- 11 Şubat 2014
- 1.210
- 1.328
- 158
- Konu Sahibi Younggirl3778
-
Kesinlikle çalışmadığım için gözümde büyüyor.Bölümü severek seçtim kimse yanlış anlamasın diye yazmayacaktım aslında ama bizim otelimiz olacak inşallah.Şuan inşaatta bu yıl sonu açılışı var hayırlısıyla.Öyle yabancı ortaklarımız falan da yok.Hal böyle olunca ben mesleğimde çok iyi olmak istiyorum.Eğer ingilİzce devam edersem ingilizcem iyi olacak ama mesleki bilgim eksik kalabilir.Bundan korkuyorum
Doğru söylüyorsunuz.Tamam şöyle yapacağım.Hazırlık okumaya devam eğer hiç kalmazsam bu dönem sonu hazırlık biter.Kendimi hazır hissedersem devam ederim.Ama kurlarında birinde kalırsam yaza falan sarkarsa okul o zaman ben kaçarımMesleki bilgi konusunda kafanda hiç bir soru işareti olmasın. Eksik olduğunu hissettiğin konularda yardımcı türkçe kitaplarla takviye yaparsın. Zaten ileride iş hayatına atılınca göreceksin, okulda öğrendiğimiz bir çok bilgi teoride kalıyor, pratikte işler çok başka yürüyor. Bölümünü ingilizce olarak okuman senin için çok daha iyi olur. İngilizceyi sevdir kendine, yardımcı kitaplardan faydalan, sürekli yabancı müzik dinle, yabancı filmleri, dizileri ingilizce alt yazılı olarak izlemeye çalış. Başlarda zorlanabilirsin, ama zamanla çok faydasını görürsün. Bir de şu var, otelin sahibi olmak, orada üst konumda çalışma hakkı elde etmen için sana kolaylık sağlayabilir, ama zamanla çalışanlarından aslında daha alt seviyede olduğunu fark edersen çok üzülürsün, çalıştığın konumu hak ettiğinden emin olarak orada olmak senin açından çok daha iyi olur. Ayrıca turizm sektöründe çalışıp da çok çok iyi seviyede ingilizce bilmemek bence çok çelişir.
Mesleğimi severek yazdım evet öyle kötü yanları da varEn önemli soru bölümü seviyormusun ? Yalnız evlilikten ve çocuktan sonra bu mesleğe devam etmek zor , her kriteri düşün bence ama ingilizce olmazsa olmaz bu kesin
Iyi ama bir severek okumak var birde okumak için okumak varyerinde olsam zorlansam da devam ederdim. ingilizceyi eğer şimdi halletmezsen ileriki iş hayatında da karşına problem olarak çıkacak.
Iyi ama bir severek okumak var birde okumak için okumak var
Şuan aynen o kafadayım.Burada birçok insan ban yardım etmek için fikirlerini söylüyor hepsi çok değerli benim için.Bu okulun hazırlığında bana akademik ingilizce öğretiyorlar.Eğer hazırlığı bitirip seneye başka bir okulda aynı bölümü Türkçe okumaya kesin kArar verirsem ingilizceyi unutmamak için ingilizce kitaplar okurum.Hazırlık bitince zaten bir yabancıyla ingilizce konuşacak seviyede olacğaımbölümünü sevdiğini söylemişsin.
sadece ingilizce için vazgeçersen yine az önce söylediğime gelecek konu.
turizm acentesinde çalışıyorum. turizmle alakalı bir bölümden mezun değilim.
ingilizce gerekli emin ol. seni bir adım öne geçirir.
ben kolay kolay geçeyim ilerisini zamanı gelince düşünürüm dersen sen bilirsin tabi.
