üni hayatı çok kötüymüş?

Hadi şehri hiçbir şekilde sevemediniz,ısınamadınız diyelim
Puanlarınızı yüksek tutup başka bir şehre yatay geçiş yapmayı düşünebilrsiniz

Üni hayatı güzelde,okuduğun bölümü seviyor musun?bölümde kafana yatan insan illaki vardır onlarla sosyalleşip gezip tozman lazım anca o zaman eğlenirsin ünide.para sıkıntısı varsa zaten herşey sıkıntı.ben ilk ünimde çok eğlendim ama ikincisinde aşırı sıkıcı bir ortam vardı o yüzden sadece diplomamı aldım çıktım.para sıkıntım hiç olmadı Allaha şükür ondan o konuyu bilmiyorum.şehirde önemli tabi ben istanbulda okudum.şimdiki aklım olsa hiç burada hayat kurmazdım.

Ne bekliyordunuz?
Her gün köpüklü partiler olacak sınırsız alkol mü tüketecektiniz?
Üniversiteye eğitim almak, meslek sahibi olmak için gittik biz. Yanında edindiğimiz arkadaşlar, eğlencelerimiz bonusu oldu. Siz fazla beklentiyle mi gittiniz acaba?
Ders çalışmayı deneyin.
Mesleğimde nasıl fark yaratırım, bir adım öne geçmek için neler yapmalıyım diye araştırın.
Bölümünüz iyi değilse bölüm değiştirmeye çalışın.
Her hafta parti veya mutlaka benzer bir etkinlik olurdu bizim zamanımızda hergün olmasada belki böyle beklentisi olması normaldir genç insanların.ders çalış çalışta nereye kadar?insan zaten sınav yılında deli gibi çalışarak gidiyor o zamana kadar hep aile yanında aynı tas aynı hamam büyük ihtimalle değişik olur ortamlara girerim falan diye heves etti hayal kırıklığına uğradı normaldir.meslek sahibi olmaya gidiyorsunda ot gibi gidip gelmekte çok yazık olur.ben 2 ayrı üniversiteye gittim 1.de çok eğlendim sürekli etkinlikler arkadaşlarımla geçti ama 2.de sadece diplomayı almak için gittim geldim okul dışında arkadaşlarla çok az buluştum.şahsen 1.üniversite deneyimi olmasaydı 2.yi yaşayıp işe güce başlasaydım içim buruk olurdu.

Her hafta parti veya mutlaka benzer bir etkinlik olurdu bizim zamanımızda hergün olmasada belki böyle beklentisi olması normaldir genç insanların.ders çalış çalışta nereye kadar?insan zaten sınav yılında deli gibi çalışarak gidiyor o zamana kadar hep aile yanında aynı tas aynı hamam büyük ihtimalle değişik olur ortamlara girerim falan diye heves etti hayal kırıklığına uğradı normaldir.meslek sahibi olmaya gidiyorsunda ot gibi gidip gelmekte çok yazık olur.ben 2 ayrı üniversiteye gittim 1.de çok eğlendim sürekli etkinlikler arkadaşlarımla geçti ama 2.de sadece diplomayı almak için gittim geldim okul dışında arkadaşlarla çok az buluştum.şahsen 1.üniversite deneyimi olmasaydı 2.yi yaşayıp işe güce başlasaydım içim buruk olurdu.

Tamam zaten arkadaş ortamı varmış ve her gün gezip tozuyormuş mutlaka partiler de oluyordur lakin konu sahibi daha egzantirik şeyler bekliyor sanırım. Tatminsizlik var. Daha yeni başlamış okula aile evi istemiyorum diye üniversiteye gitmiş zaten. Saçma sapan bir z kuşağı hikayesi. Ben İstanbul’da okudum Erasmus da yaptım. Yüksek lisans da yaptım. Az çok biliyorum durumları.hafta sonları eğlence olurhafta içi eşek gibi çalışırdım. Hafta sonunu iple çekerdim. Denge önemli.

