Ne eksik olabilir?

Merhaba. 3 tüp bebeğim de olumsuz oldu Adana Başkentte. Şimdi Adanada Bülent hocaya gidiyorum ve sormam gereken birkaç soru var.

Kromozom, trombofili paneli, KIR testi yaptırdık eşime; sonuçlar temiz. Histereskopi ; temiz. Tüpler açık.
Sperm sayısı 100 milyon ; içerisinden muhakkak sağlıklı olanlar vardır.

Vitamin değerlerim oldukça yerinde, fakat amh 0,66 ve FSH 10. Bu değerlerle tüp bebek olmadı.

Ne eksik?

Bu başarısızlık yumurta kalitesizliğinden kaynaklanabilir dedi yeni doktorum; Kevser Kurnaz ile çalışıyorum şimdi üreme sağlığı programında. 0 gluten 0 şeker 1 ayı bitirdim. Kahveyi günde 1’e; sigarayı ise tamamen bıraktım.

Beslenmesini düzelterek bu tarz değerlerle hamile kalan var mı? Beslenme bu kadar önemli mi?
Stres en büyük engel kafayı boşaltmak gerekiyor 6 sene olmadı bizimde her şeyimiz iyi sıkıntı yok ama olmuyordu aşılama denedik olmadı tüp bebek denedik olmadı ilaçlı tedaviler denedim olmadı bir doktor dedi kafanı temizlersen kendiliğinden bile olur ama öyle deyincede olmuyor çevre baskısı vs. Olunca işin içinde insan boşaltamıyor kafayı ben artık pes etmiştim olmayacak nasılsa diye hatta eşim tüp bebek yaptıralım yeniden dedi yapalım ama boşa deniyoruz sanki dedim o ay doktor vs hazırlık yaptık hatta o ay başlıcaktık eşimin şehir dışına çıkması gerekti ertelendi diğer aya dedik ve ben o ay hamile kalmışım o kadar olmaz kafasındaydım ki bir hafta reglim gelsin diye bekledim kesin kist oluştu ondan olmuyor diye düşündüm söktürücü içicektim o derece ama önce bir test yapayım dedim ve süpriz 6 senedir beklediğim iki tane çizgi hemde kop koyu öyle ışığa tutup bakmama gerek kalmadan inanmadım kan verdim 3 bin küsür çıkmıştı yani hani o herkes diyor ya kafadan atacaksın ciddi anlamda doğruymuş nasip tabi orası ayrı ama seninde stresten uzak durman gerekiyor ufak çaplı tatil olur aktivite olur kendini daha iyi bilirsin umarım en kısa zamanda en kolay yoldan sağlıklı gebelik elde edersin🩷

Back