• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite değiştirme nasıl oluyor ?

deniz_6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
245
14
118
34
İstanbul
kızlar merhaba. umarım cevap veren olur kafam karıştı. şimdi ben arel üniversitesi %50 kayıt olucam fakat bidaha ki yıl konyaya geçmek istiyorum. bunun için tekrar ygs'ye girip baştan 1.sınıftan mı başlamam gerek bölüm aynı olsada ? yada yatay geçiş mi yapıcam ama o zamanda okula verdiğim para yanıcak bi dönem ? bilgisi olan var mı ?

Eğer aynı bölümse geçmek istediğin yatay geçiş yapman gerek canım bunun için de ortalamanın falan iyi olması gerekiyor ve maalesef arelde okuduğun yılın ücretini geri almak gibi bir şansın olmayacak.

Ama okulla birlikte bölümünü de değiştirmek istiyorsan tekrar sınava hazırlanman gerekir ve üniversitedeki ilk senende sınava girersen daha düşük bir katsayıyla çarpılıyor puanın ve 1-0 yenik başlıyorsun. Tekrar sınava girmek için en iyi sene 2. yıl. Ben böyle yaptım 2 sene okudum ve tekrar sınava girerek hem okulumu hem de bölümümü değiştirdim. Sana yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım:)

Eğer aynı bölümse geçmek istediğin yatay geçiş yapman gerek canım bunun için de ortalamanın falan iyi olması gerekiyor ve maalesef arelde okuduğun yılın ücretini geri almak gibi bir şansın olmayacak.

Ama okulla birlikte bölümünü de değiştirmek istiyorsan tekrar sınava hazırlanman gerekir ve üniversitedeki ilk senende sınava girersen daha düşük bir katsayıyla çarpılıyor puanın ve 1-0 yenik başlıyorsun. Tekrar sınava girmek için en iyi sene 2. yıl. Ben böyle yaptım 2 sene okudum ve tekrar sınava girerek hem okulumu hem de bölümümü değiştirdim. Sana yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım:)

3.sınıftan mı devam ettiniz yani ? sene kaybı olur mu

Back