- 2 Mayıs 2021
- 611
- 450
- 35
- Konu Sahibi birazcikhuzur
Hanımlar merhaba, suan kendimi berbat hissediyorum. İlk tüp bebek denemem negatif oldu. İkincisi için 3 temmuzda opu oldu 9 yumurta toplandı 8 I dolu çıktı. 1 tanesini 3. Günde dondurduk dediler, 2 tanesi 5. Gün iki tane de 6. Gün de donduruldu. Bana iyi kalite olarak dondurduk dediler. Transfer hazırlığı için pazartesi günü doktora gittiğimde masada dosyam vardı, baktığımda embriyolarımın kalitesinin 4bc ve 4cc olduğunu gördüm. Doktora sordum, embriyolarımın kalitesi nasıl diye, bir tanesi orta kalite ama diğerleri çok güzeller iyi kalite dedi. Sonra embriyologdan embriyolarımın kalitesini sordum orta kalite dedi kötü olan embriyoları dondurmayız zaten dedi. İnternette araştırınca 4bc ve 4cc için kötü kalite olarak sınıflandırıldığını gördüm. Doktoruma karşı güvenimi kaybettim, 4 embriyonun hepsini birden transfer ettirip olmayacaksa tek seferde bu stresten kurtulmak istiyorum. Kendimi kandırılmış hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, buraya ne yazacağimi derdimi nasıl dokebilecegimi bile bilmiyorum. Maddi manevi ne zorluklarla bu aşamalara geliyoruz ama doktorlar olaya sadece ticari bir gözle bakıyor. Bana fikirlerinizi yazın lütfen