üni hayatı çok kötüymüş?

2006_2010 yılları arası Konya'da okudum.Hayatımın en keyifli yıllarıydı,tekrar yaşamak isterdim,herşeyi çok özlüyorum ama geçti gitti.
Üniversite hayatına kötü diyorsanız eğer sonraki yıllardan çok umut etmeyin.Hayat giderek zorlaşıyor çünkü

Ekonomi sıkıyorsa, bütün burslara başvurun. Onun dışında part - time bir iş bulun.

Sosyalleşmek için de, Erasmus, Gezi, Edebiyat, Felsefe kulüplerine bakın mutlaka birkaçına katılın.

Aslında her şey sizin elinizde.

Başkalarının ne dediğini dinlerseniz yandınız

2. üniversitemi okuyorum ve hayatımın en güzel yılları kesinlikle. Hatta son sınıfım bitecek diye üzülüyorum. Sosyal değilseniz geniş bir çevreniz yoksa güzel geçmez tabi. Biraz dışa dönük olmanız lazım kendinize bir şeyler katmak istemeniz lazım.

Merhaba,
Üzerinden yıllar geçti, lisansta beş parasız, aileden uzakta ve fena aşık halde idim.
Ama çok güzel bir sosyal çevrem, arkadaşlarım ve sürekli koşturmacalarım vardı.
Geçti gitti, üzerinden kaç tane lisans öğrencisine uzandı elim, hala koşturmacalarım var ve lisanstan yanımda kalan bir koca, bir sürü arkadaşım var.
Tadını çıkarın, geçip gidecek.💜

küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Bu jenerik daha 3 ve 4.
yillar var. Ama uzmeden soyleyeyim insan alisiyor. Parasizligin insana ogrettigi cok sey var. Eger okul hayati sizi sarmadiysa is hayatina da part time giris yapabilirsiniz. Bir de z kusagi her seyden sikayet ediyor genel olarak. Olumsuz yorumlar da sizi bogmus sanirim. Kulak tikamayi ogrenmeniz lazim.

küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Hayir, Hakkari'de okumuyorsaniz üniversite hayatı çok güzeldir...

Üniversite yıllarının insanın hayatının en güzel yılları olduğunu düşünüyorum.
Ben aile yanında okudum ama evden sabah çıkar akşam uyumaya gelirdim. Çok hasta olduklarım dışında evde 1 tam gün geçirmemişimdir. Part time çalışmalar, spor, gezmeler, arkadaşlar, sevgili… O sorumsuzluk ve özgürlük hissi. İstediğim zaman istediğim yere gidebilme durumu. Çok rahattı. Şehir dışında okuyanlar daha rahattır diye düşünüyorum. Ailemden 5 kuruş destek almadan paramı kazanıp gönlümce yaşadım. İsteyen herkes de yapabilir bence.
Üniversite öncesinde okul yıllarında haftanın 5 günü okulda bulunma zorunluğu, sonrasında da iş hayatı. Hayattaki binbir çeşit sorumluluk arasındaki mola gibi üniversite hayatı. Ahh keşke bi daha yaşayabilseydim.

Ne bekliyordunuz?
Her gün köpüklü partiler olacak sınırsız alkol mü tüketecektiniz?
Üniversiteye eğitim almak, meslek sahibi olmak için gittik biz. Yanında edindiğimiz arkadaşlar, eğlencelerimiz bonusu oldu. Siz fazla beklentiyle mi gittiniz acaba?
Ders çalışmayı deneyin.
Mesleğimde nasıl fark yaratırım, bir adım öne geçmek için neler yapmalıyım diye araştırın.
Bölümünüz iyi değilse bölüm değiştirmeye çalışın.

Sizin gibi arkadaşım olmadığı için eğlenceliydi benim için. Kızmayın ama öyle gerçekten. Hayattan sürekli şikayet eden birisiniz belli ki. Bu şekilde bırakın üniversiteyi hiçbir şehirde hiçbir zaman mutlu olamazsınız. Ben üniversitenin tadını çıkarıp her gününü değerlendirenlerdenim mesela. Arkadaş çevrenizi zamanla belirlersiniz ama bu yurtta oturarak olmaz. Ben yurda yatmadan yatmaya girerdim. Fotoğrafçılık, spor kulübü, her hafta şehir dışı turları, okulda ki yarışmalar, seminerler vs. derken zaten yurda girmeye vakit olmazdı siz iletişim kurmaz, içe kapanırsanız üniversite hayal kırıklığı olur. Tabi bi taraftan kendinizi geliştirmelisiniz. Ekonomik açıdan haklı olabilirsiniz evet biz o konuda şanslıydık ama okulların ayarladığı turlar uygun oluyor ve kulüpler ücretsiz oluyor. Yani yeter ki isteyin. Mesela ingilizce konuşmak için topluluklar var belli günlerde bir araya geliyorsunuz. Çevre temizliği için topluluklar var derken bi bakmışsınız sosyalleşmekle birlikte işe yaradığınızı görüyorsunuz hayat güzelleşiyor. Söylenerek ömür geçmez.

