üniversite okumak istiyorum ama......

cilvenaz07

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
554
360
323
Antalya
merhaba kızlar
ben 28 yaşında 1 çocuk annesiyim.yıllardır okuma isteğimi içimden atamadım.
bu sene sınava girmek istiyorum evde çalışıcam.
ben end meslek lisesi mezunuyum.
ama hangi bölümü okumak istediğimi bile bilmiyorum.bana 2 yıllık güzel bir bölüm tavsiye edermisiniz.
çünkü 4 yıllık kazanacağımı sanmıyorum.tek sansım akdeniz unuv. ve puanlar çok yüksek.
bir de çalıştığım konuları hep unutuyorum eskisi gibi kafam almıyor sanırım ,bunun içinde tavsiyelerinizi brliyorum.
şimdiden teşekürler

harika bi karar vermişsiniz :)
siz sadece okul okumak için mi üniye gitmek istiyorsunuz yoksa bitirdiğiniz bölümle ilgili çalışmayıda düşünüyor musunuz? çünkü güzel bölüm demek,iş olanakları yüksek bölüm demektir.

konuları unuttuğunuzu yazmışsınız. ben şu şekilde çalışıyorum belki sizede yarar sağlar. konuları derinlemesine çalışmıyorum sadece göz alışkanlığı olsun diye okuyorum. yani siz konuları ne kadar çalışırsanız çalışın elbet bi gün unutacaksınız. yani konuları üstten çalışıp testlere yüklenin. mesela ben bi çok sorunun cevabı çalıştığım konulardan değilde testlerden kalmıştır

Son düzenleyen: Moderatör:
bende evliyim 3 yaşında oğlum var 27 yaşındayım, geçen yıl ilahiyata başladım ve bu yıl 2. sınıfım...
okumanın yaşı yok, önemli olan istemek...
kafam eskisi gibi almıyor diye düşünmeyin...o tamamen psikolojik...yıllardır ders çalışmadığı i,çin beyin biraz yavşlamaış gibi hissediyor kendini ama biraz çalışmaya başlayın eskiye dönersiniz....
vücut yaşlanır evet ama siz daha çok gençsiniz...
hiç de zor olmuyor inanın, ben seve seve çalışıyorum derslerime, okulumuda seviyorum, evimle de ilgileniyorum allah bi kolaylık veriyor...siz yeterki isteyin..

öncelikle yorumun için teşekkür ederim.çalışmayı düşünüyorum canım.ama çalışmaya başladıktan sonra yine okumak istiyorum :)
elimden geldiği kadar değişik bölümler okumak

hayırlısıyla bitirirsiniz inşallah bende kuran kursuna başladım bu yıl.Allah gönlümüze göre versin,çok teşekkür edrim.
senin gibi örneknere çok ihtiyacım var

her yasta okunur ben aöfde okuyorum 3.sınıf yas 31...fakat su ayrımı yapın okuyacagınız bolum sıze ıs olanakları sunsun mu çalışacak mısınız?yoksa sadece okumak mı?iş ise olanaklarını arastırıp baslayın..ama sadece okuyayım ıse sevecegınız ılgı duydugunuz bır bolumu ıs olanagını dusunmeksızın okuyun..

bu arada sınavlara hazırlık ıcın dusenlı calısma aksatmadan tembellık yapmadan calısmak lazım dıye dusunuyorum..bol bol test cozmek formul..kıtapcıdan bır set alın baslayın..hangı yayın daha ıyı evde ogrenme hususunda buna bakın..mesala kpss hazırlık ıcın ıhtıyac cok ıyı dıye okudum ben aldım

Önce sana moral olsun hemen yazayım , 34 yaşında 4. sınıfım . 32 yaşındayken bende içimdeki sese kulak verdim ve dikey geçiş yaptım .

Hatta bu bitince durmadan devam edeceğim

Bölüme gelince fountain e katılıyorum kesinlikle . İş imkanı olabilecek bir bölüm mü istiyorsun ? okul bitsin ve çalışayım ise düşüncen , adalet ön lisans olabilir mesela ...

Ama keyif için okumak istiyorsan , bölümlere bak ve en çok ilgini çekeni seç.

Okumanin yasi cidden yok. Istedigin bir bolum olsun ki zorlanma. Sozel konulari seviyorsan sozeli , sayisali seviyorsan sayisali sec. Gerci yeni sinav sistemi hakkinda bir bilgim yok.

Bende matematik alaninda doktora yapmak istiyorum ama simdi gozum yemiyor cunku o benim icin bambaska bir kariyer demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…