Üni. okuyan okumayan farketmez.

Itrustmyfate

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
61
14
16
İzmir
İyi geceler arkadaşlar ben burda yeniyim doğal olarakda ilk konum anlatacaklarımla konun pek alakası yok ama konuyu açıcak yer bulamadım başka :)
Ben 19 yaşındayım geçen sene çok puanım olmadığı için tercih yaptım ama tutmadı bu sene tekrar sınava hazırlanıyorum..
Ben eşit ağırlık bölümüyüm ilk istediğim bölüm lise 3'deyken psikoloji bölümüydü puanı çok yüksek diye ben vazgeçtim bir ara iktisat istedim onuda ölesine istemiştim maksat bi hedefim olmasıydı en sonda hukuk istedim ama onunda puanı çok yuksek diye vazgeçtim biliyorum çalışınca herşey olur ama ben 450-460-470 puan yapcak kadar kendime guvenmiyorum ki benim istediğim bölüm aslında bilmem böyle bi bölüm varmıdır buda ayrı bir konu ama :) Böyle nasıl anlatayım maaş çok önemli değil kendini yükseltince maaş da yükselir istediğim bölüm saatle işe gitmiyeyim sabah 9 akşam 5 gibi mesela böyle birşey istemiyorum.Benim işim olsun eğlenceli olsun o işi yaparken zevk alayım o işten her sabah kaktığımda işime gitmek istiyeyim .Aslında benim bölümümü çok önceden seçmem gerekti seçtimde ama hep vazcaydım.Şimdi bunları yazmamın nedeni aranızda üni okuyan veya okumayan farketmez ama tm bölümü ile ilgili kendinden akrabasından kardeşinden işde herhangi bir yakınından bilgisi olan varsa yazabilirmi ?

Şimdiden Teşekkurler..

bende tm mezunuyum:) en sacma alandan mezun oldumu anladm. dıs tıcaret okudum ıkı yıl smdı kps dıe yırtınıom yok ole ıs sevmek falan.) yaa senı mılete kole ol dıe mezun edıolar baska bse yok yada devlete standart hc degısmez ama garantılı ıs sahıbı yapıolar. bu devırde okucaksan ya en IYII OLANI OKUCKSN YADA HICÇ... ben baska bısı demıorum.ha sunuda dıyım benle mezun olan piskolajk dansman oland var:) benm gbı surunende ne ıstdfın cok onemlı garantılı bı ıs ve para rahatlıksa gelcekse ıstdn cok calısacn ama yok be para olmasn ben tek sevım dıosan yok ole bıse canm ozelde mıllete gıdıp bı emrınz varmıydı hanfend beyfendı dıyon ve sonra ıste sana ıtıcı gelıo

Merhabalar.Bende liseden tm çıkışlıyım.Benimde hayalimde hep pdr,psikoloji,hukuk gibi alanlar vardı.Ancak ne kadarda çalışsam olmayacağını düşündüm.Yüksek puan kısacası düzenli çalışmakla alınır.Eğer düzenli çalışınca ben bu puana ulaşırım dersen hayalinden vazgeçme derim.Ancak artık fazla zamanım yok diyorsan sana bir bölüm önerebilirim.Ben başta psikoloji-pdr isteyen biriyken baktım o derslere yakın ve hoşuma gidecek bölümü buldum.O da sosyolojiydi.Ben şu an 3.sınıftayım.Sosyologların aynı zamanda aile danışmanlığı yapabilecek durumlarıda var.Aile danışmanlığı sertefikası alarak.Aynı zamanda formasyon alarak da öğretmenlik yapabiliyorlar.Sosyolojiyi seviyorsan senin için uygun olabilir diye düşündüm.Ama önce araştır.Ben bunu yapabilirmiyim diye.Ben sadece öneride bulunurum.Karar senindir.İnşallah herşey yolunda gider.Bol şanslar.Dersleri çok zevklidir ama.

