- 2 Ağustos 2011
- 3.019
- 18
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben şu an birinci sınıftayım
insanlarla pek anlaşamam az insan çok huzur mantığını taşıyorum.
2 tane iyi anlaştığım arkadaşım var dediğin gibi okul bitince herkes kendi yoluna gidecek. önümüzde daha 3 sene var. belki bu 3 sene bizi birbirimize bağlar ömür boyu sürecek dostluklarımız olur ama bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum ben. sadece üniversite ortamı için geçerli değil. bir iş ortamında bir mahallede çok güzel arkadaşlıklarımız dostluklarımız olabilir. ama o ortamdan uzaklaşınca o ilişkide bitiyor çoğu zaman.
ben örgünde okumadım ama genel konuşayım...normal hayatta bile birçok arkadaşlaık sonsuz olmuyor ki....o tür ömürlük dostluklar çok nadir ve sayılı kişilerden oluşuyor fikrime göre...
çok değil bundan bir yıl önce tanıdığım yediğim içtiğim ayrı gitmeyen dostlarımla şimdi yabancı gibi olduk...hayat böyle...herşey bi sürelik...ömürlük olanlar çok nadir...fazla takılmayın...çok arkadaşınız olacağına az olsun öz olsun bence...
Çok doğru söylüyorsun canım da insan böyle canı sıkıldığında her derdini anlatabileceği,kafasına estiğinde dışarı çıkabileceği koşulsuz güvenebileceği insanlar olsun istiyor,ama olmuyor..bir şeyi söylerken acaba bu başıma sonradan iş açar mı,bu sırrımı söylersem bana zarar verir mi..gibi düşünceler var..onun dışında arayıp sormamaktan hayat yoğunluğundan uzaklaşan arkadaşlıklar var ona yapacak bir şeyimiz yok malesef..
(
demeyin öyle şeyler ya,bugün mezun olucam,zor tutuyorum zaten göz yaşlarımı
bence üniverisite arkadaşları daha kıymetlidir çünkü sizin o şehirdeki ailenizdir..
Birlikte eve çıkarsınız,evinize alışverişler yaparsınız...Muhabbet güzel geldi mi,bi battaniye alır orada yatarsınız =)
Benim de yakın arkadaşlarımın sayısı geçmez beş parmağı,ama herkesin az çok emeği geçmiştir birbirine diye düşünüyorum..
Ben eve çıkmıştım mesela,şohben taktıracaktık...Gündüzden laf arasında söylemiştim "nihayet şohben takılıyo" diye.Akşamında kapı çaldı,ben adamlar gelmiştir derken o gün konuştuğum arkadaşın ev arkadaşı gelmiş,kendi meşgul diye ev arkadaşını yollamış "tamirci gelecek kız evine,git başlarında dur" diye..
Üniversitede aileden ayrı bir şehirdeyseniz elbet birbirinizden destek alarak yaşarsınız..Mesela treniniz gece 2de o şehirden geçiyodur,ya taksi tutarsınız,bi bilet parası kadar ona ödersiniz,ya saat erkenden gider 2ye kadar beklersiniz,ya da sınıftan bi erkek arkadaşı arayıp "beni götürür müsün?" diye sorarsınız...Ağırlığınız kadar bavullarda da öyle,ya asansörsüz evde 5 kat indirirsiniz ya da telefona sarılırsınız =))
Ev mi tuttunuz? eşya mı taşıyacaksınız??
Asla nakliyeci tutulmaz,herkes herkesin eşyalarını taşır.İki kişi sırtlanır koltukları indirir,koltuk dönmez daracık apartmanda,binbir geometrik hareketle o koltuğu indirirler,.ötlerinden ter damlar ama bi teşekküre razı olurlar,çünkü-onlar sizin ailenizdirrr (ya da sevgilinizin arkadaşlarıdır)
Allahım ya,çok özlüyeceğim herkesi
Cook haklısın canım ya herkes çıkarcı iyi niyetini kullanıyorlar yakın bir arkadaşımla ilişkimi bitirdim arkadaş değilmiş. Allah iyilerle karşılaştırsınUniversitede aradigi arkadasligi bulanlar sansli bence.
Ben de ilk sene sinifin coguyla samimiydim simdi biri haric kimseyle konusmuyorum.
Bu devirde fesatlik prim yapiyor sanirim.
Hic de umurumda degil acikcasi yalandan dost olacagina hic olmasin hayatimda.
Kimi dersler yuzunden yanasir, kimi parandan ne kadar tirtiklasa diye ugrasir.
Bir de arkadas grubundan biri bi erkekten hoslandi mi tamam :)) o zaman ne dedikodular doner ne dedikodular.
Bir senem kaldi mezun olup kurtulacagim gunu iple cekiyorum, allahtan devam zorunlulugum yok. Siniftakilerin yuzlerini mumkun oldugunca az goruyorum :)
Cook haklısın canım ya herkes çıkarcı iyi niyetini kullanıyorlar yakın bir arkadaşımla ilişkimi bitirdim arkadaş değilmiş. Allah iyilerle karşılaştırsın
Benim de çok yakın arkadaşlarım vardı. Mezun olduktan üç sene sonra bir tesadüf eseri arkamdan konuştuklarına şahit oldum. En mahrem konularımı bile facebook mesaj ortamında kahkahalarla konuşuyorlardı. Yıkıldım bunları görünce. onlara neden böyle bir şey yaptınızz dediğimde senin iyiliğin için yaptık. Bunları yüzüne söylesek üzülmez miydin dediler. Ben de hiç bir şey söylemedim. Onlardan tek farkım üç yıl sonra yeni ve uzun bir ilişkiye başlamamdı. Şimdi tek dostum, sırdaşım sevgilim oldu. Yani cidden Allah iyilerle karşılaştırsın.
İyiligin içinmi ne kadar pişkinler ya hiç üzülmemeli bunlara. amin canım.Bugun de kadir gecesi Allah mutlulugunuzu daim etsın sevgilinle inşallah :) darısı başıma :))