Tamam zaten arkadaş ortamı varmış ve her gün gezip tozuyormuş mutlaka partiler de oluyordur lakin konu sahibi daha egzantirik şeyler bekliyor sanırım. Ben İstanbul’da okudum Erasmus da yaptım. Yüksek lisans da yaptım. Az çok biliyorum durumları.hafta sonları eğlence olurhafta içi eşek gibi çalışırdım. Hafta sonunu iple çekerdim. Denge önemli.
Bence parası olmadığı için pek gezemiyordur o zaman herşey çok daha ucuzdu ama yine alkollü mekanlarda şehir dışı gezilerde çok para harcamış oluyorduk.arkadaş grubu varsa bile belki maddi şartlar zorluyordur yoksa insan arkadaş çevresi varsa niye şikayet etsin ki?ben yurtta kaldığım için arkadaşlarla haftaiçi akşamları geziyordum resmen haftasonu dinleniyordum yada ders çalışıyordum sadece.kızlı erkekli çok güzel kalabalık bir arkadaş grubumuz vardı.mesela erkek kardeşim asosyal ne arkadaşı var ne birşey okula bizim zorumuzla gidiyor derse sınava girip hemen geri geliyor.bu çocuğun üni hayatından zevk alması mümkün değil yani.

Bence parası olmadığı için pek gezemiyordur o zaman herşey çok daha ucuzdu ama yine alkollü mekanlarda şehir dışı gezilerde çok para harcamış oluyorduk.arkadaş grubu varsa bile belki maddi şartlar zorluyordur yoksa insan arkadaş çevresi varsa niye şikayet etsin ki?ben yurtta kaldığım için arkadaşlarla haftaiçi akşamları geziyordum resmen haftasonu dinleniyordum yada ders çalışıyordum sadece.kızlı erkekli çok güzel kalabalık bir arkadaş grubumuz vardı.mesela erkek kardeşim asosyal ne arkadaşı var ne birşey okula bizim zorumuzla gidiyor derse sınava girip hemen geri geliyor.bu çocuğun üni hayatından zevk alması mümkün değil yani.

Kendisi demiş her gün dışarı çıkıyorum diye bana değişik geldi. 2007de üniversiteye başladım. her gün yemekhanede yiyordum. Tekelden alkol alıp evlerde içiyorduk. O da haftada 1 gün yahu. Arkadaşlarımız leş evlerde kalıyordu. Öğrencilik hep fakirlikti. Her gün kalabalık arkadaş çevresiyle dışarı çıktığını kendi yazmış. Ben yorum yapmıyorum ki.

Diğer yazdıklarınızı da görünce normal dedim. Bazı insanlar ne olursa olsun mutlu olamaz

Ben sana mutsuzluğunun sebebini söyleyeyim. Bu kadar emek harcayıp mezun olunca bir hiç olmanın iç sıkıntısından diğer şeyler tat vermiyor sana. Nerden biliyorsun diye sorma.
Mezun olduktan sonra ne yapabilirime odaklanıp ingilizce kursu vb gidersen diger şeylerden de zevk almaya baslarsin

Sorun ünversite ortamı ,parasızlık falan değil.Altta başka sebepler var belli ki belki yılların baskısı taşıyor ...Piskoterapi alın derim ben.Siz çünkü hiçbirşey yapamamaktan değil hiçbirşeyden keyif alamamaktan yakınıyorsunuz.

Hayatımın en güzel yıllarıydı.

