içerisinde miyo-inostol , d-kiro inostol veya inostol içeren vitamin takviyelerinden kullandınız mı ? pcos için en önemli takviye inostol. Ben kullandığım ve faydasını gördüğüme inandığım takviyeleri yazayım, araştırın isterseniz.Tsh de sorun yok ama tüylenme problemin var spor yapmama rağmen baya zor kilo veriyorum. Ultrasonda polikistik görünüm yok dediler ama gizli pcos olabilir önümüzden görünmüyordur belki de ultrasonda
Hepsini aynı anda mı kullandınıziçerisinde miyo-inostol , d-kiro inostol veya inostol içeren vitamin takviyelerinden kullandınız mı ? pcos için en önemli takviye inostol. Ben kullandığım ve faydasını gördüğüme inandığım takviyeleri yazayım, araştırın isterseniz.
- profolmix şase (kendim için)
-profolmix men (eşim için)
-promen K (eşim için)
-promen women (kendim için )
-İnofolic (kendim için )
Son 3 ayda düzenli olarak bunları kullandım . 1 seneye aralıksız farklı takviyeler kullandım ama bunları kullandığım 3. ay hamile kaldım. İşe yaradığını düşündüğüm takviyeler bunlar.
Hayır iki doktor da bir şey söylemedi,fakat geçen ay folekül çatladığını biliyorum,şu an önceliğim eşimin sperm kalitesine odaklanmak olduğu için 2-3 aylık tedavi sürecinden sonra yeniden doktora baş vurmak olucakMerhaba , amh'nız biraz yüksek. Benimde ilk 4.35 di ona bile yüksek pcos olabilir demişti doktor. Pcos ilaçları ile amh 2.3'e kadar düşürmüştüm normale dönmüştü. Sonrasında hamile kaldım zaten.
Amh dediğimiz şey sizin yumurta rezerv sayınızı gösterir. Yani sizde çok fazla yumurta görünüyor. Pcos dediğimiz şey de zaten yumurtalıklarda düzensiz fazlaca yumurta kisti olması demek. Amh ile birlikte yumurtalıklarda birden fazla kist kesesi görünütüsü olur ultrasonla bakıldığında. Vajinal ultrason ile bakıldığında doktorunuz hiç bahsetti mi size böyle bir görüntüden ?
Benim gittiğim 5-6 doktor asla böyle bir görüntüden bahsetmedi ama bende uzun yıllardır varmış, son gittiğim doktor amh ile görüntüyü karşılaştırdı ve pcoss dedi. O sebeple bence doktora siz sorun hem amh'ınızı hem ultrason görüntüsünü.
Hayır her bir kutunun içerisinde 1 aylık takviye var. Sırasıyla bittikçe aldığım takviyeleri yazdım.Hepsini aynı anda mı kullandınız
Rica ederim, benimde her ay yumurtalarım çatlıyordu ama hiç gebelik oluşmadı. Her ay 2-3 olması gereken boyutta folikül oluşurdu çatlardı ama gebelik oluşmadı. Tabi ki bu arada kendiniz ile eşinizi de takip ettirmeyi unutmayın. Tedaviye başladığımdan beri eşime bir sürü takviye aldık her ay düzenli kullandı, kontrollerine gitti geldi. Çift olarak takip tedavi önemli bu süreçte.Hayır iki doktor da bir şey söylemedi,fakat geçen ay folekül çatladığını biliyorum,şu an önceliğim eşimin sperm kalitesine odaklanmak olduğu için 2-3 aylık tedavi sürecinden sonra yeniden doktora baş vurmak olucak
Teşekkür ederim
O kadar korkuyorum ki hiç olmazsa felan,sakin tutamıyorum kafamıRica ederim, benimde her ay yumurtalarım çatlıyordu ama hiç gebelik oluşmadı. Her ay 2-3 olması gereken boyutta folikül oluşurdu çatlardı ama gebelik oluşmadı. Tabi ki bu arada kendiniz ile eşinizi de takip ettirmeyi unutmayın. Tedaviye başladığımdan beri eşime bir sürü takviye aldık her ay düzenli kullandı, kontrollerine gitti geldi. Çift olarak takip tedavi önemli bu süreçte.
