Kendisi ne istiyor??
Doktorluk istiyorsa, hevesliyse 6 yil da okurum diyorsa tibba gitsin.
Dis hekimligi de cok kolay degil bildigim kadariyla, hem masrafli hem de bir miktar el becerisi gerektiriyor. Kendisi istiyor mu? Calisma sartlari tibba gore daha rahat, nobet yok, TUS yok.
Ozel universiteye ben kotu bakmiyorum. Yaninda burssuz cocuk oturna ne oturmasa ne, sen oraya meslek ogrenmeye gidiyorsun, herkesin kapasitesi farkli, yanimdaki cocugun kapasitesinin daha az olmasi benim kapasitemi dusurmez ki.
Imali bakis vs cahil insanlarin yapacagi turden seyler , onemli olan kendimi ne kadar gelistirdigim, komsu teyzenin ya da tanimadigim birinin benim ozel universitede okumus olmama verecegi tepkiyi neden takayim? Elalem ne dere gore hayat sekillendirip, hevesliyse tibba gitmemesi aptallik olur. Kaldi ki is basvurusunda zaten burslu okudugunu belirtiyorsun, sonucta isverenden baska kimsenin haddine degil hangi universitede okudugunu yargilamak.
Yani burslu ozel ve devlet arasinda hicbir fark yok pratikte , maddi yonden. Ikisine de ayni gozle baksin, vakif universitesine onyargiyla yaklasmasin. Meslek secsin.
Ozet geciyorum, hangi meslegi istiyorsa ona gitsin. Burslu tutturuyorsa zaten kafali bir cocuktur, bursum kesilir mi not ortalamam duser mi konusunu dert edinmesin.