim de fizik okuyayım demek çok da belirgin bir hedef degil.
 
Kara delik fotoğrafından etkilenmemek mümkün mü büyüleyiciydi benim için .
İlgime ilgi kattı diyebilirim :)

Evet sanırım akademiye kayan bir yönüm de var :)

Ona benzer bir araştırma yapmak istiyorsanız mutlaka bir doktora programı bitirmeniz gerekecek. Bu da lisanstan sonra direkt doktoraya başlasanız bile lisansın üzerine en az +4 sene demek. Kendinize şunu sormanız gerekiyor bu durumda ben ikinci üniversitemden sonra bir de doktora kaldırabilir miyim :)

Ben doktorayı bırakıp - bırakmama arasında çok gidip gelen bir insan olduğum için hevesinizi kırmak istemem. Ben mühendisim, aktif lab ortamında çalışıyorum ve araştırma yapmayı çok seviyorum. Yine de doktora insanın hayatındaki hiçbir döneme benziyor, çok yıpratıcı ve her zaman kara delik fotoğrafı gibi muhteşem manevi dönütler almıyorsunuz. Hatta 100000 tane yenilgiden sonra 1 tane o şekilde bir dönütünüz oluyor çoğu zaman :)

O yüzden hedefinizi iyi koymalısınız, gerçekten kendinizi buna adamak istiyorsanız tabii ki. Yoksa mimarlık çok güzel ve maddi-manevi kazancınızın daha yüksek olacağı bir alan diye düşünüyorum.
 
Ahahhah evet tesekkur ederim. Walla ben de abinin azmine caliskanligina hayran kaldim onda biri bende olaydi ahh ahh :)
4üz taşıyıp, büyüttüğüne göre tembel diyemez kimse sana :) ben bi tane taşırken nazlıyım maşallah Allah bağışlasın bin kere maşallah
 
Fizik çok zor bir bölüm. 4 senede bitirmek kimseye nasip olmamış. bitirdiğin zaman yaşın 26 değil 30 bile olabilir.
ama astronomi ve uzay bilimleri var. Nasıl bir bölüm bilmiyorum.

Gelelim mimarlığa. İşin maddi boyutundan çok manevi boyutu olduğunu düşünüyorum. Evet müteahhitler sizden çok kazanabilir ama günü kurtarmak adına inşaat yapıyorlar. Turkiye de ki u çarpık yapılaşmanın önüne ise ancak ileri görüşlü, ahlaklı mimarlar geçebilir. Mimarlar sadece bina tasarlamaz bir şehri inşa ederler bence.

Bu arada kafan neye yatıyorsa ona devam et. Sen kendini daha iyi bilirsin.
 

Açıkçası sokaklarda yürüdüğümde mimarlığa dair hiçbir beklentim kalmadı burada .
Neden hayatımı başkalarının beton saçmalıklarını düzeltmek için heba edeyim diye düşünüyorum sevmediğim bir meslekte .

Bilmiyorum şu an kafam daha da karıştı her şey daha da siyah geliyor gözüme anlık olarak . Sanırım mimarlığa sıkışıp kaldım ben . Mutsuzluğa devam galiba ya ...
 
Herkese teşekkür ederim hanımlar . Ben derin bir düşünme sürecine gireyim en iyisi . Kafamdaki tek net şey mimarlık yapmak istememem şu an . İçimi bir umutsuzluk kapladı
 
Neden hayatımı başkalarının beton saçmalıklarını düzeltmek için heba edeyim diye düşünüyorum sevmediğim bir meslekte .
Böyle düşünüyorsan mimarlık senin için bitmiştir bence. Mimarlık bana göre aşk işi. Aşık değilsen boşuna mezun olup zaman kaybetme kaçıncı sınıfsan oradan terk et. Sonra da ne yapmak istediğine karar vermelisin.
 
Hayalin olması o kadar güzel ki peşini bırakma hayallerini gerçekleştir.
 
Şimdi ablacım sevmediğin bir işten çıkıp diğerine gitme

Fizik cool görünüyor elbette ama matematik sevmiyorsan olmaz. Kuantum mekaniği dersi ben aldım sadece calculus ve olasılıktı. Sen integralle türevle uğraşamam dersen hiç girme bile.

İkinci olarak mimarlığı mı sevmiyorsun yoksa mimarlığın ülkemizde yapılış biçimini mi onu ayırt et. Mimarlık yaratıcılığa açık bir meslek, sen yaratıcı ve ilerici işler yapmak istiyorsan Amerika'da, Çin'de, Singapur'da her yerde bu mesleği icra edebilirsin. Mesleğini nasıl icra edeceğin sana kalmış. Örnek vereyim ben yazılım mühendisiyim, mesleğim hiç kötü değil ama ülkemizde yapılış biçiminin bu meslekle hiçbir alakası yok zaten yazılım üretmeyi bilen kimse de yok. Ben de bu mesleği yazılım şirketinde icra ediyorum ve mutluyum. Kafası çalışan ve yaratıcı bir insan için mimarlık gayet iyi bir meslek bence yabana atma.
 
