- 21 Eylül 2009
- 196
- 37
- 118
- Konu Sahibi MeseZeytini
-
Merhaba, ben eğitim fakultesinde okuyorum.yakında bir sunum yapıcam. bu sunumda amacım, örneğin sıfatlar konusunu bir metin üzerinden giderek öğrencilere kavratmak.öğrencilere onların eleştirel gücünü geliştirecek sorular sorarak gelişmelerini sağlamak. 6. 7. ve ya 8. sınıf turkçe dersi konularından birisini seçerek yapacağım bunu. Önek vermek açısından sıfatlar olarak söyledim. Bu sunumda değilik etkinlikler yapmam gerekiyor, sınıfın katıılımını da sağlayarak. ve her türlü materyallı hazırlayp kullanabılırm. sadece slayt uzernden sunum yapmak istemiyorum. sızlerden bu konu hakkında fıkırlerinizi almak istiyorum. mesela siz bir öğrenci olsanz ortaokul seviyesnde ogretmenın konuyu nasıl anlatması ilginizi çekerdi? ya da siz bir öğretmen olsanz nasıl ders anlatırdınz? farklı ve etkılı ,ilginç bır sunum yapmak istiyorum. lütfen aklınıza gelen en kucuk şeyi bile yazın ben onu geliştirerek sunumumda kullanılır hale getirebilrim. :) şimdiden teşekkürler...
not: sunumu üniversitede yapacağım ama , arkadaşlarıma 6. 7. ya da 8. sınıf öğrencileriymiş muamelesi yapacağım.
prezi'yi kullanmak çok kolay. ilk seferde zorlanabilirsiniz belki ama ikincide powerpointten daha kolay geliyor.
bence sorular sorun ilgi çekici olması için. mesela elma fotoğrafı koyun, bu nasıl bir elma diye sorun. öğrencilerden yeşil/kırmızı, büyük/küçük vb cevaplar gelsin. bir sonraki slaytta bunların sıfat olduğunu açıklayın mesela. tanım verip örneklendirmeye çalışırsanız daha zor olur bence ama önce ne olduğunu gösterip sonra tanımlamak daha akılda kalıcı.
soruların da bir standardı olabilir, mesela hep elma üzerinden gidip kimin elması diyerek diğer öğelere geçebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?