Ağladım resmen canım okudukça okudum .inşallah bizde ümidimizi kestiğimiz anda rabbim ol der ve olur . Benim eşimde veriskosel ameliyatı oldu . Bir yıl olacak olalı hala tik yok . Çift taraflı olmasına rağmen sperm durumu normaldi ameliyattan önce sonrası biraz yükseldi. Inşallah bizde sizin gibi pozitifi görürüz. Rabbim sağlıcakla guzel kaderle büyümeyi nasip etsinBen varım canım
5.yilim bitecek nisanda insallah.
Ilk sene bebek düşünmedik, 2.sene çalışmalara başladık olmuyordu ederken doktora gittik ki sorun varmış eşimde, sonuçlarda varikosel vardı ve morfolojisi de bozuktu.
Düğünler falan vardi 1.dereceden yakınlarımızın mecbur beklemek zorunda kaldik Allahtan ümit kesilmez deyip kendimiz gayret ettik..
Tabii bu arada eşim ne iyi geliyorsa içti elinden geleni yaptı olmadı.
Yine doktor peşine düştük ve kaç kapıyı çaldıy hepsi bir ağız olmuş gibi; normal yolla zor, aşılama bile tutmaz direk tüp bebek denedik tabii hemen ve kimyasal gebelik oldu, cok üzüldük çok ağladık eşimle tabii ki.
Eşim kendini çok kötü hissediyordu sakinleştirmek bana düşüyordu tabii....
Çünkü biliyordum; bu bizim sınavımızdı Rabbimden gelen, başımın gözümün üstündeydi.
Içimde hiç-bir zaman kötü düşünce olmadı, ya anne olamazsam diye biliyordum bir gün anne olacaktım ya tıbbın vesilesi ile ya normal yolla.
Kimyasal gebelikten sonra çok dua ettim Rabbime "Allahım senden başka gidecek, senden başka derdimize derman olacak kimsemiz yok sana inandım, sana sığındım ol emrine muhtacım, ol de oluversin inşallah diye...
Doktorum 2ay sonra dondurulmuş embriyoları koyarız rahim toparlasın yoruldun demişti.
Eşimle konuştuk biz 3ay süre vermiştik kendimize bu süre zarfinda kendimiz çabalayacaktık. Olursa olur olmazsa yapacak birşey yok dondurulmuşlarla devam ederiz diye.
1.ay ovulasyon testi ile denedik tutmadı üzülmedik önümüzde zaman vardi.
2. Ay yine basladik çalışmalara, günleri değerlendirdik adetime nerede ise 12 gun vardı ben pes etmiştim nedense eşim hissediyorum birseyler var dedikce yok diye kızıyordum ona, çünkü hicbir belirtim yoktu benim farkinda olduğum.
Doktorla konuş ben beklemek istemiyorum bu ay gidip dondurulmuşlarla tekrar deneyelim dedim.
Eşim üzülmüş ve bozulmuştu haliyle sadece tamam diyebildi...
Doktorla konuşup adetin 2.gunu gidecegimizi söyledi, sevindim. Bu arada adetimen 6kalmıştı doktorla konuştuğunda galiba.
Adetime 4gun kalmıştı bende ne adet belirtisi, ne de gebelik belirtisi vardı kendimce.
Hatta eşim bile şaşırdı kasiklarin karnin ağrımıyor mu senin 1hafta once ağrın başlardı diye hayır, agrimiyor diyordum ki cidden hicbir belirtim yoktu. Eşim ben hissediyorum var birsey diyordu yine bense sorup durma yok işte o kadar zaman olmadi simdi bu kadar belirtisiz nasil olsun diyordum kendisine.
Oyle ki her adet oncesi bütün gebelik belirtilerini yaşardım, hüsrana uğradıkça merak ederdim acaba hamile kalinca ne belirtim olacak diye.
Adetime 3gun kala sabah zorla uyandım seytan dürtüyordu eşimin yüzünden, hisleri kafami karıştırmıştı. Test yapsam mi yapmasam mi diye icimde muhasebe yapıyordum.
"En sonunda kalk yap da gör negatifi münasip yerin rahatlasın" dedim kendime :))
Kalktim bir test yaptım negatif çıkacağını bile bile, bir de ne goreyim bakan gozun kor olacağı müthiş silik bir çizgi vardı ama sevinemiyordun işte ya değilse diye.
