• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Dersleri Ya Da Kanunları Hakkında Bilgisi Olanlar Bakabilir Mi Lütfen?

Tekrar öğrenci işleriyle konuşun, laftan anlamazlarsa mahkemeye vereceğiz diyin. Gerçekten de dava edebilirsiniz, 1 yıl büyük bir kayıp.

Vermeye vercez de, açıkçası kılıfa uydurmuş onlar galiba..
Yarın iyice bi konuşmak lazımm..

kredi açığı olsa da üstten ders almaya izin veren bi üniversite mi?

bazı ünilerde yok çünkü.

mesela bizimki 6 ya da 8 krediye kadar izin veriyordu.

Ancak 1 sınıf üstten ders alabiliyorlar, 1deyken 2. 2deyken 3 gibi..

Ancak 1 sınıf üstten ders alabiliyorlar, 1deyken 2. 2deyken 3 gibi..
,biliyorum canım ben de aldım üstten ders. benim demek istediğim o değildi.

bazı üniversitelerde üstten ders almak yok. onun okuduğu ünide var mı yok mu onu öğrenin.

gerçi bi güzellik yaparlar böyle bir şey olduğuna göre mağdur etmezler heralde

Hangi üniversite bu ya bütün öğrenciler göz göre göre bırakılamaz böyle bir şey olamaz
Bende 4. sınıfım 3. sınıfa eklenen dersi biz almadığımız için bize eklediler
o haliyle bile kredi hakkım dolmadı.
Saçmalamışlar ya da bahsettiğin kişi yanlış anlattı sana.

,biliyorum canım ben de aldım üstten ders. benim demek istediğim o değildi.

bazı üniversitelerde üstten ders almak yok. onun okuduğu ünide var mı yok mu onu öğrenin.

gerçi bi güzellik yaparlar böyle bir şey olduğuna göre mağdur etmezler heralde

Varmış canım,güzellik yaparlar mı bilmem ki, inş. yaparlar.
:nazar:

Hangi üniversite bu ya bütün öğrenciler göz göre göre bırakılamaz böyle bir şey olamaz
Bende 4. sınıfım 3. sınıfa eklenen dersi biz almadığımız için bize eklediler
o haliyle bile kredi hakkım dolmadı.
Saçmalamışlar ya da bahsettiğin kişi yanlış anlattı sana.

Düzce üni.
Resmen saçmalamışlar, 150ye yakın kişi mağdur..

şimdi bazı üniler sadece bazı bölümlerine zorluk çıkartır. a ünisi mesela, b bölümüne der ki, 1den dersin kalmışsa, 3e geçemezsin, 2den dersin kalmışsa 4e geçemezsin. böyle böyle 1 ders için öğrencilerin 1 senesini ya da 1 dönemini yer. ama aynı a ünisi bu uygulamayı c bölümüne, d bölümüne yapmaz.

benim bildiğim kredili sistemde 1. sınıftakiler üst sınıftan ders alamaz. üstten ders alabilmek için en az 2. sınıf öğrencisi olmak gereklidir.

dava açsanız da değişmez çünkü minareyi çalan kılıfını hazırlar.

şimdi bazı üniler sadece bazı bölümlerine zorluk çıkartır. a ünisi mesela, b bölümüne der ki, 1den dersin kalmışsa, 3e geçemezsin, 2den dersin kalmışsa 4e geçemezsin. böyle böyle 1 ders için öğrencilerin 1 senesini ya da 1 dönemini yer. ama aynı a ünisi bu uygulamayı c bölümüne, d bölümüne yapmaz.

benim bildiğim kredili sistemde 1. sınıftakiler üst sınıftan ders alamaz. üstten ders alabilmek için en az 2. sınıf öğrencisi olmak gereklidir.

dava açsanız da değişmez çünkü minareyi çalan kılıfını hazırlar.