Çok sağolun insallşah bakalım Allah versinAllah gerçekten sabrını versin seni çok iyi anlıyorum. Bende bu 1 aylık süre zarfında 5-6 farklı doktora gittim. Kimse bana senin 19 aydır 1 kez bile kimyasalda olsa gebelik geçirmemen normal değil, bir yerde bir problem olabileceğinden bahsetmedi herkes her şeyiniz normal dedi gönderdi. Ne bir tedavi önerisi ne bir yönlendirme. Kafana takma olur deyip gönderdiler. Allah'a çok dua ettim allahım en azından kimyasalda olsa gebe kalayım diye. Son gittiğim doktor pcos görüntüsü var ve yeni değil bu dedi. Yani 6 doktora gittim önce 1 allahın kulu mu görmedi ultrasonda o görüntüyü. Doktor öyle diyince bu kez pcos'un üstüne düştüm 2 ay sonrasında rabbim nasip etti. Yani belki daha önce bana denseydi pcos görünümü var daha önce üstüne düşsem tedavisini araştırsam belki 19 ayın her ayı göz yaşı döküp kendimi suçlamayacaktım. O sebeple sizin de dediğiniz gibi olmuyorsa kesinlikle bir sebebi var altında yatan. 1 doktor ile kalmamalı sorun varsa birden fazla görüş almalı. Birinin göremediğini önemsemediğini diğeri görüp önemseyip üstüne düşüyor en azından sebep belli oluyor. Sizin de lütfen içiniz rahat olsun. Problem saptandıktan tedavsi başladıktan sonra bu kez olacağına olan inancım tam. Siz de inanın kendinize eziyet etmeyin. Bu ay olmazsa bir sonraki ay olacak kesinlikle içiniz ferah olsun lütfen
Durumunuz nedir aynı şeyleri yaşadım bu ay ..Mrh. Arkadaşlar bizde 1 senedir deniyoruz olmuyor son cagre bende dr gittim rahim filmi çekildi tüpler kapaliymisti açtılar bunu üzerine bı 5 ay daha denedik yine olmadı sonra eşim spermiyografi verdi sonucu daha gostermemistik nedeni ise ondan öncesi son iki aydır 15 günde bir regli olmaya başlamıştım Dr gittim bana duphaston yazdı . Eylül'ün 1 de regli olmuştum 4 gün sürdü 15 de de duphastona başladım10 günlük süreç ayın 24 de bitti 24 günde bir regli olurdum yani ayın 24 de hasta olmam da lazımdı ama bu hap bitince 3 ila 5 gün gecikmeyle gelebilirmis şuan Ekim 1 oldu 7 günlük bir gecikmem var dünde 50 kuruş büyüklüğünde sulu pembe bir akıntım oldu ama bu saat oldu gelen giden hala yok bu hap hem regli düzenleyici hem geciktirici hemde gebelik oluştuysa bebegin düşmesini engeller mis inşallah hamileyimdir perşembe gününe kadar gelmezse kan vericem demem oki kimse umudunu kaybetmesin rabbim isterse herşey olur
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Beni de 2 yıl boyunca sebepsiz diye oyaladılar. Dene olur dediler en sonunda yumurta rezervim düşük çıktı. Bazen kızıyorum doktorlara. Uğraşmak istemiyorlar hiçMerhaba kızlarım. Hikayem biraz karışık ve uzun ama belki birisine umut olur diye yazmak istedim. 3 yıllık evliyim, evlendiğim ilk 1 yıl çocuk düşünmedik (sanki istediğimiz de hemen olacakmış gibi ) 1 yılın sonunda çocuğumuz olsun istedik denemelere başladık. Serüvenimiz böyle başladı. İlk 2 ay denedik olmadı regl oldum dedik normal sonuçta 1 yıldır korunuyoruz. Doktora gidelim kontrollerimizi yaptıralım erkenden dedik eşimde bende doktora gittik. Eşim spermiyogram testi verdi sonuç kötü değildi ama ileri hareketlilik düşüktü , morfolojisi( sağlıklı canlı sperm sayısı ) düşüktü doktor eşime vitamin takviyeleri verdi kullanmaya başladı. Ben gittim herhangi bir problemim olmadığını tüm değerlerimin normal olduğunu söyledi ben yine de takviye vitamin istedim