Üni. okuyan okumayan farketmez.

Haklısındır bir şey diyemem izmir çok sevdiğim bir yer ege üni hemen hemen her meslek var benim düşündüğüm ondan izmir ege diye belirledim rehberlikçilerden yardım alma konusunda haklısın canım..

neden izmir ege ünv si?

önceliğin her zaman meslek olsun bence. sonra ünv tercihini yaparsın. çalışma hayatında hep mesleğinle yol alacaksın, ünv en çok işe girerken önem kazanır, kendi mesleğini yapacaksan onun da önemi çok azalıyor.

ilk ünv yi bırakmak daha kolay olur ama ikincisinde de hatalı karar verdim, dememen için gerçekten titizlikle tercihini yapman gerekir.

aslında benim amacım izmir üni hayatımı izmirde geçirmek çok istiyorum hayran kaldığım üni ve şehir .Hayatımdada önemli yeri var. meslek konusuna gelince katlıyorum hatta yardım almam gerektiğini bu akşam daha iyi anladım .

Bende senin gibi bölüm değil de üniversite seçmiştim ilk olarak. Şimdilerde yeniden hazırlansam mı ki diye düşünüyorum Tm'nin en az monoton bölümü psikoloji ve pdr bence. Onun dışında uluslararası ilişkilerin dersleri çok eğlenceli bunu söyleyebilirim ama ucu çok açık mezun olunca ne yapacağını bilmeyeceğin bir bölüm istiyorsan bence denemelisin

canım hukuk oku hukuk. okdr çok boş zamanları vr ki ohhh. arada bir duruşmaya gr gelsn paralar.böyle rahat bir meslek istiyorsan 40 yılın için 1 yılını çooook çalışarak geçireceksn öyle düşün. yoksa öncesnde çalışmadan rahat meslek bulamazsın.

ben sayısal çıkışlıyım tm ile ilgili çok fazla şey bilmiyorum ama benim takıldığım yer parası çok olmasın saatleri esnek olsun olayı. sanırım kendi işinin patronu olmadığın sürece öyle bir dünya yok. bir yerde çalışmak için her zaman belirli saatler vardır. sokakta anket bile doldursan o bile saatli. eğer sayısal çıkışlı olsaydınız bilgisayar programcılığını evinizden yapabilirsiniz derdim ama öyle bir ihtimalde yok.
bu arada meslek seçimi kadar üniversite seçmekte önemli ama bunu en uygun şartlarda yapmak daha doğrusu olur. istediğin meslek ve güzel bir okul. meslek seçerken sen kendini tanıyacaksın ilk önce ne yapabilirimi iyi bilmen gerekir işin bir de şu yanı var ben yaparım deyip gittiğin bölümlerde bazen senin hayalindeki gibi olmuyor çok iyi düşünmek ve yardım almak gerekir.

Merhaba öncelikle sana kolayliklar diliyorum. Öyle birsey yapacaksin ki hayatinin geri kalani buna göre sekillenecek diploman senin etiketin olacak... Yada tekrar yanlis kararlar verip dirsek cürütüp mezun oldugun meslegi yapmayacaksin. Gastronomi diye bir bölüm var yani gurmelik.. Bu iste sans ve kendine güven cok önemli. Hergün yeni lezzetler yeni menüler hazirlayip otellerin restrntlrn gurmesi olablirsin ve sansin yaver giderse bir yemek sirketi bile kurabilirsin, kokteyllerden partilere aklinin alabilecegi her anlanda bulunablirsin. Medyayla ilgileniyorsan set amirligi gibi bir meslek secebilirsin. Organizatörlük yapabilirsin. Truzim otelcilik okuyabilirsin yabanci dilinde iyise veya gelistirirsen her sabah gitmen gereken bir sehir olur hep böyle bir is istemisimdir. Kisacasi neyi sevdigini nelerden hoslandigini yazmamissin. Ama sunuda hatirlatayim evlenip bir melek dünyaya getirdiginde is saatlerinin makul olmasi senin en birinci prensibin olacak.. Iyi sanslarr :)

Merhaba,
Bence de yanlış bir yol izliyorsunuz. Buradan bu şekilde edindiğiniz bilgiler çok sağlıklı olmayacak. Okullarda ne yazık ki meslek tanıtımı adına hiçbir şey yok; dolayısıyla pek çok kişi ne istediğini bilmeden bir bölüme giriyor sonra da şanslıysa mutlu oluyor. Bence TM bölümünde hangi bölümler var önce bir öna bakın. Daha sonra içinden hoşunuza gidenleri daha detaylı araştırın. Hangi okullarda var, kaç puanla alıyor, okutulan dersler ne, mezun olduktan sonra çalışma alanları nereler gibi. Tüm bunları yaptıktan sonra karar verdiğiniz meslekle ilgili soruları burada sorarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Size kolay gelsin, umuyorum seçeceğiniz meslekte çok mutlu ve başarılı olursunuz.

Hukukun çok iyi bir bölüm olduğunu biliyorum herşeyi çok güzel ama puanı çok yüksek :/

Evet haklısınız.Saatle alakamda şundan dolayı ben pek bir programcı insan değilim kendime o konuda guvenmediğim için .

Çok teşekkur ederim..

Eşit ağırlık okuyan rahat bir şekilde sosyal bilimlerden de tercih yapabilir. Eğlenceli bölüm istiyorsanız birşeylere yeteneğiniz olması lazım. Besyo olabilir mesela okuması çok zevkli Tiyatro olabilir, sahneyle alakalı bölümler olabilir,gazetecilik olabilir.

Kat sayi kalkti artik tm yerine sozel bolumden de tercih yapabilirsiniz.Eglenceli bir meslek istiyorsaniz tiyotro gibi ozel yetenek alan bolumlerede bakin.

Canım ben meslek lisesine gidiyorum 11.sınıfım ama keşke düz liseye gitseydim diyorum hep çünkü meslek derslerinden ygs sınavına hazırlanıcak zamanım yok eşit ağırlık bölümündeyim matematik dersi görmüyoruz yani bu şartlar altında sınavı kazanmak o kadar zor ki çok pişmanım zaten babam istediği için meslek lisesine gittim :/

peki neden kendi bölümünle ilgilenmiyorsun?

Evet haklısınız.Saatle alakamda şundan dolayı ben pek bir programcı insan değilim kendime o konuda guvenmediğim için .

son olarak şunu da söylemeliyim eğer standart sabah 8 akşam 5 bir iş istemiyorsan halin daha vahim olacak bildiğim kadarıyla özel sektörde daha erken iş başı yapılıyor ve akşam kaçta çıktıkları belli değil yada daha iyi bir ihtimalle vardiyalı çalısacaksın o zaman da ne gecen belli ne de gündüzün..... bu arada boyun tutarsa polisliğe falanda hazırlanablirsin.. bol şanslar

burdaki mevzu benim yazma şeklim değil. beni eleştirmek kimsenin haddine düşmez. herkes giriyorsa bu siteye yazacağı şeyde özgürdür. sizzzz kendinize bakın bana laf söylemeye kimsenin hakkı yok isteğim ŞEKİLDE VE TARZ DA YAZARIMMMMMMMM.. BU NE BÖYLE YA İKİ DAKİKALIK EĞLENCEM VAR ONADA BURNUNU SOKANLAR VAR YA NE İÇİN GİRDİKLERİ BELLİ DEĞİL MİLLETİN AÇIĞINI ARAYIP BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR KENDİLERİNE BAKMADAN!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…