üni hayatı çok kötüymüş?

silaa122

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
60
-27
21
küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?

Neden sosyalleşmeyi denemiyorsunuz? Etrafınızda tonla yaşıtınız varken ne,ne kadar kötü olabilir?
Üniversite hayatım,herhalde en güzel zamanlarımdı. Kaldı ki lisenin devamı gibi ailemin yanında okudum. Bir de ayrı bir şehre gitsem on numara olurdum herhalde. Neyi beğenmediniz? Para sıkıntınız varsa part time işe girin.

yaşadığınız şehre göre değişebilir. İlk senenizse yavaş yavaş alışırsınız ilerde de özlersiniz. Ben Antalya’da okudum hayatımın en güzel yıllarıydı

Parasal problem varsa part time çalışabilirsin. Okuduğun bölüm ve yere göre de değişir aslında, öğrenci topluluklarına katılabilirsin. Aslında yapacak çok şey var ama kafa dengi arkadaşmı bulamadın

Son düzenleme:
Neden sosyalleşmeyi denemiyorsunuz? Etrafınızda tonla yaşıtınız varken ne,ne kadar kötü olabilir?
Üniversite hayatım,herhalde en güzel zamanlarımdı. Kaldı ki lisenin devamı gibi ailemin yanında okudum. Bir de ayrı bir şehre gitsem on numara olurdum herhalde. Neyi beğenmediniz? Para sıkıntınız varsa part time işe girin.
çevrem çık car hergun istisnasız dışardayım ama zevk alamıyorum , memlekete donmek istiyorum ama aile evi baskıcı yani az cok anlarsınız

Aile evinde okuduğun için kötüdür 😃
Parasal problem varsa part time çalışabilirsin. Okuduğun bölüm ve yere göre de değişir aslında, öğrenci topluluklarına katılabilirsin. Aslında yapacak çok şey var ama kafa dengi arkadaşmı bulamadın
aile evınde deılım

küçükken hep bi an önce üniye geçmek istemiştim , keske büyümeseymişim de gelmeseymişim üniye , o kadar sıkıcı ki dışarı cıksam bile hiçbitşey sarmıyor , para sıkıntısı zaten var , nereye kadar gidicrk böyle. üni hayatı çok güzel diyenler kimlerdi allah askına ve sorun su çevremde gözlemledigim kadarıyla herkes sikayetci kimse istemiyor yani , bide aile evinde okumuyorum aile evinde okusam hiç çekilmezmiş heralde ne yapicagımı bilmiyorum hayattan soğudum resmen napmalıyım?
Üniversiteye gitme sebebiniz eğlenmek ise sadece normaldir. Ben sadece eğitim odaklı gidiyordum. Sosyalleşmek de güzel ama amaç yeni şeyler öğrenmek ve tecrübe edinmek.

Bizim de akbile ve fotokopiye paramız vardı ama eğleniyorduk da. Muhabbet yetiyordu bize. Gerçekten açsak kantin yetiyordu.

Şu ekonomide öğrenci olmak elbette çok zor, parasız sosyalleşmek de çok zor ama okuldaki kulüpler, aktiviteler, çalışmalar ile de sosyalleşmek mümkün bence, ücretsiz oluyor zaten. Hangi şehirdesin? Hatrı sayılır bi üniversite ve bölüm mü? Kafa dengi hiç kimse mi yok?
hatrı sayılır bı bolum değil sırf kendı sehrımden kurtulmak icin yazdım ama suan donmek şstşyorum memlekete , ama ailem baskıcı oldugu icinde pisman olurum diye korkuyorum , kendımı kısaca hıcbı yere ait goremıyorum cok yabancılık cekıyorum

çevrem çık car hergun istisnasız dışardayım ama zevk alamıyorum , memlekete donmek istiyorum ama aile evi baskıcı yani az cok anlarsınız
E aile evi baskıcıysa olabileceğiniz en iyi yerdesiniz demektir. Üniversite hayatı insana çok şey katar. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız. Bir daha şu anda yapabileceklerinizi yapamayacaksınız. Arkadaş edinin,kulüpere derneklere üye olun,bunlar için para lazım değil. İnsan tanıyın olabildiği kadar. Part time çalışın,spor yapın. Aile evinde yapamayacağınız her şey elinizin altında,daha ne?