Aynen canım, biz mağduruz kalabalığız, hepimiz birden dava açarız moduna girmiş bunlar..
Cevap olarak da üni nin avukatları yok mu sanıyorsunuz, siz 1 şey söylersiniz onlar 10 tane cevap verir demişler.

Hiç de yok ki orda tanıdık :(
Allah Allah ... Öğrenci konseyi falan dilekçe verseler . Hadi standart öğrenciler bir yerde neyse de okul birincileri de mi itiraz etmiyor .
Düzeltmeliler böyle olmaz . Ösym'ye Yök'e falan mail atsın , arasınlar

Bazı üniversitelerde (okuduğum okul da dahil) 3. sınıfa geçtiğinde eğer ortalaman 1.80'in altındaysa 1. ve 2. sınıftan dersler seçip ortalamanı 1.80'e tamamlıyorsun yoksa 3. sınıftan ders alamıyorsun. Sanırım kuzeninizin durumu da böyle, bu neden bu bahaneyi uydurmak zorunda kalmış olabilir :50:

Hiç de yok ki orda tanıdık :(
Allah Allah ... Öğrenci konseyi falan dilekçe verseler . Hadi standart öğrenciler bir yerde neyse de okul birincileri de mi itiraz etmiyor .
Düzeltmeliler böyle olmaz . Ösym'ye Yök'e falan mail atsın , arasınlar

Yaparlar herhalde ya, bunca insan..
Ya bari madem etmeyecen daya bu dersleri 4. sınıfa kimseden gık çıkmaz.
1e koyunca mantıksız oluyor.. ://

Bazı üniversitelerde (okuduğum okul da dahil) 3. sınıfa geçtiğinde eğer ortalaman 1.80'in altındaysa 1. ve 2. sınıftan dersler seçip ortalamanı 1.80'e tamamlıyorsun yoksa 3. sınıftan ders alamıyorsun. Sanırım kuzeninizin durumu da böyle, bu neden bu bahaneyi uydurmak zorunda kalmış olabilir :50:

Ortalama önümde, dönem yazan 2.99, genel var bi de o da 2.65
Acaba 2.65 te mi sorun var. :S

Ortalama önümde, dönem yazan 2.99, genel var bi de o da 2.65
Acaba 2.65 te mi sorun var. :S

genel ortalama güz ve bahar dönemi ortalamasıdır. dönem ortalaması yüksekken, genel ortalaması düşebilir çünkü güz notları bahardan yüksektir ya da bahar notları güzden yüksektir. hata değil o. yani atıyorum tarih dersinden güz döneminde yüksek notlar almıştır ama bahar döneminde tarih dersi düşmüştür, bu yüzden genel ortalama düşer.

genel ortalama güz ve bahar dönemi ortalamasıdır. dönem ortalaması yüksekken, genel ortalaması düşebilir çünkü güz notları bahardan yüksektir ya da bahar notları güzden yüksektir. hata değil o. yani atıyorum tarih dersinden güz döneminde yüksek notlar almıştır ama bahar döneminde tarih dersi düşmüştür, bu yüzden genel ortalama düşer.

Hmm.. Ondan yani..
Dedim acaba ortalaması mı düştü, arkadaş deyince açtım baktım.
Eşekleşir yalan söyler ben burda kendimi paralıyorum ona, bi de dedim ortalamadan mı kaldı acaba, sağolsun arkadaş yazmış..
Çocuğun en düşük dönemi 2.61 , tek tek hepsine baktım.
://

Hmm.. Ondan yani..
Dedim acaba ortalaması mı düştü, arkadaş deyince açtım baktım.
Eşekleşir yalan söyler ben burda kendimi paralıyorum ona, bi de dedim ortalamadan mı kaldı acaba, sağolsun arkadaş yazmış..
Çocuğun en düşük dönemi 2.61 , tek tek hepsine baktım.
://

2.50'nin üstü iyi bir ortalama. Kusura bakmayın yiğeninizin günahını aldım bi parça sanırım :/ Eğer bu durum böyle giderse bence gerekli yerlere başvurun, kimse sonuçta bir yıl fazladan okumak zorunda değil...

