derya tebrik ederim canımmm çok sevindim...
benimde cumartesi günü 32 yumurtam toplandı 28 dolu çıkmş 21 taneside döllenmiş ama transfer bidahaki aya kalabilirmiş yarın kontrolüm var ama bende ağrı acı idrarda zorluk yok ohsss olmadı galiba :)
tatlım süper sonuççç harikaaa ötesi 21tane döllenme rekorrr :))) şekercim ohss oldugunda karnında acayip şişlik oluyor nefes almada zorlanıyorsun . idrar yaprken de aşırı zorlanma ve yanma oluyor . ben son gece oldum sandım ertesi gün geçti.. eger kilolu degilsen ohss ihtimali yüksekmiş. ama tombişsen bu ihtimal düşermiş:))))allah yardımcın olsun
deryacım
gözün aydın annecigine memleketine kavuşmuşsun..bacım ben neyi merak ettim sen normalde izmirde oturuyordunda tedavi için mi istanbula geldin onu anlamadım
güzelim ben izmirliyim . evlenince istanbula geldim. 3 yıldır ist. da yaşıyorum . ama eşim ve babam iş kurdu esnaflık :) izmire gelmemiz için . o yüzden 1 aya kadar izmire taşıncaz . şimdi de bazı resmi daire işleri vardı onlar için geldik ....
deryacım teşekkür ederim benide listene eklemişsin.inşallah listen banada uğur getirir.biz eşimle buay sonuna doğru gelmeyi düşünüyoruz istanbula.benim adet tarihim nisanın ilk haftası.acaba ne kadar öncesinde umuta görüşmeye gitmeliyiz.eşim memur olduğundan ona göre izin alıcak.
tüp bebek öncesindeki tedavi ne kadar sürüyor.
Bu arada izmire taşınacakmışınız sanırım.inşallah bu yeni başlangıç ailen ve bebeğin için gelecek güzel günlerinin en güzel başlangıcı olur canım
allah razı olsun . canım ... çok teşekkürler... ekledim listemdesin ..sende buralarda ol hep . . . canım benim bak şöyle yap. orda doktorun varsa git. bazı kan testleri ister süleyman bey yada ulun bey . onları yaptırman gerek . elinde hazır gelirsen iyi olur.
hormon testlerin vardır yakın tarihli elinde umarım . onların haricinde e2 , tiroid hormonlarına baktır , sarılık testlerini yaptır ,kolestrol ,şeker ,hemoglobil ,tam kan ,pıhtılaşma süresi
bu genel tüm kan testlerine baktır. eşinin de yakın tarihli sperm testleri olsuın yanınızda. bunları güzelce bir dosyala eşinin ve sana ait testlerini...
sonra merkeze tlf et şehir dışında olduğunu ve adetim başladıgında gelecegimi tüp bebek için ge4lmek istediğni söyle. randevunu al . adetin başladığında yada 2.gün için ayarla git görüş . o gün ilaçlarına başlatır doktorlar. tedavi adetin 2.yada 3.günü başlıyor. yaklaşık 12-13 gün süre içinde yaklaşık 5-6 kere kontrole gidiyorsun . durumuna göre yumurtalarının gün aşırı çagırıyor. igne dozunu karar veriyor. bu süre içinde istanbulda olman şart... sadece senin . eşine çok gerek yok ama destek manasında olması çok iyi olur.
sonra yumurtaların toplanıp sperm alınıcak ve dölleme başlıcak . o günden sonra max 5 gün içinde de transferin oluyor...şehir dışından geldiğin için uzaklıgınıza göre eger 3 saatten uzakta iseniz 2-3 gün şehir dışına çıkmamasını öneriyorlar. sonrasındaki 8-9 günlük süreyi evinde bekleyebiliyor testini de bulundgun yerde yapıp merkeze bildiriyorsun faksla...transfer sornası ilaçlarını vs de veriyorlar zaten...
takıldıgın başka şey olursa çekinme..okudukca cvplarım . . .
bacım sesini bile cıkarma gobek ignelerine onlara kurban ol
kalçadan ignelere başlayınca mumla ararsın gobek ignelerini
kalça igneleri acayip acıtıyo ama onlar için herşeye razı oluyoruz
kızııııııımm sende iki gram yeseydin de bakl arkidişin gibi tombiş olaydın...walla gram acımıyor igne yerlerim. ne göbek ne popiş..popişlerimi bugune dek annem vurdu....valla hiç morarmadı kanamadı acımadı... göbüşlerimi de ben yaptım zerre acımadı:)
bu kiloları boışuna mı yaptım bak işe yaradı :))))
bugun aile hekimine gittim...cigerlerin çok kotu ötüyor dedi.asist şase( balgam sökücü) ve rovamicyn verdı ama kd.doktorumu aramadan almadım.kadın dogum doktorum "rovamicyn e izin verdi ancak al evinde dursun dayanabildiğiin kadar dayan,bebek henuz çok küçük" dedi... dayanmaya çalışıyorum.su kaynatıyorum ılıyınca yavaş yavaş içiyorum.
bide aklında olsun;baharat,tatlı,ekşi,çikolata öksürmeyi tetikliyor.
derya,kuru sabun havlu demiş ama nasıl oldugunu yazmamış. bi yazsa onu denerdik.
senin ne kadarlık oldu?
bebegim . kuru sabunu al kalıp sabunu temiz havlıuya sürt yada zor gelirse rendele sabunu havlunun üzerine bagrına ve sırtına koy. sıkıca sarın yat... hatta gazete kagıdı dfa koyabilirsin o da göğsünü yumuşatır.
tarcın ve zencefil iyi gelir fakat tarcının bazı kürlerde de kullanıldıgını düşünürsek bence riskli olabilir . o yüzden ben söylememiştim .
baharatlara bence bu dönem daha hassas yaklaşmak gerek . . . adaçayı ,tarçın,zencefil bunlar adet söktürücü kürlerde kullanılıyor... !!!
yavru,memlekete gittin boşladın bizi... yavrusunu mıncıkladıgım , bu kuru sabun havluyu nasıl yapacağım?
seni boşlarmıyım kız? ev arıyoruz sokak sokak :))
yporulunca da yatıyorum. birda annemlerin bilgisayar odası biraz soguk üşümiyim diye günde 1 kere giriyorrummmmm
ösledinseee arasana caduuuuu
tatlım selam
walla size komik gelir belki ama ben hissediyorum heralde . bazı doktor sitelerine baktım 4 haftalıktan sonra hisler başlarmış. sanki büyüdüğünü i hisediyorum .
hele bugun ölüyordum .
ben bugun tekrar test yaptırdım . degerim 2 katına çıkmış... iyi mi ?
bugun acayip gerildim . hiç iyi degilim..karnımı görseniz 9 aylık sanarsınız..... çok şiştim.... acayip gergin ve sert? midem de yemekten sonra çok bulandı ..berbat oldum ?
sebeeeepppppppppppppppppp?????????????
iş görüşmem berbat geçti... karar verdim koca parası yicem :))))