• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite de aşçılık mı yoksa dil bölümü mü tercih etmeliyim?

magdelena

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
924
12
318
32
İstanbul
yavvv çok konu açtım bilioyurm ama kafam karışık mazur görün sizce aşçılık mı okusam yoksa üni.de rus dili ve edebiyatı çin dili ve ed.b kore dili ve edb. ispanyol dili ve.edb birinimi seçsemm yani hangisi daha avantajlı size göre

Hem dil hem aşçılık uluslararası iş bulursun

Çince ve Rusça iş hayatında çok aranan diller. Güzel bir tercih olur bence. Hem aşçılıktan da vazgeçmek zorunda değilsiniz ki.

muhasebe kazandım 2 senelik aynı zamanda aşçılık kursuna gitcem ama 2 seneliğe pek iyi gözle bakılmıyor ya
dedik bu senede hazırlansam seneeye mi girsem 4 senelik kazanırsam yine aşçılık kursuna gidicem ilerde onu yapmak istiyorum

ve meslek lisesiyim dil sınavı için bayağı kasmam lazım ama sorun deil kasarım :26:

üniversitede dil bölümü okuyan biri olarak aşçılık okumanızı öneririm.Öğrenmek istediğiniz dil rus,çin ve kore gibi ağır diller ve bu dillerin edebiyatları.Meslek lisesi çıkışlı olduğunuz için dile karşı bir yatkınlığınız olmayabilir.Tamam belki dil öğrenmeyi sevebilirsiniz ama çok zorlanırsınız.4 seneyi rahat bir şekilde okuyamazsınız.Etrafımda dil bölümü çıkışlı olup dediğiniz bölümleri okuyanlar bile aşırı derece zorlanırken,sizin çok ama çok fazla kasmanız gerekir.Bir tanıdığım geçen sene meslek lisesi çıkışlı olup fransızca öğretmenliği bölümüne yerleşti ve daha hazırlık sınavının ilk döneminde okulu bıraktı.Size tavsiyem aşçılık okumanız,eğer dil öğrenmek istiyorsanızda dil kurslarına gidip öğrenmeniz.Bu şekilde dil öğrenmek daha zevkli olur sizin için

Back