Üniversite İlginç Sunum

MeseZeytini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
196
37
118
Merhaba, ben eğitim fakultesinde okuyorum.yakında bir sunum yapıcam. bu sunumda amacım, örneğin sıfatlar konusunu bir metin üzerinden giderek öğrencilere kavratmak.öğrencilere onların eleştirel gücünü geliştirecek sorular sorarak gelişmelerini sağlamak. 6. 7. ve ya 8. sınıf turkçe dersi konularından birisini seçerek yapacağım bunu. Önek vermek açısından sıfatlar olarak söyledim. Bu sunumda değilik etkinlikler yapmam gerekiyor, sınıfın katıılımını da sağlayarak. ve her türlü materyallı hazırlayp kullanabılırm. sadece slayt uzernden sunum yapmak istemiyorum. sızlerden bu konu hakkında fıkırlerinizi almak istiyorum. mesela siz bir öğrenci olsanz ortaokul seviyesnde ogretmenın konuyu nasıl anlatması ilginizi çekerdi? ya da siz bir öğretmen olsanz nasıl ders anlatırdınz? farklı ve etkılı ,ilginç bır sunum yapmak istiyorum. lütfen aklınıza gelen en kucuk şeyi bile yazın ben onu geliştirerek sunumumda kullanılır hale getirebilrim. :) şimdiden teşekkürler...
not: sunumu üniversitede yapacağım ama , arkadaşlarıma 6. 7. ya da 8. sınıf öğrencileriymiş muamelesi yapacağım.

Sunum için program olarak Prezi'yi kullanabilirsin,çok güzel temalar ve özellikler var.İlgi çekici olur

bence sunumun en güzeli sunum şeklinde olmayandır Güncel bir olay üzerinden konuyla ilgili metin hazırlanıp öğrencilerin de yorumları alınabilir.Ne kadar yalın ve net olunursa o kadar başarı oluyor bence.

prezi'yi kullanmak çok kolay. ilk seferde zorlanabilirsiniz belki ama ikincide powerpointten daha kolay geliyor.

bence sorular sorun ilgi çekici olması için. mesela elma fotoğrafı koyun, bu nasıl bir elma diye sorun. öğrencilerden yeşil/kırmızı, büyük/küçük vb cevaplar gelsin. bir sonraki slaytta bunların sıfat olduğunu açıklayın mesela. tanım verip örneklendirmeye çalışırsanız daha zor olur bence ama önce ne olduğunu gösterip sonra tanımlamak daha akılda kalıcı.

soruların da bir standardı olabilir, mesela hep elma üzerinden gidip kimin elması diyerek diğer öğelere geçebilirsiniz.

Ben ingilizce öğretmenliği okuyorum.
3. sınıftayken çok sunum yaptım, çok da dinledim. Ama iki bölümde dil üzerine olmasına rağmen şu an Türkçede nasıl yapılır bulamadım.
Oyun olsun ama mutlaka. Oyunlarda kaygı azalır öğrenme üst düzey olur diye öğrettiler ya bize hep :)
Sıfat dedin diye oradan örnek veriyorum.
Mesela sınıfı gruplara ayırırsın. sen bir metin okursun, bolca sıfat barındıran. Duydukları sıfatları not etmeleri isteyebilirsin.
Sonra beraber kontrol edersiniz.
Ya da iki kişiyi karşılıklı alırsın öğretmen masasına. Basıncaa viyaklayan oyuncaklar var ya, onlardan alırsın iki tane mesela (buton niyetine) . Seçtiğin konuyla ilgili sorular sorarsın. butona ilk basan cevaplar.

Gerçi 6-7-8 için çocukca kaçar mı, bilmiyorum .

Sinif ogrencilerini sirasiyla kaldirip fikir almaniz cok iyi ollur konuyla ilgili soru sormak yerine konuyu anladigini ogrenmek icin ogrenciye bu bolumle ilgili konuyla ilgili ornek vermesini soyleyebilirsiniz ornegin sifatlar demissiniz ogrenciyi kaldirip sifat ve sifat olmayan bir ornek vermesini isteyin enniyi ders etkilesimli olandir ogrenciyi isin icine kataralk siz anlatirken uyuklamalarini degil kendine gelecek sirayi bekleyerek uyanik konuya adapte olmasini saglarsiniz ve ogrencinin ogrenip ogrenmedigini anlamis olirsinuz zamaninda bize anlatip anlatip anladiniz mi derlerdi ve eveeet derdik bu cok yanlis ogrenciyi derse dahil edin ve bir siz bir onlar olarak sinifin konuya uyanik kalmasini saglayin sirayla degil karisuk ogrenci secimi yapilirsa ogrenci dikkatini verir heran kendine donulecektir

6lara anlatma şekli ile 8ler bambaşka.. hani sınıf ve konu belirlesen daha iyi tavsiye verebiliriz belki diye dedim..

mesela cümlenin öğelerinde ben sınıfı gruplara ayırıp cümlenin parçalarını kartonlara yazıp veriyordum karışık.. bazen bir öğe eksik veriyordum kendileri yaratıp yazıyorlardı kartona..
onlar üstlerine yapıştırıp sıraya girip cümle kuruyorlardı..
tümleçler yer değiştirebiliyordu :) özne yüklem kolkola gidemiyorlar bir yere :) özne kaçıp saklanıyordu :) vs vs
devrik cümle yapıyorduk :) devrilerek yer değiştiriyorlardı..

böyle anlatınca komik geldi ama çok eğlenmişlerdi konu da oturmuştu..

tenefüste "şıışşt gizli özne kaybol buraya tümleç çekil önümden" diye 1-2 hafta etkisinde kalmışlardı ama artık olacak o kadar.. :)

Ek olarak, mesela elmanın yakın çekimini verip, ne olduğunu sorabilirsiniz. Kırmızı bir şey, içi beyaz bir şey, kare büyüdükçe yeni sıfatlar eklersiniz. Normalde bu tarz oyunlar o yaş gurubunun çok ilgisini çekiyor.

Ortapkuldayken hiç böyle kolaylaştırmaları sevmez, çocukça bulurdum. Ha bir tek şeyi unutmam çok işime yarardı ; anası mezar dikecekmiş, fıstıkçı şahap :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…