• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite konusunda kafam epey karışık

Turizm alanında bir şeylere tutunmak istiyorsanız dil gerekli. Ayrıca ben bunları nasıl anlayacağım diye de endişelenmeyin. Çünkü hazırlığı geçebiliyorsanız dersleri de İngilizce anlamaya kapasiteniz yeterli olduğu anlamına gelir.

Bölümün için ingilizce çok çok önemli, sevmediğin için mi zorlanıyorsun yoksa çalışmadığın emek vermediğin için mi ? İleride bu işi yapmak istiyorsan okul derslerini verip mezun olduğunda bu dil mevzusu yine karşına çıkacak. Eğer turizm alanında ilerlemek istiyorsan okuluna devam et, ingilizceyi sevmeye ve öğrenmeye çalış. Yok eğer başka alanlara yönelmek istiyorsan hem zamanını hem de paranı boşa harcama. Ama okuduğun bölüm güzel bir bölüm, geleceğin mesleklerinden birisi, kendini geliştirirsen güzel bir kariyer sahibi olabilirsin.

Kısaca anlatayım size.Şuan istanbulda özel bir üniversitede otel yöneticiliği bölümünde okyorum.Ama okulun eğitim dili İngilizce.Şuan hazırlıktayım daha geçemedim bölüme.Çok çok zorlanıyorum.Hazırlığı eçmk çok zor hadi diyelim hazırlığı geçtim,dersleri anlamamaktan korkuyorum.Size sorum şu ki bu okulda hazırlığı bitirip İngilizcemi geliştirip seneye eğitimi Türkçe olan bi okulda bölüme başlasam nasıl olur?

İngilizceni geliştirmek istiyorsan çıldıra çıldıra da olsa İngilizce olan okulda oku. Fırsatım olsa asla Türkçe bir okula geçmek istemezdim.

Kısaca anlatayım size.Şuan istanbulda özel bir üniversitede otel yöneticiliği bölümünde okyorum.Ama okulun eğitim dili İngilizce.Şuan hazırlıktayım daha geçemedim bölüme.Çok çok zorlanıyorum.Hazırlığı eçmk çok zor hadi diyelim hazırlığı geçtim,dersleri anlamamaktan korkuyorum.Size sorum şu ki bu okulda hazırlığı bitirip İngilizcemi geliştirip seneye eğitimi Türkçe olan bi okulda bölüme başlasam nasıl olur?

Açılın ben ingilizce bölümde okuyorum :KK73:Sizi-bizi de bırakıyorum, senli benli dalıcam konuşmaya.

Canım bak senin bölümün için ingilizce nasıl diyeyim su gibi hava gibi olmazsa olmaz bi ihtiyaç. Üstelik hem daily speech e aşina olman lazım hem de işini ilgilendiren teknik ingilizceye.

Bi sene temel ingilizce hazırlık bilgisiyle böyle bi şeyi başarman mümkün değil. Hazırlık bitip de aynı bölüme Türkçe devam ettiğinde daha ilk dönem bitmeden o hazırlığın yarısı silinecek kafandan.

İş ingilizcesi ise hepten rafa kalkacak zaten. Kendi sektöründeki önemli bi avantajı kaybetmiş olacaksın. Sonra kursla telafi edilecek bi sey de değil bu, 4 senede bütününü öğrenmek varken 2 teknik terimin ingilizce karşılığını öğrenmekle olmuyo.

Sen emeğinle, çabanla biraz da işi baştan sıkı tutarak kalkarsın bu işin altından. Dersleri başta anlamakta zorlanacaksın, ben hazırlık sınavını atlayıp direk bölüme başlamaya hak kazanacak kadar ingilizce bildiğim halde zorlandım, hala da ara ara zorlanıyorum.

Ama anlamıyorum diye işin içinden çıkmak yerine üzerine gidersen, hocayı, notları biraz kovalarsan hiçbi sıkıntı olmaz. Övünmek gibi olması ortalamam bayaaa iyidir:KK9:

Açılın ben ingilizce bölümde okuyorum :KK73:Sizi-bizi de bırakıyorum, senli benli dalıcam konuşmaya.

Canım bak senin bölümün için ingilizce nasıl diyeyim su gibi hava gibi olmazsa olmaz bi ihtiyaç. Üstelik hem daily speech e aşina olman lazım hem de işini ilgilendiren teknik ingilizceye.

