• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite okumak istiyorum aciiiillll yardımm ltfen

sblsbl06

ilkim.. biran önce gel ♡
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
487
436
303
Ankara
Arkadaşlar merhaba 20 yaşındayım düz lise mezunuyum ama hiçbir matematikten temelim yok 4 işlemden başka bişi bilmiyorum 1.5 yıldır çalışıyorum ama çevremdeki herkes üniversite mezunu ummadıqım insanlar üni. okuyo ve kendime yediremiyorum ailem benm okumamı çok istediler ve sürekli kıyaslandım birileriyle şimdi işi qücü bırakıp tekrar dersaneye yıllarca çalışıp kazandığım parayı yatırmayı mı yoksa işe devammı etmeliyim çevremdekiler tekrar öss ye hazırlanıyo mu desinler aklı başına şimdi mi geldi desinler
Hergün düşünmekten qeceleri bazen ağlamaktan zamanında çalışmadığıma benden umutluolan ailemin yüzünün güldüremedğim için çok pişmanım :((

Ltfen ne yapmalıyım

Arkadaşlar merhaba 20 yaşındayım düz lise mezunuyum ama hiçbir matematikten temelim yok 4 işlemden başka bişi bilmiyorum 1.5 yıldır çalışıyorum ama çevremdeki herkes üniversite mezunu ummadıqım insanlar üni. okuyo ve kendime yediremiyorum ailem benm okumamı çok istediler ve sürekli kıyaslandım birileriyle şimdi işi qücü bırakıp tekrar dersaneye yıllarca çalışıp kazandığım parayı yatırmayı mı yoksa işe devammı etmeliyim çevremdekiler tekrar öss ye hazırlanıyo mu desinler aklı başına şimdi mi geldi desinler
Hergün düşünmekten qeceleri bazen ağlamaktan zamanında çalışmadığıma benden umutluolan ailemin yüzünün güldüremedğim için çok pişmanım :((

Ltfen ne yapmalıyım

Canım yaşın daha çok küçük kaç kez össyi denedin bilmiyorum ama sanırım maksimum 3tür..Bu sınavı maddi imkanı olmayan kişilerin 1 kerede kazanması gerçekten zordur..Hoş gençlik ateşiyle ailesinin dershanelere döktüğü binlerce lirayı gözardı edenlerde ilk senede kazanamazlar..
Sana örneklerle açıklayayım..Ben lisede 1 kez girdim sonra çalışmaya başladım ve senin düşündüğün gibi bir cesaretle kazandığım parayı dershaneye yatırarak hızlandırılmış adı altında kötü eğitimi olan bir dersaneye gittim..Sonuç ne oldu biliyormusun?Benim tarih coğrafyadan hiç temelim olmamasına rağmen EAdan girdim ve İktisat fakültesi mezunuyum şu anda..
benim çevremde bir çok tanıdığım kız ve erkek var 5.senesinde kazanan.Ben bile ümit etmiyordum,daha niye uğraşıyoki işe girsin çalışsın diyordum.Ama ne oldu kız benide utandırdı va Uluslararası ilişkiler kazandı.Ben utandım şahsen düşündüklerim için...
Bence çok güzel düşünmüşsan.Üni mezunlarının bile zor iş bulduğu ülkemizde sende gayret et ve oku.İçinde kalırsa çok üzülürsün.Ama denersen en azından aklında soru işareti kalmaz.İmkanın varsa işten çık ve dershaneye git..Hiçbirşey için geç değil.Üniverste sıralarına oturmak nasip olursa görürsün yeni başlayanların çoğu senin yaşlarında...17yaşında öğrenci görmen çok zor...Tam zamanı senin için..Kolları sıva derim benolumunekankayizsmileBiraz uzun oldu biliyorum ama umarım yardımcı olabilmişimdir bir nebze...Kimsenin sözlerine kulak asma ne düşünürlerse düşünsünler..Başarılar canım şimdiden:1hug:

canım bende 3. senemde kazandım üniversiteyi. benimde matematiğim yoktu. gayret ettim hocaların anlattığı matematikten bişe anlamyınca sınıftaki bi arkadaşımdan bana anlatmasını rica ettim. sonuçta 26 net çıkardım matematikten. üniversiteyi bitirince iş bulurmusun bilmem. ben 1,5 yıl iş aradım zor oldu ama işe girdim. en azından açıköğretim okumalısın çünkü örgün yada açıköğretim farketmiyo diplomada. ailen de destek veriyosa herşekilde okursun canım.

