- 11 Şubat 2014
- 1.210
- 1.328
- 158
- Konu Sahibi Younggirl3778
Kesinlikle çalışmadığım için gözümde büyüyor.Bölümü severek seçtim kimse yanlış anlamasın diye yazmayacaktım aslında ama bizim otelimiz olacak inşallah.Şuan inşaatta bu yıl sonu açılışı var hayırlısıyla.Öyle yabancı ortaklarımız falan da yok.Hal böyle olunca ben mesleğimde çok iyi olmak istiyorum.Eğer ingilİzce devam edersem ingilizcem iyi olacak ama mesleki bilgim eksik kalabilir.Bundan korkuyorum
Mesleki bilgi konusunda kafanda hiç bir soru işareti olmasın. Eksik olduğunu hissettiğin konularda yardımcı türkçe kitaplarla takviye yaparsın. Zaten ileride iş hayatına atılınca göreceksin, okulda öğrendiğimiz bir çok bilgi teoride kalıyor, pratikte işler çok başka yürüyor. Bölümünü ingilizce olarak okuman senin için çok daha iyi olur. İngilizceyi sevdir kendine, yardımcı kitaplardan faydalan, sürekli yabancı müzik dinle, yabancı filmleri, dizileri ingilizce alt yazılı olarak izlemeye çalış. Başlarda zorlanabilirsin, ama zamanla çok faydasını görürsün. Bir de şu var, otelin sahibi olmak, orada üst konumda çalışma hakkı elde etmen için sana kolaylık sağlayabilir, ama zamanla çalışanlarından aslında daha alt seviyede olduğunu fark edersen çok üzülürsün, çalıştığın konumu hak ettiğinden emin olarak orada olmak senin açından çok daha iyi olur. Ayrıca turizm sektöründe çalışıp da çok çok iyi seviyede ingilizce bilmemek bence çok çelişir.