Peki dersler nasıl zorlanıyor musun hiç anlamadığın oluyor muO öyle olmuyor işte maalesef. :) Sen şu anda hazırlıkta İngilizce gramer,essay falan öğreniyorsun. Ama bölüme geçtiğinde MESLEKİ İNGİLİZCE öğreneceksin. Ben önceden de demiştim,ben de ingilizce uluslararası ilişkiler okuyorum ve hazırlıktaki ingilizce ile bölüme geçince karşılaştığımız ingilizce çok farklı. Benim bir arkadaşım senin dediğini dedi ve yaptı da. Bölümü Türkçe okurum,sonradan da ingilizce kitaplarla kurslarla tamamlarım kendimi dedi. Ve hiçbir zaman İngilizce'ye geri bakamıyor. Bölümünü ve okulunu asla bırakma ama asla.Benden demesi.
Peki dersler nasıl zorlanıyor musun hiç anlamadığın oluyor mu
Size kolay gelsin deyip kaçasım geldiŞimdi ben şöyle yapıyorum; bir dersin hem Türkçe hem İngilizce kitabını alıyorum. İkisinden de derste işlediğimiz yerlerin günlük özet çıkarıyorum ki sonra birikmesin. Birde sınavlarımız İngilizce oluyor ve sözel bölümde okuduğum için İngilizce kompozisyon yazmam gerekiyor sınavlarda. Bu yüzden ayrıca kullanabileceğim kelimelerden oluşan kendimce bir sözlük oluşturdum. Böyle yaparsan vize ve finallerde de hiç dersler yığılmaz. Ben birde yandal yaptığım halde sınavlarımın sıkıştığı olmadı. Derslerde ilk başlarda hocalardan pek bir şey anlamadım doğruyu söylemek gerekirse. :) Ne zaman hocanın anlattıklarını kelime kelime kafamda çevirmek yerine sadece dinleyip akışına bıraktım, işte o zaman hocayı anladığımı fark ettim. Ben şu an ikinci sınıftayım ve ilk sene bittiğinde bölümde öğrendiğim kelimeleri düşününce şaşırdım. Türkçe okusaydım bölümü,bölümüm için gerekli bir çok kelimeyi bilemeyeceğimi fark ettim. Emin ol benimde İngilizcem iyi değildi,hazırlığı da iyi kötü bitirmiştim. Ama şu anda ortalamam gayet iyi. Ben işte dersten önce işlenecek konuyu bir Türkçe bi de İngilizce kitaptan okuyorum anlamak için ,sonrada dersten sonra işlediğimiz konuları kitaplardan ve hocanın aldırdığı notlardan özet çıkarıyorum. Arapça ve Almanca'da öğreniyorum yine aynı şekilde sözlük gibi kelime listesi çıkarıyorum bu dillerden de.Maalesef başarılı olmak için çoook çalışmak gerekli. Kendine güven. :)
Size kolay gelsin deyip kaçasım geldiMaşallah ya...Ben kendimi hiç böyle düşünemiyorum hep de bu yüzden kaybediyorum ya.Ben şimdi hazırlıktayım şimdi bile hocanın dediğini kelime kelime çevirip anlamaya çalışıyorum sonra ben birşey söyleyeceksem de aynı şekilde...Çok uzun sürüyor yani e hal böyle olunca ben daha iki kelimeyi bi araya getiremiyorum bölümde ne yapacağım deyip kaçamak arıyorum kendime.Gramer vocabulary neyse de listening ve speaking sıfır bende
Benim böyle tecrübe etmiş insanların tavsiyelerine ihtiyacım var.Dediğiniz uygulamayı hemen indirdim bile.Şu tembelliği üzerimden bi atıp başlasam çalışmaya herşey yoluna girecek de işte yapamıyorum ki alışmışım rahata çok fena.