2.50'nin üstü iyi bir ortalama. Kusura bakmayın yiğeninizin günahını aldım bi parça sanırım :/ Eğer bu durum böyle giderse bence gerekli yerlere başvurun, kimse sonuçta bir yıl fazladan okumak zorunda değil...

Senin yazını okuduktan sonra ben tek tek ortalamaları hatmettim.. :1: Ay anlamadım da, geldim yazdım buraya sağolsun filtrekahve açıkladı da öylece anladım.
Dedim vardır bencede öyle bişey, çünkü 1den ders geliyor muhabbeti çok saçma..

Yok yok almadık günahını, iyilik için düşündük sonuçta. :7:

ilk başta ortalamadandır diye düşündüm ben de, benim okuduğum okulda da belli ortalama takıntısı vardı. birinci sınıfta 1.80'in altındakiler, ikinci sınıfta 1.90, üçüncü sınıfta 2.00 oldu. bunun altında kalanlara 'gözetim' denilen bir tür ceza verilip, eksik kredi veriyorlardı, böylece bir ders alınmamış oluyordu, sanki o dersten kalmışsın gibi onlarla uğraşmak zorunda kalıyorduk. bir kere gözetime düşen de kolay kolay toparlayamıyordu zaten. 2.50 iyi bir ortalama, herhalde bu gözetim sınırını 2.50'e kadar yükseltemezler, öyle bir okul olduğunu sanmıyorum.

danışmanını arasanız konuşsanız? ders seçimi yaparken yardımcı olan, herkese özel atanan bir danışman vardır illaki. bu işte bir yanlış anlaşılma olmalı. öyle 150 kişi mağdur edilemez gibi geldi

ilk başta ortalamadandır diye düşündüm ben de, benim okuduğum okulda da belli ortalama takıntısı vardı. birinci sınıfta 1.80'in altındakiler, ikinci sınıfta 1.90, üçüncü sınıfta 2.00 oldu. bunun altında kalanlara 'gözetim' denilen bir tür ceza verilip, eksik kredi veriyorlardı, böylece bir ders alınmamış oluyordu, sanki o dersten kalmışsın gibi onlarla uğraşmak zorunda kalıyorduk. bir kere gözetime düşen de kolay kolay toparlayamıyordu zaten. 2.50 iyi bir ortalama, herhalde bu gözetim sınırını 2.50'e kadar yükseltemezler, öyle bir okul olduğunu sanmıyorum.

danışmanını arasanız konuşsanız? ders seçimi yaparken yardımcı olan, herkese özel atanan bir danışman vardır illaki. bu işte bir yanlış anlaşılma olmalı. öyle 150 kişi mağdur edilemez gibi geldi

Ders seçemedik, başka ders çıktı, 3ten ders alamadık diye aramışlar danışmanı da ondan sonra anlamışlar durumu.
O izah etmiş böyle böyle oldu diye..
İşte sonra kurul toplanıyor , 1 ders için.. İptal edilir denmiş, kurul 5dersle çıkmış toplantıdan..

Son düzenleme:
Ya ben cok merak ettim universitenin sitesinde buna iliskin kararin yayinlanmis olmasi gerekir diye dusunuyorum.sonucta yon.kurulu karari.okursaniz belki durum iyice anlasilabilir aklima geldi.

Ya ben cok merak ettim universitenin sitesinde buna iliskin kararin yayinlanmis olmasi gerekir diye dusunuyorum.sonucta yon.kurulu karari.okursaniz belki durum iyice anlasilabilir aklima geldi.

Bu karar ya da benzeri bi karar ya da ne bileyim herhangi bir kararla ilgili hiç açıklama göremedim ben, belki gözümden de kaçmış olabilir.
Bir de kuzenime söylerim, bakar bir daha, koyarlar belki. :)

Back