- 12 Mart 2013
- 37.830
- 51.657
-
- Konu Sahibi wonderwoman97
Olaya oyle bakmayin sabahin korunde derse gitmek ne kadar eziyet aksam gitmek varken
Maalesef artik her bolumun sikintisi o kalifiyeden yoksunOrası öyle de çok hızlı psikoloji bölümleri türedi birden hoca yetiştirebiliyorlarsa ne ala ama vasıfsız eleman yetişmesi olası geliyor bana
tutmuyor maalesefIkinci ogretimlerden tutan vardir muhakkak bir de onlara bakin kotu bir siralama degil..
ya çok isterim meslektaş olalım bölümünüzden memnun musunuz ben çok heyecanla istiyorum nöropsikoloji çok ilginç geliyorPsikoloji ikinci öğretimi yok
wonderwoman97 Ben hayalini kovalamanı tavsiye ederim
Ben de psikoloji mezunuyum, senin istediğin gibi nörobilim kazandım bu sene
Çok heyecanlıyım, aynı heyecanı sen de taşıyorsan bence içinde kalmasın
Meslektaş olalım
AAdı duyulmamış okullarda istediğin bölümü okuyabilirsin ama sana ne şekilde fayda sağlayabilir bu önemli, mezun olduğunda okulun adı her zaman ön planda olur bu bir gerçek,benim sana tavsiyem Hacettepe :) ki Hacettepe yabancı diller konusunda iyi bir okuldur hakkında hayırlısı olsun bu arada bu adı duyulmamış okullar hangileri merak ettim
Okulun eğitim kalitesi de önemli benim için. Zonguldak mezunu olduktan sonra ilerleyebilir miyim bilmiyorum.Merak edip baktım Zonguldak'ta var ikinci öğretim puanına göre.
Çift anadal yapabilmem için ortak dersleri olan bir bölüm seçmem gerek. Sosyoloji,felsefe gibi. Onların puanları da Hacettepe de fazlasıyla yüksek. ÇAP için belli bir başarı seviyesine gelmek gerekiyor sınıfta %20 gibi.İngilizcen iyiyse hacettepeyi yaz. Orada psikoloji çift anadal yap. Psikoloji bitirdikten sonra da masrafı olan bir bölüm. Eğitimleri falan pahalı diye biliyorum. O yüzden lisansı devlette yap bence.
İşte ben de ondan korkuyorum. Psikoloji bence okulun önemi olan bi bölüm. Hani ODTÜ mezunu varken neden Arel üniversiteli birini tercih etsinler ki?Adı duyulmamış okullarda istediğin bölümü okuyabilirsin ama sana ne şekilde fayda sağlayabilir bu önemli, mezun olduğunda okulun adı her zaman ön planda olur bu bir gerçek,benim sana tavsiyem Hacettepe :) ki Hacettepe yabancı diller konusunda iyi bir okuldur hakkında hayırlısı olsun bu arada bu adı duyulmamış okullar hangileri merak ettim
ya çok isterim meslektaş olalım bölümünüzden memnun musunuz ben çok heyecanla istiyorum nöropsikoloji çok ilginç geliyor
Ben Hacettepe mezunuyum ve dilciyim. Benim bölümümden değil ama filolojiden psikoloji alanında çiftanadal yapan oldu diye biliyorum. Belki değişmiştir ama benim zamanımda mümkündü.Çift anadal yapabilmem için ortak dersleri olan bir bölüm seçmem gerek. Sosyoloji,felsefe gibi. Onların puanları da Hacettepe de fazlasıyla yüksek. ÇAP için belli bir başarı seviyesine gelmek gerekiyor sınıfta %20 gibi.
İşte ben de ondan korkuyorum. Psikoloji bence okulun önemi olan bi bölüm. Hani ODTÜ mezunu varken neden Arel üniversiteli birini tercih etsinler ki?
Sınava hazırlanırken de lisedeyken de aklımda psikolojiden başka hiçbir bölüm yoktu. Mütercim tercümanlığı da yeni yeni soktular aklıma.Aynen mesela koç ,bilkent,bilgi gibi özel okullarda kaliteli ama acayip yüksek puanları var sen benden daha iyi bilirsin ,bende Hacettepe mezunuyum ,hacettepeli olmak bir ayricaliktir :)
Bu arada sosyal hizmetler okumayı düşündün mü ?
hangi bölüm okuduğunuzu sorsam özel olur mu? sosyolojiden yapılır gibi çift anadal sanki. hani evet odtü zorlar ama ege gibi bir devlet üniversitesini düşünüyorum...bizim zamanımızda şartlar daha farklıydı.
puanım yettiği halde psikoloji okuyamadım. (katsayının kalktığı ama başörtüsü sorunun devam ettiği süreç idi)
fakülteye başlayınca da tekrar hazırlanmayı sonra da gözüm yemedi. bizim bölümde de psikoloji ile ilgili dersler fazlaca vardı, seçmelilerimi ona göre aldım.
buna rağmen diğer derslerden kaçamadım. istemediğim ve beceremediğim bir bölüm olunca çift anadal için yeterli ortalamayı da yapamadım.
adı sanı duyulmamış da olsa sanırım istediğim bölümü tercih ederim.
kıbrıs'a gelince...
3 arkadaşım orada okumaya başladılar.
ikisi geçiş yaptılar.
hayat çok pahalı ama eğer sağlam bir çevren olursa yanlışa düşmeden kendini korursun.
ben de çok heyecanlanıyorum. insan beyni çok ilgimi çekiyor özellikle. umarım çok memnun kalırsınız bu seçiminizden,ben bile oturduğum yerden heyecanlandım.Eylülde başlıyorum
Ben de çok heyecanlıyım :)
Bazı ön dersler almaya başladım size bir site önerebilirim
Nörobiyoloji, bilişsel bilim gibi alanların videolu İngilizce dersleri var üstelik dünya üniversitelerindeki profesör/öğretim üyeleri tarafından çekilmiş dersler
Bedava oradan bir giriş yapıyorum okul öyle istedi
Ama bence memnun kalacağım diye düşünüyorum
Çünkü ne zaman nörobilimle ilgili bir şeyler okusam beni şaşırtıyor, hayran kalıyorum
Hem böyle ilgi çekici, hayranlık verici bir alanda çalışıp hem maaş almak fikri çok cazip geliyor bana
çok teşekkür ederimAdi sani duyulmus okullarinda artik kadrosu fos.
Yuksek lisansimi itüde yaptim. Lisansimi bogazicinde tamamladim yurtdisindan gelip. Bir de adi sani duyulmamis dediniz gibi bir okulda yeni bir lisansa kaydoldum. Inanin pek fark yok.
Adi sani duyulmasa da bir okulda istediginiz bolumu okuyun. Kendinizi gelistirirsiniz. Hocalarinizla saglam baglar kurun. Size stajlar ayarlamalarini isteyip kapagi atin sektore.
Oraya girip sonradan başka bir üniversite ye yatay geçiş yapabilirsiniz belki. Oluyor mu bilmiyorum gerçi.A
Okulun eğitim kalitesi de önemli benim için. Zonguldak mezunu olduktan sonra ilerleyebilir miyim bilmiyorum.
ben de çok heyecanlanıyorum. insan beyni çok ilgimi çekiyor özellikle. umarım çok memnun kalırsınız bu seçiminizden,ben bile oturduğum yerden heyecanlandım.
hangi bölüm okuduğunuzu sorsam özel olur mu? sosyolojiden yapılır gibi çift anadal sanki. hani evet odtü zorlar ama ege gibi bir devlet üniversitesini düşünüyorum...