• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Umudun bittiği yerdeyim:d

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
umudunuzu yitirmeyin arkadaslar ben kızımı erken doğum yaptığım zaman hastane arkadasım yedinci cocuğunu doğurmamak icin calısıyordu rahim azı dikilmis iki erken dogum bir cokta erken dönem düsüğü ama alla sükür ilk kızı ve o zamanki bebeği yasıyor eğer dünyada rızkı varsa meleğinizin ilada geliyor

Bana da dr çok evham yapıyorsun,bebeklerin durumu çok iyi demişti..3 gün sonra bebeklerimi doğurdum banyoda....senağlama senağlama

bence dr bişeyden anladıkları yok yada artık aynı şeyleri defalarca yaşadıkları için önemsemez olmuşlar

RABBİM en doğrusunu yaşatır ama bakalım en sonunda neler yaşayacağız

Canım peki bişey daha sormak istiyorum rahim ağzı ölçünü biliyomusun

rahim ağzını kaçıncı haftada ölçtürdün? ve boyu nekadardı ?
birde kaçıncı haftada serklaj yapıldı ?

ve yanlışmı okduum yoksa bu kayıpla sonuçlanan 6. hamileliğimiydi :(((

rahim ağzı ölçümün en son kaç olduğunu bilmiyorum ama ultrasonda dr baktığında hiç bir açıklık yok deyip duruyordu ben iki tane farklı dr kontrolundeydim ikiside habersizdi birbirinden özellerine gidiyordum
13 haftalık gebeyken serklaj yapıldı

üçünçü gebeliğim ve ikiz üçüz ve birde tek hamileleğim oldu onun için toplam 6 tane bebeğimi kaybettim

canım mumu nasılsın.................rabbım yureğıne genışlık versın kısa zamanda hayırlı bı bebış versın sana dılerım ................canım a e o

arkadaşım analmıyorum
niye yaaa
nasıl sorun bulunmuyo
dikişin atıldı değil mi
teşhis doğrumu ki acaba
bir arkadaşımın beşinci gebeliğinde karaciğer enzimleri arttığı için erken doğum yaptığı anlaşılmıştı
acaba bizde de farklı bir şey mi var
kasılman varmıydı
hangi doktorlara gittin
ben yalçın hocayı ddüşünüyorum
inşallah maddi yönden altından kalkabilirim
mumudihabacım haberleşelim
birbirimize yol gösterelim
bende bursadayım
konuşmayı sevmiyosun bu konuyu biliyorum
bu kısır döngüden kurtulmak istiyorum artık bende
çok moralim bozuldu arkadaşım

canım mumu nasılsın.................rabbım yureğıne genışlık versın kısa zamanda hayırlı bı bebış versın sana dılerım ................canım a e o
iyiyim cnm sen nasılsın tedayiye başaladın mı
kuka paris nerelerde sen biliyormusun ben artık hiç denk gelemiyorum
kukanın topiğinede de yazdım cevap yok

arkadaşım analmıyorum
niye yaaa
nasıl sorun bulunmuyo
dikişin atıldı değil mi
teşhis doğrumu ki acaba
bir arkadaşımın beşinci gebeliğinde karaciğer enzimleri arttığı için erken doğum yaptığı anlaşılmıştı
acaba bizde de farklı bir şey mi var
kasılman varmıydı
hangi doktorlara gittin
ben yalçın hocayı ddüşünüyorum
inşallah maddi yönden altından kalkabilirim
mumudihabacım haberleşelim
birbirimize yol gösterelim
bende bursadayım
konuşmayı sevmiyosun bu konuyu biliyorum
bu kısır döngüden kurtulmak istiyorum artık bende
çok moralim bozuldu arkadaşım

evet cnm hiç bir problem bulunamıyor kasılmam yok dikiş var 3 gün önce dr gittim herşey yolunda endişe edileçek birşey yok hatta başka dr gittim oda aynı şeyleri söyledi
birkaçgün önce tv de bir programa telefonla katıldım kadın doğum dr vardı senin başka bir merkezle görüşüp farklı testler uygulanması gerek dedi şimdi o dr mail yollayacağım acaba bana nasıl test yapılması gerek diye
birde en az 15-20 tane dr mail yolladım hepsinden haber bekliyorum bana nasıl yardım edebilirler diye fikirlerini alıyorum

amerikan hst den bülent urman artık arkadaşım oldu nerdeyse adam benden bıktı
hayır kabullenemediğim ne ben yapılması gereken ne ise onu yapın diyorum gerekirse yurt dışına gideyim dediğimde yok cnm o kadar da değil diyor

oooooooooooo yani bu sefer dr çok sinirliyim halen tedavim devam ettiği için sesimi çıkarmıyorum yine eline düşerim diye
çok konuştum ama ne yapayım çok dolmuşum

rahim ağzı ölçümün en son kaç olduğunu bilmiyorum ama ultrasonda dr baktığında hiç bir açıklık yok deyip duruyordu ben iki tane farklı dr kontrolundeydim ikiside habersizdi birbirinden özellerine gidiyordum
13 haftalık gebeyken serklaj yapıldı

üçünçü gebeliğim ve ikiz üçüz ve birde tek hamileleğim oldu onun için toplam 6 tane bebeğimi kaybettim