Hiç bir okul kulübüne üye misin? Bir organizasyon düzenlenmesine katkın, fikrin, emeğin oldu mu? Tema vakfi ile agac dikip okul boyadin mi? TEGV ile çocuklara eğlenceli dersler versin mi? Tog vakfı ile çeşitli projelere katkı sağladın mi? Gittiğim şehirde ne varmış acaba, ücretsiz kursları var mıymış, gezmeye tozmaya nereler varmış diye dolastin mi? Yurttan arkadaşlara "hadi piknik yapalım" teklifi götürdün mü? Ne bileyim part-time günübirlik çalışmak için bir ajansa gittin mi hem çevre edinmek hem para kazanmak için? Okul gezi kulüplerine, sinema tiyatro kulüplerine falan katıldın mi?
Ne yaptın da üni sıkıcı diyorsun? Kendi hayatı için bir şey yapmaya erinen insanlar için hayatın devamı da sıkıcı.
Heralde şey hayal ettin, okula gittiğin gibi popüler kızlarla dolu bir arkadaş grubu sana kol kanat olacak, onlarla takilacaksin, seni gozune kestiren bebek gibi sevecek bir adam jestlerle, tatlisliklarla seni kendine bağlayacak falan, beraber eğlenceli zamanlar yapacaksınız, geceleri "Akdeniz akşamları" calacaksiniz :)
Malesef böyle bir dünya için sosyalleşmek gerekiyor. Çaba gerekiyor.
Sen bu kafayla erasmusla Amsterdam'a git, yine sıkılırsın

küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?

Maddi sikintiniz vardi da neden sehir disi yazdiniz ki?

Universite hayati kotu degildir ya cok asosyalsinizdir ya da parasizliktan sosyallesemiyorsunuzdur.

Sizin gibi arkadaşım olmadığı için eğlenceliydi benim için. Kızmayın ama öyle gerçekten. Hayattan sürekli şikayet eden birisiniz belli ki. Bu şekilde bırakın üniversiteyi hiçbir şehirde hiçbir zaman mutlu olamazsınız. Ben üniversitenin tadını çıkarıp her gününü değerlendirenlerdenim mesela. Arkadaş çevrenizi zamanla belirlersiniz ama bu yurtta oturarak olmaz. Ben yurda yatmadan yatmaya girerdim. Fotoğrafçılık, spor kulübü, her hafta şehir dışı turları, okulda ki yarışmalar, seminerler vs. derken zaten yurda girmeye vakit olmazdı siz iletişim kurmaz, içe kapanırsanız üniversite hayal kırıklığı olur. Tabi bi taraftan kendinizi geliştirmelisiniz. Ekonomik açıdan haklı olabilirsiniz evet biz o konuda şanslıydık ama okulların ayarladığı turlar uygun oluyor ve kulüpler ücretsiz oluyor. Yani yeter ki isteyin. Mesela ingilizce konuşmak için topluluklar var belli günlerde bir araya geliyorsunuz. Çevre temizliği için topluluklar var derken bi bakmışsınız sosyalleşmekle birlikte işe yaradığınızı görüyorsunuz hayat güzelleşiyor. Söylenerek ömür geçmez.
ben arkadaşım yok dışarı öıkmıyorum diye bitşey demedim aile evinde yapamadigim seyleri burda yaptım daha 2 ay gecmisken hemen hemen herseyi deneyimledim part tume işe de girdim , ama hiçbiri hiçbirşey beni mutlu edemiyor memlekete de gitsem mutlu olmicam burda da değilim artı olsrak ailemle sürekli para konusunda kavga ediyorum kendi oaranı kendşn kazanmakta zor çoğu kişi çalış demiş ama deneyimledim yani , çalıştığım zaman yorgunluktan sabahki derslerime kalkamadigimi biliyorum , ne yapşcsm bilmşyorum herşey üst üste geliyor

işte açıklamaya çalıştığım şey bu ailemle dürekli kavga ediyoruz para konusunda , part time da çalıştım bu arada ama çalıştığım günlerin inanınki yorgunluktan sabahına kalkamadıgım cok oldu , sabah derslerinde cok sıkıntı yarattı bırakmak xorunda kaldım , ona rağmen gezerimde tozarimda ama işte harcadigim parafwn dokayı içim hep buruk

