Üniversitede kızlık soyadı sorunsalı

HarleyyQuinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2018
1.074
1.377
48
Hanımlar merhaba ben boşanma aşamasındayım şu anda benim üniversitemi kazandım.

Son düzenleme:
Boşandıktan sonra kimlik kartınızı tekrar değiştiriyorsunuz ya hani heh bunun için form var soyadı değişikliği için evlenenler için vardı bizim okulda. Bu durumda da olur yani neden olmasın? Siz de boşandığınızı bildirip kimlik kartınızla birlikte formu doldurursanız (ki eğer varsa) kızlık soyadınızı kullanmaya başlarsınız. Ama bu resmi süreçten önce rica minnet soyadınız değişmeden kızlık soyadınızı kullanamazsınız.

Resmî işlemler rica ile yürümez ki. Kimliğinizde belgelerinizde ne yazarsa o. Boşandıktan sonra bir dilekçe ile kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Ama sorun şu ki eşimin soyadını kullanıyorum.
14 Eylül'de 1 senemiz doluyor ve boşanacağız.
Acaba üniversite öğrenci işlerinden rica etsem soyadımı kız soyadım olarak kullanmama izin verirler mi durumu izah etsem yardımcı olur musunuz ?
boşanma ilamını nüfuz kayııt örneğinle götürürsün soyadını değiştirirler.

Ama sorun şu ki eşimin soyadını kullanıyorum.
14 Eylül'de 1 senemiz doluyor ve boşanacağız.
Acaba üniversite öğrenci işlerinden rica etsem soyadımı kız soyadım olarak kullanmama izin verirler mi durumu izah etsem yardımcı olur musunuz ?
Bu işleri bilen biri olarak imkansız ama boşandığınızda önce kimliğinizi değiştirip sonra öğrenci işlerine bi dilekçeyle basvurursanız hallolur bi arkadaşın işi 5 dk da hallolmuştu ve yeni öğrenci kimliği verilmişti

Bosanma isin bitsin hersey bir dilekcenin basinda.e devlet uzerinden butun bilgilerin guncellenir.ogrenci kimlik kartin muhtemelen simdiki kullandigin sekilde olur onuda degistirebiliyorsun zaten ogr. Islerine yeni bilgilerini vererek

Back
X