Son düzenleme:

Ben zaten 2 yıllık uyduruk meslekler okumak istemiyorum maaş önemli değil dediysem gerçekten önemli değil çünkü ben bir şeyi çok seversem zaten kendimi yükseltirim istediğim maaşıda alırım.
Demek istediğim kısaca şu ; sabah 9 akşam 5 diye belirli saaatlerim olmasın istiyorum - yapıcam meslek eğlenceli renkli benim işim olsun istiyorum.
Ama sanada katılıyorum arkadaşım bu devir böyle ya adam gibi okucaksın yada hiç ..

Ülkemiz şartların ne yazık ki çoğu insan kendi mesleğini yapamıyor.
Bende onlardan biriyim. Ama kendimi geliştirmek için 1 yıl kadar Animasyonlu Web Tasarım ve Grafikerlik kursuna gitmiştim.
Daha sonra iş arama sürecinde tasarımla ilgili iş görüşmesine gittiğim yerlerde ortam çok güzel ve eğlenceliydi.
Grafikerlik, Animasyon Tasarım, Web Tasarım gibi alanlarını önerebilirim.
Bu arada ben bambaşka bir iş yapıyorum şu anda.

2 yıllık uyduruk meslekler derken?
2 yıl okuyupta eğlenceli mesleği olan yok mu
Kpss ya da özel farketmez mesleği güzel olan binlerce myo mezunu insan var

Meslek seçimi birinin yönlendirmesiyle olmaz
Sen kendin nelerden hoşlandığını bilirsin, diyelim yarın iş var ne yapsan koşa koşa gidersin?
Hepsinin düşüne düşüne karar vereceksin.

Psikoloji gerçekten seversen güzel bölümdür.

Türkçenize hayran kaldım.neyse konu bu değil.ben tm okumadım ama tm alanında da iyi bölümler olduğunu düşünüyorum.hukuk gibi mesela.siz kendinize uygun olmayan bir bölüm seçmişsiniz.hem 4 yıllık iyi üniversite mezunları istedikleri gibi iş bulamazken iki yıllıkların bulması oldukça zor zaten.yanlış anlamayın sadece konu sahibi tm den kendine uygun iyi bölüm seçip mutlu da olabilir diye belirtmek istedim.

konu sahibine diyeceğim ise bir işi seçerken böyle düzenli iş saatleri olmasın gibi bir fikre göre seçmemelisin.ilgi alanlarını düşünürsen daha kolay bölüm seçebilirsin.genelde birçok işte belli saatler olur olmayanı çok çok azdır.psikoloji istiyorsan İstanbul Ankara gibi şehirler dışındaki okullarda puanlar yüksek değildir diye düşünüyorum.oraları düşünebilirsin ancak gelecek iş durumu sıkıntılı olabilir.sana tavsiyem hem sevebileceğin bölümleri hem de iş imkanları araştırıp bir optimum seçenek bulman.

Canım öncelikle güzel yorumun için çok teşekkur ederim inş.Allahım hepimizin gönlüne göre verir gitmek istediğim üni belli ama bölüm belli değil .Bana sosyoloji bölümünü okumak için hangi nitelikler olması gerektiğini söylersen çalışma alanlarından derslerinden bahsedersen çok sevinirim .

Bir akrabamızın oğlu 2 yıllık bir bölümü küçük bir ilde okudu.
Sonra işe başladı.
Daha 30una gelmeden müdür oldu işinde.
Çok dürüst ve işini iyi yapan biri.
Maaşı 5bin şu anda.

Şans faktörü o kadar önemli ki bu meselede.

Kimin nereye geleceği hiç belli olmaz.

Aynen ilk cümlene katılıyorum yaptığın işi merak ettim gerçekten yazmak istersen okurum :)

Canım demek istediğim 2 yıl okuyupta meslek sahibi olan yokmu? Evet tabiki var ama 4 yıl okuyanlar bile iş bulamazken 2 yıllıkların pek şansı kalmıyor gibi az önce başka bir yorumdada dediğim gibi ya adam gibi okucaksın yada hiç . Saatten kastımda sabah 9 akşam 5 derken ben pek planlı programlı değilimdir sıkılmaktan korkuyorum yoksa hiç önemli değil..