Benim de temelim sağlamdı(5binlik lise) bir ara üni 2. sınıftayken kodlamaya ilgi duyup iyi bir okula bir daha bilgisayar mühendisliğine başlasam mı dedim. Bir süre kodlama yaptım ve onun da bana göre olmadığını anladım, işletme ve ekonomiyi de ilgi duyarak seçmiştim ama ben kendimle ilgili şunu biliyorum ne olursa olsun zorunluluk oldu mu yapmak istemiyorum. Yani yapabilirsin neden olmasın yaşınla ilgili de sorun yok ama realistik olarak her şeyiyle değerlendir.

Ben daha çok yurtdışı olarak bakıyordum ve okul süresince hep bir ayağımı yurtdışına atarak gittim ve benim içim önemli olanı belirledim. Rahat iş koşulları,mutluluğum, arkadaşlarım ve yurt dışındaki hayattı. Değerlerini nereden alıyorsun daha çok? Fizik bir anlık bir heves mi ilgini ne derece çekiyor? Mimarlık yapmak hiç bir koşulda istemediğin için mi?(Akademisyen olabilirisn) 4 yıl daha hırslı bir şekilde yaşıtın olmayan çocuklarla okuyabilecek misin?

Kafana koyarsan 26 yaş geç değil tabiki nedir ki am böyle olumsuzluklar senin moralini bozabiliyor mu kararlı mısın ve emin misin gör. Ben de farklı bir bakış katmak istedim sadece , hayatında başarılar :)
 

Biraz içim burkuldu hevesim kırıldı gibi sanki ne biliyim :')
 

Buradaki mimarlığı sevmiyorum . İlerisi yok benim için miss . Yurtdışına çıkıp orada iş bulmakta bana çok imkansız geliyor artık . Bilmiyorum ergen bunalımı mı ne bu anlamadım kafam çorba gibi oldu
 

Elbette anliyorum panpacim ama fizik okursan da ayni sey olmayacak mi? Yani ulkemizde de bir CERN yok Fizik bitirsen de enformasyon alip atanmaya calisacaksin, seni bekleyen hayat daha farkli olmayacak ki. Aradaki fark nedir? Sen fizik okuyunca sana sihirli denek degmeyecek, az sayidaki yuksek lisans bursu icin sana benzeyen tonla insanla rekabet edeceksin, sansin iyi gitmezse de oturdugun yere oturacaksin. Inan bana arada hicbir fark yok. Fark yaratan tek sey, senin hangi meslege emek koymak istediigin, insan hayatindaki farki calisma, azim ve yetenek belirliyor.
 

Ben ölmüşüm ya üstüme toprak atın geleceğimi göremiyorum valla
 
Türkiye'de fizik bölümünün önü çok kapalı ama eğer hayalim diyorsan lütfen oku. 26 asla geç bir yaş değil daha o yaşta yeni üniversite mezunu olanlar var. Ben şuan 27 yaşındayım üniversite okudum yüksek lisans yaptım ve fark ettim ki okuduğum bölümü çok sevmeme rağmen hayalimdeki meslek başka şey. Öncelikle mesleğim ile alakalı işe girdim ve hayalimdeki mesleği de okumaya başladım bir yandan. 3 yıla bitecek inşallah ve kısmet olursa hayalimdeki mesleğe geçiş yapmak istiyorum. Yani anlayacağın gibi geç değil. İstersen mimarlıktan bir işe girersin bir yandan da fizik okursun ikinci öğretim falan varsa.
 
Yani mimarlıkta iş bulamayacaksan fizik mezunu olunca hiç iş bulamayacaksın. En fazla olabileceğin şey fizik öğretmeni, yani zorlarsan akademisyenlik; o kadarını da kafan kaldırabilecek mi bilmiyorum. Okumak istiyorsan yine oku ama mimarlığı neden istemeyip fiziği neden istiyorsun bunu iyice bir düşünmeni tavsiye ederim. Belki yaratıcılığın kısıtlanmış hissediyorsundur ya da ne bileyim interdisipliner bir şekilde çalışabilirsin belki mesela mimarlık bitirdikten sonra üzerine farklı bir dalda yüksek lisans yaparak o alanda uzmanlaşabilirsin gibi, alanlarınızı tam bilmiyorum ama sen de biraz araştırabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…