- 15 Nisan 2017
- 3.356
- 8.756
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Meram eğitimde okudum,ama bosnadada çevrem vardı,şimdi ki gibu gelişmiş değildi,ama çok güzeldi daha sakindi,konser zamanları stadın ordaki bahçede sabahlardık arkadaşlarla.Ey gidi.Konudan bağımsız olcak ama o zamanlarda Konya'da okurken Bosna Hersek'te mi takılıyordunuz Zafer de mi?
Ben bosnanın en çok o zamanlarını merak ediyorum da ☺
Polonya olursa diğerleri kadar zorlamaz diye düşünüyorum benim dönemimde dediğiniz gibi millet gidip verilen harçla rahat geçiniyordu. Ben gidemedim maalesef okul uzar diye. Şimdiki aklım olsa direkt giderdim uzarsa uzasın. Dört senede bitti de nolduSu an Erasmus cok agir butceyi zorlar yahu, ben hem lisansta hem yl'de gidebildim ama lisansta maddi acidan gr zorluk cekmemisken yl bi cit zorlamisti. Dusunuyorum da su an okusaydim kesinkes gidemezdim.
Z kusagi diye suclayanlar olmus, Z kusagina bunlari yasatan da baby boomerler ve X - Y kusaginin sacma sapan tercihleri, bu gariplerin yasadigi ekonominin sebebi buyukleri, kendileri degil.
2018'e dek bir cogu her lukse kolayca ulasti ve alisti, simdi buyuduler daha cok istiyorlar ama luks artik herkesin harci degil, bunlar hayiri / yoku bilen cocuklar degil, yoklukla sinanma isi yetiskinlik evresine gecince baslarina geldi. Zaten buyudukleri sosyokulturel doku melankoliye cok yatkindi ustune ekonomik kriz tuzu biberi oldu. Ama guclu bi nesil bunlar, illaki cikacak kapiyi bulurlar, ben güveniyorum Z kusagina.
Meram eğitimde okudum,ama bosnadada çevrem vardı,şimdi ki gibu gelişmiş değildi,ama çok güzeldi daha sakindi,konser zamanları stadın ordaki bahçede sabahlardık arkadaşlarla.Ey gidi.
Güzel zamanlardı.
Daha çok zaferdeydım,o zamanlar efulim kafe(kibritin orası) Zigana kafede çok takılırdık.Eski adesinin arasında minik bir kafe vardı kupon kafe.Orda canlı müzik olurdu, Torunoğlu hala duruyor,o zamanlar kuyruk olurdu orda,
şuraya + 1 ekliyorumOfff ailenin yolladığı parayı yerdik. Sürekli para isteyemediğimiz için beş kuruş paramız kalmazdı ekmeğin üstüne limon sosu pul biber döküp yerdik. İsyan ederdik. Şimdi diyorum ki allahım keşke köpek gibi çalışıp geçmeseydim uzatsaydım okulu. Büte bile kalmayan aklıma tüküreyim ne güzel günlermiş. Sorumluluk yok hiçbir şey yok yapman gereken tek şey ders çalışmak
küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Eşim Konyalı Üniversite okuduktan sonra orda yaşadım,hatta meramda evim var halaKayınvalidem gil orda biz başka şehirdeyiz,sık sık gidiyoruz.Siz orda mı okudunuz?
En son ne zaman Konya'da bulundunuz? Son hallerini gördünüz mü?
Ay ben konyalıyım son hallerinden bilgi vericektim de siz zaten biliyorsunuzdurEşim Konyalı Üniversite okuduktan sonra orda yaşadım,hatta meramda evim var halaKayınvalidem gil orda biz başka şehirdeyiz,sık sık gidiyoruz.Siz orda mı okudunuz?
Benim kuzen ışıkta okuyor ne alaka ki bütün arkadaşlarıyla part time çalışıyorlar ve gayette sosyal mutlubelki arkadaş alışamamıştır aile yanındaki maddi rahatlık yok sonuçta dışarda.yemek temizlik çamaşır vs hepsini kendin yapıyorsun.Daha iki ay geçmiş herşey derken ne kadarını yapmış olabilirsin ki burda yazılanların. Her şeyi birkaç haftada deneyip bırakıp zora gelemeyip kaçmış gibi görünüyorsun. Benim nerdeyse tüm arkadaşlarım part çalıştılar ayrıca evet ilk ay çok zorlandılar ama alıştılar. Düzen oturttular. Hergün saatlerce çalışılmıyor sonuçta part time de. Ben de çalıştım ihtiyacım oldukça sıkıştıkça. Bence senin başka problemlerin var daha bu yaşta bu bıkkınlık salmışlık… ya da vakıf üniversitesinde okuyorsun. Hatta İstanbul’da bir üniversite var ışık üniversitesi diye oraya giden tüm tanıdıklarım senin gibi okuldan ve hayattan nefret edip para yüzünden aileleriyle kavga ettiler. Orası lanetli gibidir
Valla ben seni anlıyorum özellikle ağır bir bölüm okuyorsan cidden hem çalış hem oku zor iş.kaç yıl aile hayatında rahata alışmış bünyeye bunlar kolay değil yani.ben rahatıma düşkün bir insanım çok zorda kalmadıkça hem okuyup hem çalışabileceğimi asla sanmıyorum yani.maddi durum çok el vermiyorsa birazda kafam rahat olsun yapısındaysan en iyisi aile yanında okumak.onun dışında maalesef artık ekonomi çok kötü olduğu için ya çalışmak zorunda kalıyorsun yada parasız anti sosyal oluyorsun.işte açıklamaya çalıştığım şey bu ailemle dürekli kavga ediyoruz para konusunda , part time da çalıştım bu arada ama çalıştığım günlerin inanınki yorgunluktan sabahına kalkamadıgım cok oldu , sabah derslerinde cok sıkıntı yarattı bırakmak xorunda kaldım , ona rağmen gezerimde tozarimda ama işte harcadigim parafwn dokayı içim hep buruk
küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Sizin için ünv gezmek ,tozmak , baskıcı aileden kurtulmak ise kısa dönem işe yarar.Amac kendini geliştirmek,ileriki hayatına yatırım yapmak,ünv bir sıçrama tahtası gibi kullanmak,yurt dışı olanaklarından faydalanmak değilse sıkılmanız normal .Ünv ne demek tam idrak edemeyince böyle oluyor Siz en iyisi bir toparlanin kendinize gelin,bir anlık gafletle evinize dönerseniz ilerde saç baş yolar kafanızı duvardan duvara atarsınız......küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Nasıl üni hayatı kötü yaa okul ayrı keyif yurt ayrı keyif yaa siz yasamayi bilmiyorsunuz benceküçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?