yazdırdım. Vitaminleri kullanmaya başladık beslenmemize dikkat ettik 6-7 ay vitamin kullandık bittikçe aldık 2 ayda bir kontrole gittik herşey normal zamanı gelince olur diyip gönderildik ama her ay regl oluyordum. Yavaştan psikolojim bozulmaya başlamıştı artık regl olduğum gün ağlama krizine giriyordum. Ben böyle olmayacak artık bi işlem gerekiyor demek ki diye aşılama için gittim. Gittiğim doktor aşılama için çok umutsuz konuştu boşuna para vereceksin doğal yolla olması ile aşılama arasında hiç bir fark yok ikisinde de aynı yüzde ile tutma ihtimali var dedi onun yerine yumurtanı büyütelim istersen birde çatlatma iğnesi yapalım dedi kabul ettim. Klomen hap yazdı yumurta büyütme için 5gün kullandım 3 gün bekledim ve çatlatma iğnesini yaptık ama yine tutmadı regl oldum. 2 ay tekrar gittim tekrar deneyelim dedi tekrar klomen verdi , çatlatma iğnesi verdi kullandım yine tutmadı regl oldum. Yine olmadı diye muayeneye gittim doktor dedi ki iğne işe yaramamış yumurtan çatlamamış 30mm’lik kist olmuş. 2 ay korunacaksın doğum kontrol hapı kullanacaksın dedi. Bir kez daha beni yıktı 2 ay daha geriye attı beni bu olay. 2 ay korunduk ilaçları kullandım 2 ay sonunda kontrole gittiğimde kistim gitmişti. Doktor bu kez klomen yerine femara yazacağını onun daha etkili olduğunu söyledi. Femarayı kullandım gittiğimde 3 tane gelişmiş yumurtam olduğunu 3’ünün de çatlayabileceğini 3üz gebelik olabileceğini bunu kabul ediyorsam çatlatma iğnesi yazacağını söyledi ben kabul ettim. İğneyi yaptım , o ay tüm belirtileri yaşadım kesin oldu dedim hamileyim ama yine olmadı üstüne erken regl oldum. Tüm umudum yıkılmıştı bu kez olmadıysa asla olmayacak artık dedim ağlama krizleri depresyon… sonra tekrar doktor kontörlüme gittim doktor gizli pcos olduğumu söyledi. Adetim düzenliydi ama hafif tüylenme sorunum vardı kilolu değilim ama zor kilo veriyordum , amh değerim 4.5 çıkmıştı ve yumurtalıklarımda pcos görünümü olduğunu söyledi doktor. Bu kez pcos tedavisine başladım kendim. İçinde miyo-inostol olan vitamin takviyeleri (pro women) aldım. Eşime Promen K aldım, keçiboynuzu özü aldım , bol bitter çikolata yedirdim . Kendime hem folik asit hem pcos ilacı olan infolic aldım. Vitaminleri düzenli kullanmaya başladık , zaten olmuyor tedavi görüyoruz diye canımız istedikçe plansız ilişkiye girdik. 19 aydır her ay negatif sonuç alıp yıkılıyorduk. Bu ay tatile gidecektim asla umudum yoktu aslaaa tatile gitmeden ne olur ne olmaz diye test yapayım dedim bir de ne göreyim 19 ay sonra ilk kez çift çizgi gördüm. Rabbim bunu görmeyi nasip etti. Gittik hemen beta hcg baktırdık 53 çıktı. 2 günde bir kan vermeye devam ettim çok şükür betam yüksekdi , allahıma çok şükür bugün keseyi gördük , 2 hafta sonra kalp atışlarını duyacağız inşallah
Sonuç olarak şunu demek istiyorum ; bana hiç bir sorunun yok diyerek 1 sene eziyet edildi kendi kendimi yedim psikolojim bozuldu Ama aslında bir sorunum varmış pcosumdan dolayı olmamış. Daha erken fark edilse tanı konsa tedaviye başlasam kendime 1 sene eziyet etmeyecektim belki de. Yani her şeyimiz normal çocuğum olmuyor diye bir şey yok, olmuyorsa bir yerde bi rahatsızlık gözden kaçmış bir soruna tanı konmamış demek.
Benim mucizem geç geldi ama güzel geldi
İsteyen, dileyen, bekleyen herkes tez zamanda kavuşsun inşallah mucizesineumudunuzu kaybetmeyin, geçte olsa gelecek