Benim sınıf arkadaşım bizimle ikinci öğretim okur aynı zamanda birinci öğretim olarakta lisans okurdu mezun olur olmaz Amerika'ya gitti. Dersler de başarılı mıydı? İşte.. Ama atılgan ve özgüvenliydi. Ne istediğini biliyordu. Aşk acısı çekerken tanıdım ben onu ağlıyor, canı yanıyordu tüm bunlara rağmen pes etmedi hedef belirledi kendisine ve başardı. Siz iyi diyordunuz değilmiş, kötüymüş, sıkıldım, aileyle de mutsuzum....vs. derseniz şimdiden geçmiş olsun size.

Valla üniversite hayatı kaldığınız şehre göre değişir. 2014 İstanbul Üniversitesi mezunuyum ve hayatımın ennn güzel günleriydi. Bir sürü şey yapardık. Şimdi bir gideyim dedim Sultanahmet sokakları çöp kaynıyordu. Güzel yurdum ne hale geldi!
Ben de 2021 İstanbul üniversitesi mezunuyum. Hayatımın ennn güzel günleriydi benim de keşke o günlere dönebilsem. Bizimki kovidden dolayı yarıda kaldı bir de doyamadım yani keşke o günlere dönsem. Olaylar entrikalar eğlenceler gezmeler

2014-2017 arası Çanakkalede okudum mükemmeldi. Şuan üniye gidenler bunu yaşıyor valla biz şanslıydık zamanında okumuşuz. Z kuşağı en kötü zamana denk geldi.

Aslında evet bir şeyler kötü ama biraz da kendileriyle ilişkilendiriyorum bu konuyu. Bulundukları hal en iyisi olsa dahi memnun değiller ki.
Mesela şu marka kıyafet, şu etiketteki kahve, şu marka telefon vs diye diye kendilerini yiyor maalesef yeni nesil.

Kendi şehrimde, arkadaşlarımla birlikte yaşadığım bir durumda öğrencilik geçirdim. Kyk kredim vardı. Part time olarak işler yapıyordum, haftasonu ders, yaz dönemi başka işler vs... Ailemden neredeyse hiç para almazdım. Verdiklerini de genelde zor gün parası olsun diye biriktirirdim. Çok güzel bir sosyal hayatım vardı, çok çok eğlenirdik. Biraz kendi içimizde imkanları, fırsatları çabası olursa öğrencilik mis gibi hayat. İnsan çok özlüyor.

Üniversite zamanlarımı o kadar çok özlüyorum ki kafama göre yaşadığım zamanlarmış kendi kafa dengin bir arkadaş bulunca çok güzel oluyor sürekli gezerdik. Sosyal olman gerekiyor biraz

Bu arada gerçekten bir insan üniversite hayatından zevk almıyorsa sonrasında daha keyifli bir şey gelmeyecek. Gerçi ben daha 26 yaşındayım öyle çok ahkam kesmeyeyim ama duyduklarımdan gördüklerimden çıkarımla konuşuyorum. Gençliğimizin zirvesini, en sıcak en heyecanlı dönemlerimizi yaşadık yani. Hayata gerçekten gözümüzün ufkumuzun açıldığı dönem üniversite dönemidir bence. İlla paranızın olmasına da gerek yok biz ders çıkışı herkes gidince amfideki mikrofonla şarkı söyleyip bile aşırı eğlenirdik, ders arası karton bardaktaki çay bile çok güzeldi.

İki farklı dönemde üniversite okuyan ve ikinciyi şu anda okuyan biri olarak seni anlıyorum.

Tüketimin ve herkesin insta hayatı yaşama arzusunda olduğu dönemde siz samimiyeti bulamıyorsunuz ve o daha iyi giyinme, görünme arzuları içinde, ayrıca da dünya çapında en sıkıntılı, ülke çapında nefes almaktan ibaret olan bu yaşmda tabi ki keyif alamaman normal.

İlk üniversitemi okuduğum yıllara ve şu an üniversite hayatına baktığımda, genel olarak bir çok şeyi görüyorum ve duyuyorum.

Üni hayatı dediğiniz şey tam olarak simülasyon falan değil
Üniversiteye gittiğinizde yapay zeka dünyasına falan girmiyorsunuz
Arkadaş çevreniz ,yapacağınız etkinlikler , birlikte son gece vize-final konularını bitirmeye çalışmalarınız,ödevin son teslim tarihimde paçalarınızın tutuşması bütün bunlar üniversite hayatı işte .
Kafa yapınıza uygun bir arkadaş çevresi edinin eski arkadaş çevrenizi de unutun bi zahmet
Artık lise kafasından çıkın vizyonunuzu genişletin başka türlü sadece şikayet edersiniz boşa geçer tüm zamanınız
Para sıkıntısı için de kötü-ucuz demeden part bir işte çalışın yorulmaya bakmayın

X