Eşime soylemicem demiştim ama dayanamamıştım yemekten hemen sonra söyledim o da gördü cizgiyi ama sevinsek mi sevinmesek mi bilemedik...
Adete kadar hergun test yaptim ve koyulaşıyordu gün geçtikçe.
Adetim 1 gün geçinde kan testi yapalım diye tutturdu eşim ve gittik cok şükür pozitifti testler dogruydu ve mucizem tam umudumu kestigim anda gelmiş oldu...
O kadar insan stresc yapma düşünme diyordu ama mümkün mu cok istedigin birseyi düşünmemek diyordum...
Rabbimin yardimi ile oldu işte, hamile kaldığım ay aklimdan tamamen silinmişti herşey ve cidden kafamin rahatladığı ay hamile kaldım..
Rabbim dileyenisteyen herkese tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin inşallah, kimsenin kucağınıboş bırakmasın inşallah...
Bende senin konunu okumuştum on dk önce cnmCanım ben direk kendi konuma yazdığım yazıyı gönderebilirim sana
Kızlaaaarr
25 şubat regl olmam gerekiyordu ama olmadım,, bende 26sında acile gidip kan verdim (25 aydır çocuk hasreti çekiyorum bu arada)
2saat sonra sonucu almak için tekrar hastaneye gittim önümde 30kişi.. Öyle bir kuyruk. Heyecandan kalbim ağzımda atıyor resmen..
Neyse sıram geldi sonuçlarımı aldım, hemen baktım beta hcg 1022,82 bir gözlerim doldu dizlerimin bağı çözüldü.. Ama hala umutlanmamaya çalışıyorum. Belki yanlış yere bakıyorumdur diye. Bir de doktora göstermek için sıra bekledim ama olduğum yerde duramıyorum .sıram geldi doktora verdim kağıtları tamda benim baktığım yeri tükenmez kalemle daire içine aldı, evet gebelik var tebrikler dedi şaşırıp teşekkür edip gülümseyip çıktım doktorun odasından ama nasıl gözlerim doldu kendimi zor tutuyorum ağlamamak için.
Kendimi nasıl attım bahçeye bilmiyorum elim ayağım titriyor zaten boğazım düğümlendi gözlerim dolu dolu.. Eşimi aradım sesini duyar duymaz ben hüngür hüngür ağlamaya başladım zaten
Kötü bişey oluyor sandı korktu ilk başta.
Hamileyim, baba oluyosuun ! diye(mutluluktan) ağlamaya devam ettim..
O tabi Alllaaaaah baba oluyorum diye çıldırdı
2 yıldır her ay beklediğim minik mucizem , beklemediğim tek ayda geldi. Bu ay
Beta hcg 2gün önce verdim 1022,82
Sat a göre şu anda 4+3
Mide bulantısı var iki haftadır var hastayım sanıyordum ama bebekten dolayı varmış..
Heyecan deli gibi.. Mutluluk paylaştıkça çoğalır var mı yeni hamişler benim gibi heyecanlı olan
Edit:26.02.2019da 1022,82 olan değer 05.03.2019 yani arada 7günlük bir fark var 17357,62 ye yükselmiş büyüyor bebişim çok şükür ❤❤❤
Edit:11.03. 2019 kalp atışlarını duyduk çok şükür rabbime binlerce kez ❤
Canım hiç korunmadık hep denedik denedik.. Doktora gittim iki defa smear testi verdim sorun yok diyorlar.. Eşim spermogram verdi sorun yok diyorlar.. Bi kist, tembellik, kısırlık, bişey vaar mı bende diyorum, yok temiz diyorlar..
O zaman çocuğumuz neden olmuyor diye ağlıyordum hep..
Eşimin sonuçlarını aldım götürdüm Bi gün kendi k. Doğum doktoruma. Acaba dedim eşimde Bi problem var da söylemeye çekindi mi diye.. Onu bile düşünür olmuştum götürdüm sonuçları Dr dedi sonuçları ortalamanın bile üzerinde, problem yok.
O ay daha bi inanarak daha hevesli tekrar bekliyorum bu kez hamileyim diye yok!! Kan gördüğümde ağlıyordum..
Çok yıprandım, üzüldüm.. Herkes diyor çalışın çalışın çocuk yapın. Ay Bi doktora görünün. Bilmem ne değişik laflar.