cnm mat.2 zor ama mat.1 inanki aşırı kolaydır. dersi yapmak için sevmek gerek ve kendini şartlandırmamalısın. ve bnce dersaneye gtsen yada özel ders alsan daha ii olur çünkü kendi kendine mat.ı annamayablrsn

canım bence tekrar hazırlanmazsan pişman olucaksın.kaç defa girdin sınava bilmiyorum ama ben ilk bu sene girdim tercih yapmadım bi daha hazılanıcam ve eminimki benim arkamdan da diyolardır kazanamadı diyee.sakın onun bunun dediklerini takma kim ne düşünür diye boşa kafanı yorma.boş boş laf olsun diye konuşan insanların sölediklerini takarsak kafaya yol alamayız bu hayatta.öle bi diyosunki sanki 30 yaşındasın pişman olsan nolcak daha 20 yaşındasın hiç bişey için geç değil

eğer çok sağlanbi işin varsa bnce işine devam et çünkü üniversiteli olupta milyonlarca işsiz var
bunun sebebi de belli devletin yeteri kadar bütçe ayırmaması
ben mesela edebiyat okuyorum ama çok güzel bi iş olanağı yakalasam bırakırım okulu çünkü gelecek vadeden bi bölüm değil ancak tıp hukuk gbi bölümler çok sağlam
ama işin normal bi iş se kendine güveniyosan tekrr sınava hazırlan haytta hiç bişey için geç değildir ayrıca kimin ne dediğine hiiç umursama

arkdaşlar hepinizin yorumu için çok teşekkür ederm dersaneler çok pahalı ve o kadar parayı vermekte istemiyorum sadece mattan özel dersmi alsam die düşünüyorum diğer dersleri kendim çalışsam sınavlara girsem olmazmı ailemde oku diyor bende istyorum hemde çok üni. hayatını yaşamak istiyorum nasıl bir çalışma ortamı yaratsam kendime????

dersaneye gitmen çok daha iyi olur.haklısın dersane fiyatları baya pahalı ama özel derste ondan farklı olmaz fazla bile olabilir saat başına para alıyolar çünkü.mat ı gözünde okadar büyütme bence dersaneye gidip tüm dersleri düzenli bi şekilde görmen senin için daha iyi olur

dersaneye gitmen çok daha iyi olur.haklısın dersane fiyatları baya pahalı ama özel derste ondan farklı olmaz fazla bile olabilir saat başına para alıyolar çünkü.mat ı gözünde okadar büyütme bence dersaneye gidip tüm dersleri düzenli bi şekilde görmen senin için daha iyi olur

peki sözel dersleri kendim ewde çalışsam edebiyt trkçe felsefe gibi mattan dersaneye gitsem düzenli bir şekilde hazırlansam 4 yıllık bi üniversite kazanabilirmiyim dersaneler çok pahalı 2 yıl önce qttim 2750 ye şimdi kaç olmuştur kimbilirsenağlama

peki sözel dersleri kendim ewde çalışsam edebiyt trkçe felsefe gibi mattan dersaneye gitsem düzenli bir şekilde hazırlansam 4 yıllık bi üniversite kazanabilirmiyim dersaneler çok pahalı 2 yıl önce qttim 2750 ye şimdi kaç olmuştur kimbilirsenağlama

ben bugün gittim dersaneye fiyat konuşmaya 2800 dedi 2200 yaparız dediler dahada aşşaya inebilir.birazda dersane fiyatları bulunduğun yere göre değişiyo baya vermişsin sen 2750 iki sene öncesine göre biraz araştır uygun bi yer bulursun.dersanesiz üniversteyi kazanan biçok insan var ama şundan yanayım eğer imkan varsa gidilse daha iyi olur sanrım kendin biriktirmişsin paranı git bence.sözel ders diyip geçme emin ol bazen seni mattan daha çok zorlayabilir soru sorman gerekir.derste hocanın anlatmasyla senin evde çalışman arasında çok fark olur benim fikrim ama kendini bi sene dersaneye adarsan çok güzel şeyler olabilir.eşit ağırlıkçısın sanırım

millet ne dicek, ailem sevinsin vb gibi düşüncelerle bu iş olmaz canım
hayat senin hayatın
önemli olan üni okumak diil sevdiğin mesleği hayatını istediğin gibi geçirebilceen şekilde yapmak
öncelikle ne okumak istiyorsun buna karar vermelisin, neden üniversiteye gitmek istiyorsun bunları düşünmelisin
örneğin ben avukat olcam o yüsden okul okumam gerekli ve şu üniversiteye gitmem lasım o zaman şu şekilde çalışmalıyım diye bir programın olmalı
eğer sen bunda kararlıysan önerim kesinlikle dersaneye gitmen
evde çalışırım deme olmuyo olmaz da
zaten dersaneye gittiğinde de yan gelip yatmicaksın hakkını vericek şekilde çalışman gerekicek
ailende arkandaysa öyle böyle bi şekilde bulursun parayı o kolay
ama bu saatten sonra çalışmak zor geliyorsa içinde azim yoksa sırf başkaları için üni düşünüyorsan boşuna 1 yılını harcama derim ben

Back