Evet doğru diyosun o akrabanın şansı gerçekten çok iyi dönmüş keşke ben 4 değil 5 yıl okusamda öyle olabilsem . :)

Aynen ilk cümlene katılıyorum yaptığın işi merak ettim gerçekten yazmak istersen okurum :)

Ben 2 yıllık peyzaj okudum. DGS ile KATÜ Orman Mühendisliğini kazandım.
Ama o zaman ki şartlarda benim başka planlarım olduğu için gitmek istemedim. (Sonradan çok pişman oldum.)
Daha sonra Açıköğretim Fakültesinde 4 yıllık İşletme bitirdim.
Açıköğretim'de okurken kendimi geliştirmek için çeşitli kurslara gittim. (İngilizce, Web Tasarım, Diksiyon...)
En son olarak da devlet memuru (zabıt katibi) oldum. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.
İş arayanları düşündüğüm zaman bende o zor süreçten geçtiğim için bu yüzden işimi seviyorum.
Şu anda da Adalet 2.sınıf öğrencisiyim. Bu bitince Hukuk Fakültesine geçiş yapmayı düşünüyorum.

İnş. istediğin yere gelirsin Allahım gönlüne göre versin ..

ben de aynı durumdayım canım lise sonum bu yıl ve sınavlara çok az kaldı ama ben hala bölüm seçemedim..o kadar bunaldımki türkiyede anadolu diye tabir ediliyor sanırım öyle bir liseye gittiğime bin pişman oldum... keşke meslek lisesine gitseymişim diye kafamı duvarlara vuruyorum şimdi. ailemden 1 hafta bile uzak kalmadım ben + yabancı bir şehirde tek başıma olmak beni çok korkutuyor.. ve en kötüsü de şu an krizde olan bir ülkedeyim ve ölü bölge denilen bir bölgede yaşıyorum. 25 yaşş altı gençlerin yüzde 54ü işsiz... lanet olsun hayatım söndü.. okumak için asla hevesim kalmadı ama el mahkum çalışmaya çalışıyorum çok sıkıldım çok

Son düzenleme:

şu yorumlarından çok bilinçsiz olduğun anlaşılıyor. senin durumunda birçok liseli var ama, ünv ye başlayan biri, özellikle bölümünü okurken daha iyi anlar kendisine ne uyar ne uymaz diye...
öncelikle şunu iyi bil; herkes için uygun meslekler farklıdır. mesleğin popülerliğine göre değil, kendini tanıyarak, ilgi alanına göre tercih yap.
eski lisendeki veya dersanendeki rehberlik öğretmenine git, onlarda kendini değerlendirme envanterleri oluyor. öyle bir test yap, öncelikli ilgi alanların hakkında daha net bilgi sahibi olmana yardımcı olur.
sonra meslek tanıtımları yapan kitapçıklar var, onlardan bul ve hepsini oku, ilgi alanına girenleri belirle...

mesai saatlerine gelince, serbest çalışarak kendi işini kurabileceğin mesleklere yönelebilirsin.
meslekleri ve öğrenim sürelerini küçümsemek yerine, kendi ilgi alanını ve isteklerini bilip ona göre tercihini yap. severek işini yaparsan, o işte başarılı da olursun, yeterli miktarda para da kazanırsın.

Benim hiç pişmanlığım olmadı liseden dolayı bende düz liseden mezunum bölümümdende memnunum hala daha memnunum gitmek istediğim ünide belli benim izmir ege üniversitesi ama gelgelelim meslek yok bulamıyorum :/ Hiçbişey gönlüme yatmıyor . Okumak için hevesde kalmıyor haklısın ..

-Haklısınıızz ..

bence daha bilinçli düşünmelisin.bölümden önce üniversiteyi seçmen mantıklı değil ki neye göre ege üniversitesini seçtin bilemiyorum.önce meslekleri araştırmalısın ki böyle mesleklerle ilgili bilgi veren kitapçıklar falan oluyordu dershanelerde.gelecekte yapacağın işi seçiyorsun bu şekilde düşün bence bir rehberlik öğretmeninden de yardım alabilirsin bana da pek bilinçliymişsin gibi gelmedi canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…