Bi sene temel ingilizce hazırlık bilgisiyle böyle bi şeyi başarman mümkün değil. Hazırlık bitip de aynı bölüme Türkçe devam ettiğinde daha ilk dönem bitmeden o hazırlığın yarısı silinecek kafandan.

İş ingilizcesi ise hepten rafa kalkacak zaten. Kendi sektöründeki önemli bi avantajı kaybetmiş olacaksın. Sonra kursla telafi edilecek bi sey de değil bu, 4 senede bütününü öğrenmek varken 2 teknik terimin ingilizce karşılığını öğrenmekle olmuyo.

Sen emeğinle, çabanla biraz da işi baştan sıkı tutarak kalkarsın bu işin altından. Dersleri başta anlamakta zorlanacaksın, ben hazırlık sınavını atlayıp direk bölüme başlamaya hak kazanacak kadar ingilizce bildiğim halde zorlandım, hala da ara ara zorlanıyorum.

Ama anlamıyorum diye işin içinden çıkmak yerine üzerine gidersen, hocayı, notları biraz kovalarsan hiçbi sıkıntı olmaz. Övünmek gibi olması ortalamam bayaaa iyidir:KK9:
Görmek istediğim öğrenci tipi. Çizgini asla bozma. Başarının devamını diliyorum.

Hayran hayran okudum,tebrik ediyorum sizi başka diyecek birşey bulamıyorumo_O

Kuzenim ingilice tıp okuyo bence sende otel yöneticiliğini okuyabilirsin

Görmek istediğim öğrenci tipi. Çizgini asla bozma. Başarının devamını diliyorum.
Sizden duymak ayrıca güzel severek takip ediyorum yazdıklarınızı (bu da biraz oyuncu görünce severek izliyoruz diyen teyzecikler gibi oldu ama neyse):KK52:

Konu sahibesi de yapar, benden daha iyisini yapar hatta hiç belli olmaz ama emek harcamaya hazır değil, biraz kolayına kaçmaya çalışıyo.

Konu sahibesi üst konumda olucam, oteli yöneticem bana ingilizce lazım değil demişsin ama asıl orada lazım olacak sana ingilizce.

Otelin basit bi departmanında çalışan kişi basit günlük ingilizce kalıpları öğrenerek işini halledebilir ama sen halledemezsin. Yabancı tur şirketleriyle, otellerle anlaşmalarınız olacak. Bugün hemen hemen her otelin yabancı bi ortağı var artık yazlık beldelerde. Yabancı yatırımcılar turizme ilgi gösteriyolar ve kendi dillerine hakim insanları istiyolar önemli kadrolarında.

Ben senun yerinde olsam bölümü ingilizce okur yanında da ya Rusça ya da İspanyolca öğrenirdim.

İspanyolca dünyada en çok konuşulan 3. dildir, Rusça da malum Antalya vb. tatil beldelerinde çok kullanışlı bi dil.

Çalışırken bana ingilizce lazım olmayacak ki ben üst mevkide Olacağım oteli yöneteceğim sonuçta
Yavrum senin hangi bölümü okuduğun hakkında bir fikrin var mı? Bu bölümden mezun olanlarda ne gibi özellikler aranır, neler yaparlar, nasıl süreçlerden geçerler biliyor musun? Kimse seni mezun olur olmaz bir otelin yöneticisi yapmayacak. O konuma gelebilmek için yıllarını vereceksin. Hatta belki hayatın boyunca gelemeyeceksin o konuma. Bir şeyler elde etmek için çalışıp çabalaman, kendini göstermen ve fırsatlar yaratman gerekiyor. Bu kafayla bunları yapamazsın sen. Sert yazıyorum farkındayım ama birinin senin aklını başına getirmesi lazım.

En sıradan işlerde bile ingilizce bilmeyen birini yönetici yapmazlarken, bölümü ingilizce okumuş, mesleki ingilizceye hakim biri dururken seni kim yönetici yapacak oteline sence? ladyamore ladyamore 'un dediği gibi sen sadece personelle muhatap olacağını mı sanıyorsun? O senin işin değil, personel müdürünün işi. Personel müdürlüğünü de insan kaynakları bölümü mezunları yapar. Sen otel ortaklarıyla, tur firmalarıyla, yabancı ortaklarla muhatap olacaksın. Hazırlıkta aldığın yarım yamalak ingilizceyle mi yapacaksın bunu?