2006_2010 yılları arası Konya'da okudum.Hayatımın en keyifli yıllarıydı,tekrar yaşamak isterdim,herşeyi çok özlüyorum ama geçti gitti.
Üniversite hayatına kötü diyorsanız eğer sonraki yıllardan çok umut etmeyin.Hayat giderek zorlaşıyor çünkü
Konudan bağımsız olcak ama o zamanlarda Konya'da okurken Bosna Hersek'te mi takılıyordunuz Zafer de mi?
Ben bosnanın en çok o zamanlarını merak ediyorum da ☺

ben arkadaşım yok dışarı öıkmıyorum diye bitşey demedim aile evinde yapamadigim seyleri burda yaptım daha 2 ay gecmisken hemen hemen herseyi deneyimledim part tume işe de girdim , ama hiçbiri hiçbirşey beni mutlu edemiyor memlekete de gitsem mutlu olmicam burda da değilim artı olsrak ailemle sürekli para konusunda kavga ediyorum kendi oaranı kendşn kazanmakta zor çoğu kişi çalış demiş ama deneyimledim yani , çalıştığım zaman yorgunluktan sabahki derslerime kalkamadigimi biliyorum , ne yapşcsm bilmşyorum herşey üst üste geliyor
Once bi dahiliye bolumune git kan testi yaptir yorgunlugun icin doktor yonlendirir zaten
Alisik olmadigin bir duzendesin normal yavas yavas alisacaksin gokten yeni birsey inmeyecek bu can skintin icin cogu seyi de deneyimledigini soyluyorsun zamanla alisacaksin ve can sikintin gececek

Üniversite yıllarım en güzel yıllarımdı. Ha kimse zannetmesin, çılgınlar gibi eğlendim çok param vardı, üff her şey harikaydı. Hayır tabiki. Ama üniversite bitip iş hayatına atılınca sorumlulukların daha da artıyor, hayat daha da sıkıcılaşıyor. üniversitede ne güzel diyorum dersleri geçmekten başka hiçbi sorumluluğumuz yoktu.

Daha iki ay geçmiş herşey derken ne kadarını yapmış olabilirsin ki burda yazılanların. Her şeyi birkaç haftada deneyip bırakıp zora gelemeyip kaçmış gibi görünüyorsun. Benim nerdeyse tüm arkadaşlarım part çalıştılar ayrıca evet ilk ay çok zorlandılar ama alıştılar. Düzen oturttular. Hergün saatlerce çalışılmıyor sonuçta part time de. Ben de çalıştım ihtiyacım oldukça sıkıştıkça. Bence senin başka problemlerin var daha bu yaşta bu bıkkınlık salmışlık… ya da vakıf üniversitesinde okuyorsun. Hatta İstanbul’da bir üniversite var ışık üniversitesi diye oraya giden tüm tanıdıklarım senin gibi okuldan ve hayattan nefret edip para yüzünden aileleriyle kavga ettiler. Orası lanetli gibidir

Erasmus deneyin derim
Su an Erasmus cok agir butceyi zorlar yahu, ben hem lisansta hem yl'de gidebildim ama lisansta maddi acidan gr zorluk cekmemisken yl bi cit zorlamisti. Dusunuyorum da su an okusaydim kesinkes gidemezdim.

Z kusagi diye suclayanlar olmus, Z kusagina bunlari yasatan da baby boomerler ve X - Y kusaginin sacma sapan tercihleri, bu gariplerin yasadigi ekonominin sebebi buyukleri, kendileri degil.

2018'e dek bir cogu her lukse kolayca ulasti ve alisti, simdi buyuduler daha cok istiyorlar ama luks artik herkesin harci degil, bunlar hayiri / yoku bilen cocuklar degil, yoklukla sinanma isi yetiskinlik evresine gecince baslarina geldi. Zaten buyudukleri sosyokulturel doku melankoliye cok yatkindi ustune ekonomik kriz tuzu biberi oldu. Ama guclu bi nesil bunlar, illaki cikacak kapiyi bulurlar, ben güveniyorum Z kusagina.

X