- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
-
- Konu Sahibi wonderwoman97
Yaşadığım şehirdeki özel okul geliyor ama eğitimi kaliteli değil ve ailevi sebeplerden dolayı evden uzaklaşmak istiyorum birazcık.Ozeller de %50 burslu psikoloji okusan. Senin hayalin o çünkü hep içinde kalır. Bence kendi bulunduğun şehirde %50 burslu özel bir Üniv seç. Çünkü zaten gideceğin yerde yurt yeme içme kitap parası vs derken gene para. En azından kendi evinde kalırsan yemek masrafım olmaz. Eşdeğer para.
Ben de öyle düşünüyorum çift anadal çok zordur çünkü iki bölüm okumak zorunda olacağım. Ödeviydi,sınavıydı derken çok zor olacak. Kıbrıs mantıklı geliyor çünkü ODTÜ Kıbrıs da kaliteliymiş, sadece Kıbrıs'ta olması sıkıntılı.bence önceliğiniz istediğiniz bölüm olsun, sonra çift anadala falan bırakmayın işinizi, bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.
kuzenim önceki yıl kıbrıs mimarlıktan mezun oldu, üstelik burssuzdu, öğrenciliğini anlata anlata bitiremiyor, okulu bittiği gibi de iş buldu, arkadaşımın yıldız mezunu kardeşi 1 yıl iş aradı... yani üniversitelerle ilgili de çok önyargılı olmayın, şans, yetenek, kendini gösterme vs vs bunlar mezun olduğunuz üniversitenin isminin çok çok önüne geçebiliyor.
Bence psikoloji hayaliniz canlanır.hep hukuk istedim aile zoruyla sayısal secip mühendislik bitrdim suan bir bakanlıkta calısıyorum ama hala düşününce keske derimMerhabalar,
20 yaşındayım ve bu sene ikinci kez üniversite sınavına hazırlandım.Beklediğim gibi bir sonuç alamadım maalesef. Tm3'te 40.000 dil sınavlarında 6000 gibi bir sıralamam var. Liseden beri psikoloji okuyup nöropsikolog istedim ama ancak Kıbrıs'ta tam burslu okuyabiliyorum. ya da İstanbul'da adı sanı duyulmamış okullarda okuyabilirim ancak iyi bir eğitim almak istiyorum.
Kıbrıs'taki eğitim ve yaşam şartları hakkında iyi şeyler duymuyorum maalesef. Ailem de orada okumam konusunda gönülsüz. Ancak ODTÜ'de Felsefe bölümü yazıp çift anadal yaparak psikoloji okuyabilirim o da tahmin edersiniz ki çok zormuş. Yani eğer yapamazsam felsefe mezunu olarak iş bulabilir miyim bilmiyorum.
İkinci bir seçenek olarak Hacettepe gibi bir üniversitede Almanca Mütercim Tercümanlık okuyabilirim.İngilizcem çok iyi o alanda da TOEFL sınavından iyi bir sonuç alarak güzel bir cv hazırlayabileceğimden şüphem yok.Açık öğretimden Adalet bitirip hukuk bürolarında çeviri yapabilirim diye düşünüyorum.
Ancak psikoloji hayalim sonra canlanır mı bilemiyorum.
Umarım çok uzun olmamıştır ve yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok korkuyorum üniversitenin eğitimi kötüdür diye. Adı duyulmamış olduğu için eğitim konusunda eksik kalır mıyım korkusu yaşıyorum.Yerinizde olsaydım, adı sanı duyulmamıs bir okulda hayalimdeki o güzel bölümü okurdum. Okulda egitiminizi alırken, bölümünüzle alakalı kitaplarla haşır neşir olarak kendinizi gayet güzel egitebilirsiniz bu alanda. Ben olsam psikolojiyi secerdim.
Yeni açılmasından çok öğrenci yorumlarını takip ettim internetten. Akademik olarak doyurucu değil,para tuzağı diyorlar. Arel,Gelişim ve Nişantaşı üniversitesi mesela.Adı sanı duyulmamış üniversite derken özel üniversite mi? Yeni açılmıştır ondan adını sanını duymamış olabilirsiniz..
Ben de bundan korkuyorum çünkü zaten 25 yaşında mezun olacağım hiç kalmadan okusam. O saatten sonra tekrar hazırlanmak kolay olmaz diye düşünüyorum.Bence psikoloji hayaliniz canlanır.hep hukuk istedim aile zoruyla sayısal secip mühendislik bitrdim suan bir bakanlıkta calısıyorum ama hala düşününce keske derim
%50 burslu olarak Ankara,İstanbul gibi büyük şehirlerdeki okullar geliyor onlar da senelik 16 binden başlıyor en ucuz.Ailem ödeyemiyor maalesef o ücreti. Part time çalışıp kendim ödeyeyim diye düşünüyorum ama o zaman da okula ilgi gösteremezsem yeterince korkusu oluyor. Bir de bir ay işsiz kalsam taksitim aksar sınavlara giremem diye çekiniyorım.Ozeller de %50 burslu psikoloji okusan. Senin hayalin o çünkü hep içinde kalır. Bence kendi bulunduğun şehirde %50 burslu özel bir Üniv seç. Çünkü zaten gideceğin yerde yurt yeme içme kitap parası vs derken gene para. En azından kendi evinde kalırsan yemek masrafım olmaz. Eşdeğer para.
Ikinci ogretimlerden tutan vardir muhakkak bir de onlara bakin kotu bir siralama degil..
Alttan dersin olmaması calismak kadar sansa da bagli ders kadar hoca da onemli..Ben de bundan korkuyorum çünkü zaten 25 yaşında mezun olacağım hiç kalmadan okusam. O saatten sonra tekrar hazırlanmak kolay olmaz diye düşünüyorum.
Ankarada var (sizin zamanızda yokmus sanırım)Yıldırım beyazıt üniversitesinde 2 3 tane daha duymustum zonguldak veya samsun olmasi lazim emin degilim..Psikoloji ikinci öğretimi yok
wonderwoman97 Ben hayalini kovalamanı tavsiye ederim
Ben de psikoloji mezunuyum, senin istediğin gibi nörobilim kazandım bu sene
Çok heyecanlıyım, aynı heyecanı sen de taşıyorsan bence içinde kalmasın
Meslektaş olalım
Merak edip baktım Zonguldak'ta var ikinci öğretim puanına göre.Psikoloji ikinci öğretimi yok
wonderwoman97 Ben hayalini kovalamanı tavsiye ederim
Ben de psikoloji mezunuyum, senin istediğin gibi nörobilim kazandım bu sene
Çok heyecanlıyım, aynı heyecanı sen de taşıyorsan bence içinde kalmasın
Meslektaş olalım
Ankarada var (sizin zamanızda yokmus sanırım)Yıldırım beyazıt üniversitesinde 2 3 tane daha duymustum zonguldak veya samsun olmasi lazim emin degilim..
Olaya oyle bakmayin sabahin korunde derse gitmek ne kadar eziyet aksam gitmek varkenAy inanmıyorum bu kadar ayağa düşürmüşler demek bizim zamanımızda olay olmuştu ikinci öğretim açılacak dendiğinde imzalar topladık karşı çıktık falan