İlk başta hazırlığı iyi kötü bitirdim demişsiniz.Hazırlıkta neler yaptınız onları da anlatır mısınızÜniversitenin ne kadar imkanı varsa kullan. Bizde ayrıca listening ve speaking dersleri açılıyor yabancı diller fakültesinde. Sende üniversitenin bi yabancı dil fakültesi sitesine gir derim ben. Derste asla konuşmaktan çekinme benimde ne kadar vocabulary,listening,essay,gramer iyiyse speakingte bende zorlanıyorum. Ama derste yine de konuşuyorum. Kimse senden daha iyi biliyor olmayacak bölümde endişe etme. Gülen falan olursa diye korkma,bir yan bakış at kimse bir şey diyemez. :) Duolingo adlı bir akıllı telefon uygulaması var. Güzel egzersizler var tavsiye ederim ben çok yapıyorum bu egzersizlerden. Maalesef artık İngilizce hayatımızın bir parçası mecburen bir şekilde başarmak zorundayız. :) Yukarıda yoğun bir program yazmış gibi görünebilirim ama inan ki gezmeye falanda vaktim yetiyor. En azından böyle bi program yapınca sınav haftaları yorulmuyorum. Bazen bende dayanamıyorum, ama alışıyor insan. Hazırlıkta bende senin gibi düşünmedim değil ama işte bölüme geçince insan kendine bile inanamıyor. :)
Benim böyle tecrübe etmiş insanların tavsiyelerine ihtiyacım var.Dediğiniz uygulamayı hemen indirdim bile.Şu tembelliği üzerimden bi atıp başlasam çalışmaya herşey yoluna girecek de işte yapamıyorum ki alışmışım rahata çok fena.İlk başta hazırlığı iyi kötü bitirdim demişsiniz.Hazırlıkta neler yaptınız onları da anlatır mısınız
Ya işte bu konuda ayrılıyoruz.Bizim okulun hazırlığını geçmek çok zor akademik ingilizce öğretiyorlar.Bende diyorum ki eğer dönem sonuna kadar kalmadan hazırlığı bitirip hazırlık sınavını verebilirsem bölüme devam ederim aynı okulda.Ama eğer kalırsam yaza sarkar yazın da gelemem.Öyle olursa da aynı bölümü başka okulda Türkçe okurum diye düşündümYani Hazırlıkta çok başarılı değildim ama bir şekilde geçtim hazırlığı. Yani hazırlıkta pek kendimi zorlamadım diyebilirim. Gerçi bizim okulun hazırlığı pek iyi değildi lisede okuduğumuz kitapları okuduk ve hazırlık çok rahat bir seneydi. Kelime çalıştım en çok. :) Ama bölüm bambaşkaymış, bölümde İngilizcem daha da gelişti.
Ya işte bu konuda ayrılıyoruz.Bizim okulun hazırlığını geçmek çok zor akademik ingilizce öğretiyorlar.Bende diyorum ki eğer dönem sonuna kadar kalmadan hazırlığı bitirip hazırlık sınavını verebilirsem bölüme devam ederim aynı okulda.Ama eğer kalırsam yaza sarkar yazın da gelemem.Öyle olursa da aynı bölümü başka okulda Türkçe okurum diye düşündüm
Ben şuan Zaten özel okuldayım.İki yıl sonunda bölüme hala geçememişsem dışarıdan hazırlanma hakkı veriyorlar.Yaz okuluna kalamam zaten aile hasretiyle ölüyorumKarar sizin. Nice Bilkent'te okuyan arkadaşım sırf hazırlık için dönem uzattılar ama yine de geçmek için uğraştılar. Bizde de Akademik İngilizce öğretildi ama Hacettepe'nin hazırlığı bi Bilkent'in hazırlığı kadar değil. Ben dediğim gibi yine de okumanızı öneririm. Bir daha İngilizce'ye zaman ayıraileceğiniz boşluğunuz pek olmayacak maalesef ilerde. Ama mesala Bilkent'i kazanıpta iki sene hazırlıkta kalıp devlete mecburiyetten geçen arkadaşlarım da var. Zaten devlet iki sene hazırlıkta kalınırsa Türkçe bölüm seçmenizi zorunlu kılıyor. O zaman inşAllah bu dönem hazırlığı bitirirsiniz. :) Yaz okulu üniversiteliler için bir velinimet oluyor yeri gelince eğer maddi gücünüz varsa yazın da olsa gitmenizi öneririm :)
Ben şuan Zaten özel okuldayım.İki yıl sonunda bölüme hala geçememişsem dışarıdan hazırlanma hakkı veriyorlar.Yaz okuluna kalamam zaten aile hasretiyle ölüyorum
Aminnn çok teşekkür ediyorumAllah hayırlısını nasip eder inş hakkınızda. Çok iyi düşünün derim yeniden. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?