• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite sınav sonucu

Puanınızı kötü olmasına bakmayın istediğiniz bölüm gayet güzel yazın 3 aöf'ten hangisi gelirse. Pes etmeden bitirin bir de formasyon alın, tamam kpss kalıyor geriye..

Örgün öğretim okuyanlar iş bulamıyor açık öğretimdeki insanların bulması çok zor. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor.
Üniversite okudum demek için mi okuyacaksınız yoksa meslek sahibi olmak için mi buna karar vermelisiniz
Çalışmayı düşünmüyorum maddi durumum iyi ama kenarda da bi mesleğim olsun kafasındayım

Çok teşekkür ederim neden bilmiyorum ama o baskıyı atamıyorum üzerimden dalgaya vurup geçiştirmeye çalışıyorum ama içim içimi yiyor
Lütfen böyle düşüncelere kapılmayın kaç yaşında insansınız istediğiniz açık öğretimler için yeterli olur tanıdıklarım bu tarz puanlarla okudu.

Baraj kalktı taban puanlar listesi açıklanacak geçen sene 267 taban puanı yetiyor aöf çocuk gelişimine ama puanın kalkması ile dezavantajda da olabilirsiniz. Yani ek kontenjana da kalabilirsiniz..
Taban puanın kalkması bir şeyi değiştirmez ki. Taban puan olduğunda eğer yerleşebiliyorsa taban puanı yokken de yerleşebilir.

2. Üniversite kapsamı derken ?
Üniversite okuyanlar veya üniversite mezunları sınava girmeden bazı açıköğretim bölümleri (4 yıllık) veya programları (2 yıllık) okuyabiliyorlar.

Puanınızı kötü olmasına bakmayın istediğiniz bölüm gayet güzel yazın 3 aöf'ten hangisi gelirse. Pes etmeden bitirin bir de formasyon alın, tamam kpss kalıyor geriye..

Önlisans mezunları formasyon alamaz. Lisans tercih edemeyecek sanırım konu sahibi. En son hatırladığım AÖF lisans için ikinci sınava da girmek gerekiyordu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben liseyi bitirip evlendim 6 sene sonra bi hevesle yazıldım sınava girdim sadece TYT ye girdim AYT ye girmedim bu gün sonuç açıklandı.

Yerleştirme puanı 271,96 küsür başarı sırası 1.154.275

Hiç ders çalışmamıştım bu kadar bile beklemiyordum. Çok mu kötü iyi mi çözemedim açık öğretimden nereler yazılabilir fikri olan var mı ?

Kendimi gerizekalı gibi hissedip modumu düşürüyorum. rezil oldum kaygısı oluyor. Sonra dönüp diyorum 2 çocuğun var hiç çalışmamışsın iyi bile yapmışsın diye ama o bile fayda etmiyor kendi kendimi üzüp utanıyorum.
Merhaba açıköğretim Atatürk falan yazabilirsiniz, olma ihtimali var.
Peki 2 yıllık çocuk gelişimi mezunu olmak ne işinize yarayacak?

O yönden sıkıntı yok ben özel okul gibi para verilecek şandım
Şu an üniversitelerin tanıtım günleri başlamıştır. Gidin en yakın özel üniversiteye. Orada rehber öğretmenler de oluyor. Nereler tutuyor, hangi bölümler oluyor size liste versinler. Sonra tanıtım masalarına da uğrayın. Orada hocalar oluyor. İlginizi çeken bölümlerin ne iş yaptıklarını, atanma durumlarını vs size anlatsınlar. Özel yazmak zorunda değilsiniz. İlk ağızdan bilgi alırsınız

Taban puanın kalkması bir şeyi değiştirmez ki. Taban puan olduğunda eğer yerleşebiliyorsa taban puanı yokken de yerleşebilir.

Üniversite okuyanlar veya üniversite mezunları sınava girmeden bazı açıköğretim bölümleri (4 yıllık) veya programları (2 yıllık) okuyabiliyorlar.

Önlisans mezunları formasyon alamaz. Lisans tercih edemeyecek sanırım konu sahibi. En son hatırladığım AÖF lisans için ikinci sınava da girmek gerekiyordu.
Ben 4 yıllık için yazdım 2 yıllık 2021 taban puanı 230.. 4 yıllık 267 Anadolu üniversitesi.. Yoksa ben de biliyorum 2 yıllık tan 4 Yıla geçiş yapması gerektiğini..
Taban puanının kalkması tavanı da etkileyeceği için kontenjanlarda bir sürü sorun yaratacaktır. Aöf'te tavan puanı çok değişken ve 2 kere ek yerleştirme gelmezse her şey olabilir geçen seneki gibi..

Öyle ciddi bi hedef değil okursam iyi olur okumazsam da sıkıntı yok kafasındayım.
Bu kafayla kazanamayacağınız zorlukta bir sınav yalnız. Benim öğrencilerim gece gündüz çalışıyorlar. İki senedir geceleri gündüzlerine karıştı.

Back