Neyse ikinci yıl dönümümüzü kutladıktan sonra ki ay (yani 25.ay) eşim bana zaten çocuğumuz olmuyor falan dedi bir kaç kez. Üzüldüm.
Ama doğru söylüyor adam. E olmuyor..
Dedim olmuyorsa olmuyor artık! Boşver zamanı vardır.
26ncı ay ben saç bakımları kürler vitaminler maskeler zayıflamak için spor yapmalar falan bayağı unuttum çocuk meselesini
Ay adet olmadım yabide beklemediğim Bi zaman geldi ya delirdim mutluluktan nasıl ağladım hastane bahçesinde herkes bana baktı ama umrumda mı?
Rabbim kimsenin kucağını bos bırakmasın inşallah. İsteyen herkese versin Allah’ım. Çifter çifter versin inşallah ❤
Çok kötü çokBende senin konunu okumuştum on dk önce cnmhatta gidip yaptığım testte bir daha baktım belki çizgi görürüm diye negatifi görüp oturdum yerime :))) inşallah canım rabbim kimseyi sınaması n ya çok kötü çevre baskısı daha kötü
Biz isteyince değil rabbim isteyince olur canım. Inşallah anne olacağız olmaz isek buda bizim sınavımız.Bana da çevremdeki arkadaşlar, şu, bu çok düşünme kafana takma sen stres yaptıkça olmaz diyorlar kızıyorum haliyle ya böyle bir derdim,sıkıntım varken nasıl üzülmeyin elimde mı sanki diyorum.Bilmiyorum ya sekiz buçuk yıl oldu hâlâ tık yok. O kadar yıpratıcı bir süreç ki bu, o kadar zor ki bunu ancak yaşayan bilir. Ahh bir gün bende anne olacak mıyım acaba
3 gün kaldı canım hiv belirti yok bir kaşıntı var göğüslerde birde göbek altında çizgi var oda kilo alıp verenler de olurmuş genelde . Ben ona artık üzülmüyorum bile . Benim ovu testleri de hiç pik görmedim ona üzülüyorumÇok kötü çokAllah razı olsun kayınvalidem konu komşuya pek laf söyletmezdi.. Daha erken düzenleri otursun istemiyorlar şimdi falan derdi.. Yine de yoldan çeviren tedavi görüyomusunuz derdi..
Günün geçmeden test yapma bence bunlar çok yıpratan şeyler kuzum..
Biz isteyince değil rabbim isteyince olur canım. Inşallah anne olacağız olmaz isek buda bizim sınavımız.rabbim tez zamanda bebeğine kavuşmayı nasip etsin canım sekiz yıl zor .inan birşey diyemiyorum
Rabbim hayırlı evlat versin inşallah..3 gün kaldı canım hiv belirti yok bir kaşıntı var göğüslerde birde göbek altında çizgi var oda kilo alıp verenler de olurmuş genelde . Ben ona artık üzülmüyorum bile . Benim ovu testleri de hiç pik görmedim ona üzülüyorum
Amin canım aminn inşallah güzel dualarin için.Ağladım resmen canım okudukça okudum .inşallah bizde ümidimizi kestiğimiz anda rabbim ol der ve olur . Benim eşimde veriskosel ameliyatı oldu . Bir yıl olacak olalı hala tik yok . Çift taraflı olmasına rağmen sperm durumu normaldi ameliyattan önce sonrası biraz yükseldi. Inşallah bizde sizin gibi pozitifi görürüz. Rabbim sağlıcakla guzel kaderle büyümeyi nasip etsin
Ahh canımm.. Hepimizin hikayesi ayrı bir güzel :)) kaç hafta şimdi seninBende varımmmm
3 bucuk sene önce evlendim.Hiç korunmadım. İlk ay adetim geç oldu diye hamileyim zannettim hastanede kan verdim negatif cikti. 3 4 aylık evliyken hastaneye gittik esimin sperm sayısının 1 buçuk milyon olduğunu öğrendik bende birşey cıkmadı. Geçen sene mart ayında tüp bebek yaptırdık. Tutmadı . Hicbir zaman normal yolla hamile kalabilecegimi düsünmedim o yüzden evliligim boyunca ne yumurtlama günümü takip ettim nede o düsünceyle esimle ilişkiye girdim.Tabiki bazı aylar kendimde belirti aradım ama bunu abartmadım cünkü bana göre tüp bebekte olmuyosa hicbir sekilde olmazdı Bu ay eşim rüya gördü peşine ben gördüm peşine annem kendini hamile gördü. Acaba ben hamilemiyim dedim içimden. Daha sonra adet günüme kadar adet belirtilerim bile olmadı adetim geçti ki benim adetim düzenlidir 1 2 gün oynar . Adet günümü tahminimce 6 sında hatırlıyorum cünkü önceki adet tarihimi hatırlamıyorum. 