ÜNİVERSİTEMİ BİTİRİP İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAK ?

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
Herkese mutlu haftasonları hanımlar

Sizleri büyüklerim ve akıl danışacak güzel insanlar olarak görüyorum ve reelde içimi açamadığım konuları buraya soruyorum çok da güzel geri dönüşler alıyorum .

Benimki de bana göre bir dert ama tatlı bir dert açıkçası . Çünkü içimdeki öğrenme isteğine engel olamıyorum .

Bu dönem Mimarlık 3. sınıfı başarı ile bitireceğim inşallah. Fakat kızlar ben mimar olmak istemiyorum sanırım .

Evet sonradan dank etti ama pişman değilim çok . Bana çok güzel bir bakış açısı kazandırdı hayata dair .
Biraz da kenarda bir güvencem olsun hiçbir şey olmazsa hayallerime dair , yaparım bu işi de aç kalmam diye bitirmek istedim .
Piyasa kötü müteahitler bile bizden fazla kazanıyor .Emek - Kazanç oranına baktığımda elimde pek bir tatmin edici veri oluşmuyor .
Pek hevesim kalmadı . Bitsin kurtulayım moduna girmeye başladım . Çok stresli bir bölüm / meslek .

Şöyle ki size danışmak istediğim konu şu okuyan herkesin iyi kötü yorumuna ihtiyacım var . Az demeyelim çok demeyelim yorumlarımızı esirgemeyelim

Benim temelim sağlam yani üniversite sınavına yönelik . Boğaziçi fizik bölümünde okumayı çok istiyorum . Arta kalan zamanlarımda az çok çalışarak yapabileceğime inanıyorum . Bilim ile fizik ve astronomi ile uğraşmak istiyorum beton ile değil . Ülkede kalmaya da pek niyetim yok . Yaşım şu an 21 . Okul bitince 22 olacağım . İngilizcemi çok iyi hale getirmek için hazırlıkta okumayı düşünüyorum eğer hedeflediğim gibi Boğaziçine kapak atabilirsem .

Eğer 2. üniversiteye başlarsam bittiğinde yaşım 26 27 olacak . Stajlar vs dışında çalışma tecrübem olmamış olacak . Ya da yaz tatillerinde falan ne kadar çalışırsam işte .

Ama şu yalan dünyada hevesimle de tatmin olmuş olacağım .

26 yaşında iki prestijli diploma ve tatmin olmuş bir hayata mı adım atayım , yoksa maceraya gerek yok mimarlıkta yürü mü dersiniz ?

Eğer yurtdışına çıkacaksınız iç mimarlık bölümü baya iyi.bir şirkette çalışırsınız maaşlarında iyi hemde full time sigorta ve bank holiday hafta sonu fazla mesai olursa izin avantajları baya var

Abim pamukkale üniv öğretmenlik okudu. Bitirdi polislik okulu okudu, yarıda bıraktı. Akıcı 5dil biliyor. Tekrar sınavlara girdi. Hemşire olmak istediğine karar vermiş tekrar bir 4sene daha okudu, hemşirelik bölümünden mezun oldu. Uzman hemşire olarak kalp ameliyatlarına giriyor ve maaşı iyi. Devlet memuru oldu. 28yaşında üstelik genç :) evli 4 ve 1,5 yaşında kızları var. Evi var arabası var

Herşeyi var çok şükür. Her şeyini yaptı. Hiçbir şeyinden eksik değil :)
Sen bazı şeylerden eksik kalacağını mı sanıyorsun canım? :) oku yeter ki, her şeyi yaparsın

Eğer yurtdışı hayalin varsa , Türkiye’yi bilmem ama yaşadığım yerde mimarlar ‘zengin’ olarak yaşıyorlar ... tabii ki herşey para değil , mutlu olman gerek 26 -27 yaş geç değil , ama o zamanda aradığını bulamazsan ; keşke tecrübe kazanmış olsaydım dersin ... ben senin yerinde olsaydım okulumu bitirip, dil için yurtdışı şansı dener bide mimarlık için orada bir araştırma yapardım . Teori ile pratik her zaman farklıdır :) bakarsın hoşuna giden bir taraflarını yakalarsın ... ne yaparsan yap , senin için en güzeli olur inşallah !

'' Sen bazı şeylerden eksik kalacağını mı sanıyorsun canım? :) ''

İşte tam olarak problemim bu . Ya işler düzgün gitmezse hayal ettiğim gibi ya yapamazsam sap gibi kalırım atı alan da üsküdarı geçer diye düşünüyorum . Kötü bir hayatım olursa arkadaşlarımla kıyaslarım ve mutsuz olurum gibime geliyor . Abinize de maşallah valla :)

33 yaşındayım, öğretmenim. Tekrar sınava giricem bu sene.
İstersen önce mesleğinde biraz tecrübe edin. Bir kaç yıl. Sonra tekrar girersin sınava.
Yaş konusunu da hiç kafana takma.

Bana çok geç geliyor beni tereddüte sokan tek şey bu yaş meselesi çok hevesim kaldı yoksa ...

