- Konu Sahibi Itrustmyfate
-
bence daha bilinçli düşünmelisin.bölümden önce üniversiteyi seçmen mantıklı değil ki neye göre ege üniversitesini seçtin bilemiyorum.önce meslekleri araştırmalısın ki böyle mesleklerle ilgili bilgi veren kitapçıklar falan oluyordu dershanelerde.gelecekte yapacağın işi seçiyorsun bu şekilde düşün bence bir rehberlik öğretmeninden de yardım alabilirsin bana da pek bilinçliymişsin gibi gelmedi canım.
Benim hiç pişmanlığım olmadı liseden dolayı bende düz liseden mezunum bölümümdende memnunum hala daha memnunum gitmek istediğim ünide belli benim izmir ege üniversitesi ama gelgelelim meslek yok bulamıyorum :/ Hiçbişey gönlüme yatmıyor . Okumak için hevesde kalmıyor haklısın ..
neden izmir ege ünv si?
önceliğin her zaman meslek olsun bence. sonra ünv tercihini yaparsın. çalışma hayatında hep mesleğinle yol alacaksın, ünv en çok işe girerken önem kazanır, kendi mesleğini yapacaksan onun da önemi çok azalıyor.
ilk ünv yi bırakmak daha kolay olur ama ikincisinde de hatalı karar verdim, dememen için gerçekten titizlikle tercihini yapman gerekir.
İyi geceler arkadaşlar ben burda yeniyim doğal olarakda ilk konum anlatacaklarımla konun pek alakası yok ama konuyu açıcak yer bulamadım başka :)
Ben 19 yaşındayım geçen sene çok puanım olmadığı için tercih yaptım ama tutmadı bu sene tekrar sınava hazırlanıyorum..
Ben eşit ağırlık bölümüyüm ilk istediğim bölüm lise 3'deyken psikoloji bölümüydü puanı çok yüksek diye ben vazgeçtim bir ara iktisat istedim onuda ölesine istemiştim maksat bi hedefim olmasıydı en sonda hukuk istedim ama onunda puanı çok yuksek diye vazgeçtim biliyorum çalışınca herşey olur ama ben 450-460-470 puan yapcak kadar kendime guvenmiyorum ki benim istediğim bölüm aslında bilmem böyle bi bölüm varmıdır buda ayrı bir konu ama :) Böyle nasıl anlatayım maaş çok önemli değil kendini yükseltince maaş da yükselir istediğim bölüm saatle işe gitmiyeyim sabah 9 akşam 5 gibi mesela böyle birşey istemiyorum.Benim işim olsun eğlenceli olsun o işi yaparken zevk alayım o işten her sabah kaktığımda işime gitmek istiyeyim .Aslında benim bölümümü çok önceden seçmem gerekti seçtimde ama hep vazcaydım.Şimdi bunları yazmamın nedeni aranızda üni okuyan veya okumayan farketmez ama tm bölümü ile ilgili kendinden akrabasından kardeşinden işde herhangi bir yakınından bilgisi olan varsa yazabilirmi ?
Şimdiden Teşekkurler..
canım hukuk oku hukuk. okdr çok boş zamanları vr ki ohhh. arada bir duruşmaya gr gelsn paralar.böyle rahat bir meslek istiyorsan 40 yılın için 1 yılını çooook çalışarak geçireceksn öyle düşün. yoksa öncesnde çalışmadan rahat meslek bulamazsın.
ben sayısal çıkışlıyım tm ile ilgili çok fazla şey bilmiyorum ama benim takıldığım yer parası çok olmasın saatleri esnek olsun olayı. sanırım kendi işinin patronu olmadığın sürece öyle bir dünya yok. bir yerde çalışmak için her zaman belirli saatler vardır. sokakta anket bile doldursan o bile saatli. eğer sayısal çıkışlı olsaydınız bilgisayar programcılığını evinizden yapabilirsiniz derdim ama öyle bir ihtimalde yok.
bu arada meslek seçimi kadar üniversite seçmekte önemli ama bunu en uygun şartlarda yapmak daha doğrusu olur. istediğin meslek ve güzel bir okul. meslek seçerken sen kendini tanıyacaksın ilk önce ne yapabilirimi iyi bilmen gerekir işin bir de şu yanı var ben yaparım deyip gittiğin bölümlerde bazen senin hayalindeki gibi olmuyor çok iyi düşünmek ve yardım almak gerekir.