üzüldüm demek nekadar tatmin eder ne kadar inandırıcı olur bilmiyorum ama gerçekten çok üzüldüm arkadaşım

hani tek dr desen yalış teşhif vs filan ama sen iki doktora birden gitmişsin ikiside erken doğumunun sebebini rahim ağzı kısalığına bağlıyor öylemi çok enteresan bence farklı bir sebebi var yani serklaja rağmen tabi serklaj yapıldıgında istirahatımıde ihmal etmedim diyorsun buna rağmen erken doğum oluyorsa mutlaka başka bir sebebi olmalı diye düşünüyorum

bu arada tabiiki tekrar hamile kalabilrisn sakın ümidini yitirme canım benim rabbim herşeyin hayırısını verir inşallah a.s.

beni en çok üzen kendi bencilliğim için mi anne olmak istediğim bunun kararını henüz vermedim

eğer tekrar hamile kalabilirsem aynı süreçleri tekrar yaşamak mı bilemiyorum

bende temizlik simetri ve düzen hastalığı var ben yatarken evimi temizlemeye gelen kadın herşeyin yerini değiştiriyor

ablamlar da işte elden gelen övün olmaz o da vaktinde bulunmaz derlerya o hesap

buna rağmen herşeye gözümü yumuyorum görmüyorum çok çok istifra ediyorum sürekli çıkarıyorum

yani demek istediğim sadece yatmam değil diğer süreçlerde benim için çok zor

arkadaşım yalçın hoca dünyanın testini istedi benden
açık delik bırakmayalım dedi
dikişe de çok güveniyor
anlamıyorum
mutlaka başka bir şey olmalı arkadaşım

ayrıca anne olmayı istemek bencillik olamaz bence
rabbim bizi bu duyguyla yarattı
bundan nasıl vazgeçeriz ki
bende bazen çok kötü hissettim kendimi
bebeklerime neler yaptım diye düşündüm
ama hayır
her kadın kadar benimde hakkım
bencillik olamaz
hele ki sen çoktan hakettin
herkesten çok anne olmalıyız
ben bunu hakkım olarak görüyorum
sende üzme kendini
biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapıcazda
biz bebeklerimizi sağlıkla büyütücez arkadaşım
sabırlı olmalıyız
batıp hemen çıkmalıyız

bu arada sağlığın nasıl

sancısız nasıl bir doğum olduki arkadaşım
açılmamı oldu dikişte
çok sorgulamak istemiyorum
ama anlamaya çalışıyorum
nasıl olur ya nasıl
bunlar salak salaaaaaak
nasıl açıklayamazlar
Alllaaaahım
kime güvenicez biz
Amerikan hst de iii
diye biliyorum
istanbulda değil mi bu

Canım çok geçmiş olsun, gerçekten zor süreçlerden geçmişsin, Rabbim hepimizi bir şekiilde sınıyor, senin imtihanın da buymuş demekki ama sakın istemekten ve dua etmekten vazgeçme, vvermek istemeyen Allah istemeyi de vermezdi, hem anne olmayıo istemek bencilllik değil aslaa, rabbim bizi bu güdüyle yaratmış ki bir bildiği var, Allahtan ümidini kesme senin meleğinin daha vakti gelmemiş, hayırlı olanı dile, Allahım b u yolda emek veren kadınlara merhamet etsin inşallah, amin.

bende anlamıyorum bu dr ları
AMERİKAN HST DE ÜÇ KEZ tup bebek denedik üçüde negatifti
serklaj duruyor bebek rahimi yırtmış oradan düşmüş dikişi kesip gösterdi dr hiç birşey olmamıştı
sancı yok kasılma yok düşükten üç gün önce dr kontrolundeydik hiç bir problem yok,
hatta dr da dedim benim için en tehlikeli hafta diye o da endişe etme bir problem yok

sen bebeklerini kaybettiğinde sürekli şebnem ferahın SİL BAŞTAN şarkısını dinliyorum demiştin

banada tavsiye etmiştin ben o gün hemen indirmiştim ve cep telde pc de her yerde dinliyor idim bu günlerde daha çok dinliyorum

kanamam hala durmadı zaten kan değerlerim düşük yarın tekrar dr gideceğim bakalım yükselme varmı rahimde ne var neden kanamam durmuyor diye bakacak dr

Allahım sevdiği kullarına daha çok acı ve eziyet verirmiş derler ya...Buda galiba bizlerin bir sınavı bu yaşananlar....Allah yardımcın olsun canım..Acil şifalar diliyorum..

CANIM benim.insalah tez zamanda kendi kendine hamile kalırsın ve bebegini kucagına alırsın.:Saruboceq:dualarım seninle.

canım benim tabi ki toparlıycaksın
en önemlisi sen kendini toparla arkadaşım
biz bebişlerin nasıl mucizeler olduğunu biliyoruz
bu nedenle unutma sen de bir mucizesin
sende annenin canısın
ne yapalım her şey olacağına varacak
biz çok şanslıyız ki eşlerimiz yanımızda
10 tane doğursada hiç<değer görmeyen kadınları düşünürsek
biz çok şanslıyız
Rabbim istemezsse yaprak düğşmezmiş
rabbim istemezse insan ölmezmiş
sabredicez arkadaşım