Açılın ben ingilizce bölümde okuyorum
Sizi-bizi de bırakıyorum, senli benli dalıcam konuşmaya.
Canım bak senin bölümün için ingilizce nasıl diyeyim su gibi hava gibi olmazsa olmaz bi ihtiyaç. Üstelik hem daily speech e aşina olman lazım hem de işini ilgilendiren teknik ingilizceye.
Bi sene temel ingilizce hazırlık bilgisiyle böyle bi şeyi başarman mümkün değil. Hazırlık bitip de aynı bölüme Türkçe devam ettiğinde daha ilk dönem bitmeden o hazırlığın yarısı silinecek kafandan.
İş ingilizcesi ise hepten rafa kalkacak zaten. Kendi sektöründeki önemli bi avantajı kaybetmiş olacaksın. Sonra kursla telafi edilecek bi sey de değil bu, 4 senede bütününü öğrenmek varken 2 teknik terimin ingilizce karşılığını öğrenmekle olmuyo.
Sen emeğinle, çabanla biraz da işi baştan sıkı tutarak kalkarsın bu işin altından. Dersleri başta anlamakta zorlanacaksın, ben hazırlık sınavını atlayıp direk bölüme başlamaya hak kazanacak kadar ingilizce bildiğim halde zorlandım, hala da ara ara zorlanıyorum.
Ama anlamıyorum diye işin içinden çıkmak yerine üzerine gidersen, hocayı, notları biraz kovalarsan hiçbi sıkıntı olmaz. Övünmek gibi olması ortalamam bayaaa iyidir