E aile evi baskıcıysa olabileceğiniz en iyi yerdesiniz demektir. Üniversite hayatı insana çok şey katar. Bir daha bu yaşta olmayacaksınız. Bir daha şu anda yapabileceklerinizi yapamayacaksınız. Arkadaş edinin,kulüpere derneklere üye olun,bunlar için para lazım değil. İnsan tanıyın olabildiği kadar. Part time çalışın,spor yapın. Aile evinde yapamayacağınız her şey elinizin altında,daha ne?
gerçekten dediklerinizin hemen hemen hepsini yaptım fakat nedensız bı dekılfe hıcbırı benı tatmın mutlu etmiyor artık sey kafasına geldim , bugun dısarı cıksam ne cıkmasam ne bosa para gidicek falan kafasındayım , işe de girdim parası da iyiydi ama çok yorucuydu kendıme gelemiyordum bıraktım , ben sebebini aslında sey olarak düşünüyorum:arkadas cevrem eğlenceli herseye tamamlar ama nedensız ısınamıyorum , eski arkadaslarımı ozluyorum bundan da olabılır yani

İlk defa aile evinden ayrıldınız. İlk defa tek başınızasınız. Alıştığınız şehir arkadaşlarınız herşey değişti. Şu an hissettiğiniz yabancılık sıkıntı çok normal. Dünyanın en şahane yaşamına bile geçseniz büyük değişiklikler hafif bir depresyon getirebilir. Asla okulu bırakmayın zamanla şimdiki hayatınıza alışıp çok da seveceksiniz

gerçekten dediklerinizin hemen hemen hepsini yaptım fakat nedensız bı dekılfe hıcbırı benı tatmın mutlu etmiyor artık sey kafasına geldim , bugun dısarı cıksam ne cıkmasam ne bosa para gidicek falan kafasındayım , işe de girdim parası da iyiydi ama çok yorucuydu kendıme gelemiyordum bıraktım , ben sebebini aslında sey olarak düşünüyorum:arkadas cevrem eğlenceli herseye tamamlar ama nedensız ısınamıyorum , eski arkadaslarımı ozluyorum bundan da olabılır yani
Ama daha kaç gün oldu ki üniversiteye gideli? Eylülün başında açıldıysa 3 ay
Daha çok erken ortam yapmanız için. Sabırlı olmalısınız.

Ne istiyorsunuz ne buldunuz ben tam anlamadım. Aile evi baskıcıysa ve baskıdan kaçmak için gittiyseniz sosyallik ve her gün dışarıda olmak zaten nimettir size. Ha maddi olarak diyorsanız onun üniversite hayatıyla alakası yok çalışanlar da darda.

Her ne kadar aile evinden rahatsız da olsanız orası güvenli bölgeniz. Dışarı çıkmak isteseniz döneceğiniz saat belli, izin verdikleri yerler belli. Belki evde uyuyacağınız uyanacağınız saat de belli. Evet darlıyor olabilir ama belirsizlik, belirli ama kötü olan bir şeyden daha çok yoruyor insanı.

O yüzden henüz o güvenli alandan çıkışınıza alışamamış olabilirsiniz. Çünkü konu çevre vs değil, biraz depresif geldiniz bana. Zamanla düzelir demek isterim ama destek alabilirseniz daha kolay adapte olursunuz.

Oturup ders calisabilirsiniz.

Sizin derdiniz universite degil ki. Bazi insanlar var dunyanin obur ucuna gitse miz mizlanacak sey bulur mutsuz olur. Sizde o var.
Memleketinizdeki arkadaslariniz hep yaninizda olacak sanki evlenince bi de cocuk yaparlar yuzunuze bakmaz kimse. 😐

İlk senen mi? İlk senemde ben de böyleydim. Para sıkıntısı için ya burs/kredi alacaksın ya da part time bir iş bulacaksın. Üniversite hayatı en güzel yıllardır, alışınca sen de fark edeceksin 🙂

X