Yaşın küçük, hayat sana toz pembe farkındayım ama aklını başına almalısın. Ön büro müdürü mü olacaksın yoksa otel yöneticisi mi? Buna karar ver önce.

Bende İngilizce bir bölüm okuyorum ve başta senin gibi düşünüyordum. Ama korkma hazırlığı geçmeye bak sen. Bende bölüme geçince hiçbir şey anlayamayacağımı düşündüm ama öyle olmuyor korkma. :) Şu zamanda İngilizce, Türkçe gibi oldu. Bilmen yüzde yüz gerekli. Hele ki otel yöneticiliği düşünüyorsun. İngilizce bilmeyen adamı yönetici yaparlar mı Allah aşkına. Korkma İngilizce Türkçe'den çok daha kolay. Matematik gibi grameri var iyice kavra. Kelime ezberlemeye bak. Maalesef mesleki İngilizce çok önemli. Ben bölümüne devam et derim.

Sizden duymak ayrıca güzel severek takip ediyorum yazdıklarınızı (bu da biraz oyuncu görünce severek izliyoruz diyen teyzecikler gibi oldu ama neyse):KK52:

Konu sahibesi de yapar, benden daha iyisini yapar hatta hiç belli olmaz ama emek harcamaya hazır değil, biraz kolayına kaçmaya çalışıyo.

Konu sahibesi üst konumda olucam, oteli yöneticem bana ingilizce lazım değil demişsin ama asıl orada lazım olacak sana ingilizce.

Otelin basit bi departmanında çalışan kişi basit günlük ingilizce kalıpları öğrenerek işini halledebilir ama sen halledemezsin. Yabancı tur şirketleriyle, otellerle anlaşmalarınız olacak. Bugün hemen hemen her otelin yabancı bi ortağı var artık yazlık beldelerde. Yabancı yatırımcılar turizme ilgi gösteriyolar ve kendi dillerine hakim insanları istiyolar önemli kadrolarında.

Ben senun yerinde olsam bölümü ingilizce okur yanında da ya Rusça ya da İspanyolca öğrenirdim.

İspanyolca dünyada en çok konuşulan 3. dildir, Rusça da malum Antalya vb. tatil beldelerinde çok kullanışlı bi dil.
Hepiniz o kadar samimi dilli anlatıyorsunuz ki sanki yanı başımda 10 yıllık dostlarımdan dinliyormuşum gibi..Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Haklısınız dediklerinizin tümünde haklısınız.Şimdiye kadar hiç o çalışkan insanlardan olmadım.Evet gözüm korktuğu için basit yolu seçmek istiyorum.Şidmiye kadar dolu dolu çalıştığımı hatırlamıyorum bu bende alışkanlık yapmış bundan sonra nasıl çalışırım bilmiyprım.Tembellik var üzerimde.Ailemden uzağım şuan 5 ay oldu hala alışamadım.Hayat bana zor geliyor artık her konuda basite kaçmak istiyorum.Ailemden uzak geçirdiğim zamanlarda birde kendimi böylesine sorularla sıkmak istemiyorum.Biraz da zevk alarak okumak istiyorum.Artık mutlu olmak istiyorum :110:

Bölümün için ingilizce çok çok önemli, sevmediğin için mi zorlanıyorsun yoksa çalışmadığın emek vermediğin için mi ? İleride bu işi yapmak istiyorsan okul derslerini verip mezun olduğunda bu dil mevzusu yine karşına çıkacak. Eğer turizm alanında ilerlemek istiyorsan okuluna devam et, ingilizceyi sevmeye ve öğrenmeye çalış. Yok eğer başka alanlara yönelmek istiyorsan hem zamanını hem de paranı boşa harcama. Ama okuduğun bölüm güzel bir bölüm, geleceğin mesleklerinden birisi, kendini geliştirirsen güzel bir kariyer sahibi olabilirsin.
Kesinlikle çalışmadığım için gözümde büyüyor.Bölümü severek seçtim kimse yanlış anlamasın diye yazmayacaktım aslında ama bizim otelimiz olacak inşallah.Şuan inşaatta bu yıl sonu açılışı var hayırlısıyla.Öyle yabancı ortaklarımız falan da yok.Hal böyle olunca ben mesleğimde çok iyi olmak istiyorum.Eğer ingilİzce devam edersem ingilizcem iyi olacak ama mesleki bilgim eksik kalabilir.Bundan korkuyorum

Back