6 sı gecti dedim kendimce totem yaptım 15ine kadar olmazsam 15inde test yapacam dedim. 11 ine kadar dayanabildim. Bu arada esimde süpheleniyo sen adet olmadın dimi falan diye. Test al yarın sabah yapacam dedim umutlanmasın diye negatif cıkacak diye umutsuzum aldı yaptım ne ikinci cizgiyi gördüm şoka ugradım ağlıyorum sonra esime soyledim umutlanma falan dedim . Cünkü hep sonunda kötü birsey cikacak diye dusunuyorum neyse kan verdim kan sonucu 82.56 cikti iki gün sonra tekrarlasin dedi ben yine acaba kimyasalmi falan diye dusunuyorum yok bu iki katina cikmaz kesin diyorum. 2 gün sonra yani dün 223 olduğunu ögrendim. Bugün doktora gittim 8 mm kese var kanınada bakalım dedi kan tahlilim 402 cikti cok sukür hersey yolunda simdilik kafami sürekli adetim cok gecti sayi niye az falan diye dusunerek yordum ama doktor gec dollenmedir hcg degerin güzel dedi . Bugün rahat bir sekilde hamile olduğumu düsünüyorum. Rabbim insallah hepinize tez zamanda hayırlısıyla bebek nasip eder ne kadar zor olduğunu yaşayan dısında kimse bilemez
Hic bilmiyorum ki canım geç döllenmedir dedi haftasını söylemedi hedefim kesenin içinde bebeğin görünmesi ve kalp atışı o zaman rahatlicam sanırım. Şuanda hamile olduğumu hissedemiyorum. O günleride görürüm inşallah birde bunlar istisna ben kesin hamile kalmam kesinlikle demeyin cünkü ben herzaman okurdum ve aynen bu lafı kullanırdım. Şimdi rabbim banada nasip etti umutsuzluğa kapılmayın hiçbir zaman moralinizi yüksek tutun.Ahh canımm.. Hepimizin hikayesi ayrı bir güzel :)) kaç hafta şimdi senin
Hic bilmiyorum ki canım geç döllenmedir dedi haftasını söylemedi hedefim kesenin içinde bebeğin görünmesi ve kalp atışı o zaman rahatlicam sanırım. Şuanda hamile olduğumu hissedemiyorum. O günleride görürüm inşallah b
Aynen canım kesinlikle moral çok önemli.. 2seneden fazla olmadı benim.. Ama hiç beklemediğim umut etmediğim ay baktım saatini şaşmayan adet, gelmediHic bilmiyorum ki canım geç döllenmedir dedi haftasını söylemedi hedefim kesenin içinde bebeğin görünmesi ve kalp atışı o zaman rahatlicam sanırım. Şuanda hamile olduğumu hissedemiyorum. O günleride görürüm inşallah birde bunlar istisna ben kesin hamile kalmam kesinlikle demeyin cünkü ben herzaman okurdum ve aynen bu lafı kullanırdım. Şimdi rabbim banada nasip etti umutsuzluğa kapılmayın hiçbir zaman moralinizi yüksek tutun.
Amin inşallah canım herkesin kendine göre belirtileri varmis zaten gercektenAynen canım kesinlikle moral çok önemli.. 2seneden fazla olmadı benim.. Ama hiç beklemediğim umut etmediğim ay baktım saatini şaşmayan adet, gelmediben hamile olduğumu bilmeden önce belirtilerin vardı ama hep adet olacağım onun ağrısı diyodum kendi kendime :) sürekli sağ tarafıma batmalar karın ağrısı Kabızlık sabahları mide bulantısı akşamları baş dönmesi.. Ama ben hiç birini hamilelik diye düşünmemiştim :)) çok güzel duygu, hele kalp atışlarını da duy minicik pıt pıt atıyo kalbi çok güzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin
Aynen canım öyle :)))Amin inşallah canım herkesin kendine göre belirtileri varmis zaten gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?