Denizcilik okumayı düşündün mü hiç?
Merhaba,
Bence de yanlış bir yol izliyorsunuz. Buradan bu şekilde edindiğiniz bilgiler çok sağlıklı olmayacak. Okullarda ne yazık ki meslek tanıtımı adına hiçbir şey yok; dolayısıyla pek çok kişi ne istediğini bilmeden bir bölüme giriyor sonra da şanslıysa mutlu oluyor. Bence TM bölümünde hangi bölümler var önce bir öna bakın. Daha sonra içinden hoşunuza gidenleri daha detaylı araştırın. Hangi okullarda var, kaç puanla alıyor, okutulan dersler ne, mezun olduktan sonra çalışma alanları nereler gibi. Tüm bunları yaptıktan sonra karar verdiğiniz meslekle ilgili soruları burada sorarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Size kolay gelsin, umuyorum seçeceğiniz meslekte çok mutlu ve başarılı olursunuz.
Hyr hiç düşünmedim..
ben de aynı durumdayım canım lise sonum bu yıl ve sınavlara çok az kaldı ama ben hala bölüm seçemedim..o kadar bunaldımki türkiyede anadolu diye tabir ediliyor sanırım öyle bir liseye gittiğime bin pişman oldum... keşke meslek lisesine gitseymişim diye kafamı duvarlara vuruyorum şimdi. ailemden 1 hafta bile uzak kalmadım ben + yabancı bir şehirde tek başıma olmak beni çok korkutuyor.. ve en kötüsü de şu an krizde olan bir ülkedeyim ve ölü bölge denilen bir bölgede yaşıyorum. 25 yaşş altı gençlerin yüzde 54ü işsiz... lanet olsun hayatım söndü.. okumak için asla hevesim kalmadı ama el mahkum çalışmaya çalışıyorum çok sıkıldım çok
Canım ben meslek lisesine gidiyorum 11.sınıfım ama keşke düz liseye gitseydim diyorum hep çünkü meslek derslerinden ygs sınavına hazırlanıcak zamanım yok eşit ağırlık bölümündeyim matematik dersi görmüyoruz yani bu şartlar altında sınavı kazanmak o kadar zor ki çok pişmanım zaten babam istediği için meslek lisesine gittim :/
Evet haklısınız.Saatle alakamda şundan dolayı ben pek bir programcı insan değilim kendime o konuda guvenmediğim için .
Türkçenize hayran kaldım.neyse konu bu değil.ben tm okumadım ama tm alanında da iyi bölümler olduğunu düşünüyorum.hukuk gibi mesela.siz kendinize uygun olmayan bir bölüm seçmişsiniz.hem 4 yıllık iyi üniversite mezunları istedikleri gibi iş bulamazken iki yıllıkların bulması oldukça zor zaten.yanlış anlamayın sadece konu sahibi tm den kendine uygun iyi bölüm seçip mutlu da olabilir diye belirtmek istedim.
konu sahibine diyeceğim ise bir işi seçerken böyle düzenli iş saatleri olmasın gibi bir fikre göre seçmemelisin.ilgi alanlarını düşünürsen daha kolay bölüm seçebilirsin.genelde birçok işte belli saatler olur olmayanı çok çok azdır.psikoloji istiyorsan İstanbul Ankara gibi şehirler dışındaki okullarda puanlar yüksek değildir diye düşünüyorum.oraları düşünebilirsin ancak gelecek iş durumu sıkıntılı olabilir.sana tavsiyem hem sevebileceğin bölümleri hem de iş imkanları araştırıp bir optimum seçenek bulman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?