O zaman size en canlı örnek benim. 35 yaşında yaptığım işin bana uygun olmadığını, keyif vermediğini düşünerek bambaşka bir alana kaydım. Sevmediğim işte güzel paralar kazanmaktansa keyif aldığım işte aşkla çalışmak istiyorum.

İnsan yeter ki istesin. Yaş falan hikaye.

Ay bunu okumak çok iyi geldi gerçekten ya :)

Hani olumlu hayallerim var çok güzel mutlu bir şekilde yaşıyorum orada . Birden araya olumsuz bir hayal giriyor 2. üniversiteyi elime yüzüme bulaştırmışım hiçbir meslekte tecrübem yok diye kimse beni işe almıyor falan ayy istemsizce yüzüm buruşuyor bunu düşününce .

hedeflerinizi net belirleyin.
boğaziçi fizik mezunu nasa ya gitmiş bir arkadaşım var.
bitirdiğinde 25 yaşındaydı.
3 yabancı dili vardı, öğrenciyken çıkardığı bir kaç yayını.
ama ben böyle bir çalışma temposu görmedim.
hayatında her şeyi programlıydı.
bizimle kahve içmeye 2 saat ayırdıysa o asla 3 e çıkmazdı.
sanırım bilim insanı olmak gerçekten disiplin gerektiriyor. kimisi için değildir belki ama çoğu için :)
önce amerika da çok kapsamlı bir yüksek lisans bursu aldı.
sonra doktora, devam ederken nasa.

şimdi siz fizik bölümünden mezun olup ne yapmayı planlıyorsunuz önemli olan bu.

21 yaşında elti/görümce/ kv danışan bir kız olmadığın için öncelikle tebrik ediyorum seni. Cok seviniyorum senin yaşinda asıl yatırimi kendine yapması gerektiğini farkeden kızları görünce.

Öncelikle fazla bilginin, eğitimin zararını gören olmamıştir bu net bilgi. O yüzden icinden ne geliyorsa yap. Ama sistemli düşün ve ona göre hareket et.

Sesli düsündüğümü varsayalim, mesela mimarlık bitti diyelim yarim gün çalısma imkani olan iş bulabilir misin? En azindan eger meslegin bu olacaksa zaman kaybın yok. Hem referanslarinda oluşur ve pratikte yapınca sevebilirsinde. Mimarlik cepte olmuş olacak. Bu arada ikinci ögretimle istedigin diger bölümü okuyabilir misin? Illa Boğazici diye sartlandırmayabilirsin ayrıca.

Yaa maşallah, lisede düzeldi dersleri önceki 8 sene karnesi hep 1gelirdi sonra sarıldı derslere bir açıldı pir açıldı

En önemli şey kendine güvenmen 1sene hazırlanıp o sıra da mimarlık yapabilirsin deneyim kazanmış olursun :)
Elinden geliyorsa hem oku hem çalış, hangisini tercih edeceğine karar vermende yardımcı olabilir :)
Senin adına çok sevindim çok güzel yerlerdesin :)
Daha da iyi olmak için çabala

İki üniversite okudum,2.sini tam da 26 yaşımda bitirdim. Hemen iş hayatına atıldım.ilk bölümü okurken bana göre olmadığını anladım ama diplomayı da aldım(her istimali düşünerek). Şu an 2. Mesleğimi yapıyorum fakat, arada acaba başka bir bölüm mü okusaydım diye de düşünmüyor değildimBir öğretmen arkadaşım tıpı kazanınca tayini okuduğu üniversite iline aldı.Hem mesleğini yapıyor hem de tıp okuyor şimdi.İnandıktan sonra kimse seni tutamaz.hiçbir şey için geç değil. Çok gençsin üstelik

Gözlerimi kocaman açtım okurken . Nasa falan beni aşar da bilim üzerine çalışmak astronomiye kaymak gibi düşüncelerim var . Çok net bir hedefim de yoktu açıkası . Şu an onu fark ettim ve üzüldüm

sana yazarken dur bakayım dedim şu an cern’de imiş
net hedefin olmadan yıllarını bir hayale bağlama.
boğaziçi olursa ufkun açılır zaten, üniversite gibi universite.
ama boğaziçi olmadı istanbul üniversitesi olsun, fizik okuyayım derken kendini formasyon ve kpss peşinde koşarken bulma.

Kara delik fotoğrafından mı etkilendiniz :)

Ben 26 yaşındayım, doktora yapıyorum. Üniversiteyi bitirdiğimden beri akademideyim. Türkiye'deyken yüksek lisans yapıyordum ve araştırma görevlisiydim. Şu an yurtdışındayım ve sadece şunu diyebilirim ki akademik olarak devam etmek istiyorsanız en son endişeleneceğiniz şey yaşınız olsun çünkü diğer sorunlardan buna sıra gelmeyecek ve yaş grubu olarak oldukça karışık bir ortamda olacaksınız :)))

Kara delik fotoğrafından etkilenmemek mümkün mü büyüleyiciydi benim için .
İlgime ilgi kattı diyebilirim :)

Evet sanırım akademiye kayan bir yönüm de var :)

Wayyy diyorum abine helal olsun ya abiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…