Umudumuz var mi daha, kimseye anlatamiyorum

Derin9393

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2025
2
-2
1
35
Selam Arkadaslar,

lütfen Türkceme kusura bakmayin, ana dilim degil, yani pek iyi konusamiyorum. Kimseye derdimi anlatamiyorum ve okadar yanliz hissediyorum ki, icimi bosaltmak istedim. Fazla uzatmicam hikayemi.

Biz esimle 11 sene önce cok ama cok severek evlendik. Uzakdan akrabam olur. Dünyadaki en iyi es, sevgili koca. Düsünceliydi, nazik, kibar, beni kirmaz yani basima gelen en güzel seydi. Evlenirken oda aylesinden uzaga tasindi, yeni bi ülkeye yerlesdi yeni dil, baya zorlandi. Ama bu sürec 10 sene önce baya stressliydi, yavas yavas herseye sinirlenmeye basladi , küfürler basladi, bazen gözü dönmeye basladi bana zarar verdi. Kendimi tutamiyorum dedi.

Su an 11 yillik evliyiz ve 5 yasinda bi kizimiz var. Ben uzun bi dönem bir depresyon yasadim bu sürec icinde esim hep kizimizla ilgilendi bakdi morelimi hep düzeltmeye calisdi.3 senye yakin hep destek oldu hem kizmiza bakdi hem ise gitdi. Bende cok negativ, herseyden mutsuz olan, herseyi elestiren birine dönüsdüm. Ve asla onu dinlemedim.
Artik 11 sene sonra simdiki durumumuz herseye sinirleniyor, herseye küfür ediyor , artik Limitim doldu diyor. Bende susmiom onu iyce sinir edip kiskirtiom , sucun coguda bende. Ama cocugmuzada bagrio cok sinirli olunca beni hergün aglatiyor, küfür ediyor artik dior benim limitim doldu, engel olamiom dior. Ne yaparsan yap, düzelmem dior.

Birbirmizi okadar cok severken, nasil bu hale geldik. Ben onun ve o benim ilk askimdi okadar güzel, saf temiz bi sevgimiz vardi ki. Dünyadaki en sabirli, iyi kalbli adam. Ama son aylarda benden dolayi okadar kavga cikdi ki, son kavgada kolumu morartdi. Ki ben yine kiskirtdim. Ben kendimi biliom diyor, benim karakterim artik limizt asildiysa düzelmem dior. Seni eskisi gibi sevemem, bosanalim diyor. Sevsem bile ; sevgi yetmiyor dior. Ne saygi kaldi bizde dior, limitdi asdik diyor. En cokda kizima üzüliorum. Hersey benim yüzümden sürekli surat asdim ,negativ oldum, onu kücümsedim, delirtdim. Elimden geleni yapdim. Niye böyle yapdim onuda bilmiyorum. Depresyonda olan biri olarak hirsimi, mutsuzlugmu birisinden cikartmak istedim galiba.

Utancimdan kimseyede anlatamiyorum. Cocugum icin ve uzakdan akraban oldugun icin bosanmiyorum dior ama keske bosansak dedi. Benim sucum onun böyle olmasi cünkü hergün bi insani delirtirsen, asalarsan, surat asarsan oda insan bi zaman sonra dogal olarak oda dayanamaz ki 10 sene iyi dayandi bana. Tedavi olmam dior sen ol dedi.
Senden önce ne birisine sesimi yükseltiridim dedi, ne küfür ederdim dedi. Beni delirtiniz dedi.

Lütfen nasil bi yol izlemeliyim ? Böyle büyük baslayan bi ask böyle bitmemeli. Hep askim, gülüm, canim derdi. Bu kelimeleri duyala okdar cok oldu ki. Kendimi okadar yanliz degersiz hissediyourum ki biri birse dese hemen aglicam. Lütfen bana yardim edin. Bosanin demeyin onu cok seviyorum ama onu okadar kirdim, rencide etdim ki artik galiba o beni sevemiyor..

Tessekkür ederim simdiden. Yazilim hatalari icin kusura bakmayin

Boşanıp ayrı ayrı mutlu olun.

Peki madem boşanın dememizi istemiyorsunuz , boşanmayın.
Hayatınıza aynen devam edin.

Sabırlar tükenmiş , aşk bitmiş,yol bitmiş uzatmanın mantığı yok. ... Suç bende adamı kışkirtiyorum diye diye 11 sene yiyen sizde ,duzelseniz duzelirdi ikinizinde adım atmaya niyeti yok,geçmişteki aşka takılıp ahhhh eskiden böyleydi , şöyleydi demenin alemi yok Çocuğunuzu bu ortamda büyütmek çok büyük kötülük yolları ayırın en azından çocuk için bir araya gelecek yüzünüz olsun, o saygıyı da inat yüzünden yok etmeyin

bence boşanın ama illa boşanmam derseniz ilişki terapistine gidin iyice araştırın tabi. alanında uzman birine gidip -bunu denemek istediginiz için söylüyorum Allah korusun basıma gelse boşanırdım- son bi kez denemek istiyorum diyin ikna edin ve gidin

Adamın size fiziksel zarar vermesine bahane olarak ben kışkırttım mı diyorsunuz?
Eşiniz şiddet yanlısı bir adam, bütün suçu kendi üstünüze almışsınız.
5 yaşındaki kızınız için boşanın, evde sevgi yok, küfür var, şiddet var yazık değil mi o çocuğa?

Maşallah ne de güzel kendini aşağılamış, kocanı arşı alaya çıkarmışsın.
Bu adam zaten böyle idi.
İlk zamanlar cicim ayları oldugu için canım, balım, gülüm demiş zaman içinde de içindeki ayıyı ortaya çıkarmış, hepsi bu kadar.
Şimdi de özgür kalıp yeni aşklara yelken açma hevesinde degilse ben de bir şey bilmiyorum

Biri bişey dese hemen ağlarım diyorsanız keşke konuyu açmasaydınız. Sadece kendinizi de suçlamayın. İkiniz de hatalısınız. Buraya kadar iteleye kakalaya gelmişsiniz. Bundan sonrasını zorlamak hepinize daha da zarar verecek gibi görünüyor en çok da o masum çocuğa.

Düzelmek isteseydiniz ikiniz de kendinize çekidüzen verirdiniz. Limitim doldu diyerek bi yere varılmaz. Belki ki aranızda bişeyler bitmiş. En önemlisi saygı bitmiş. Ve saygı bittiyse o evlilikte her şey bitmiştir bana göre.
Ya ikiniz de çabalayın tedavi olun ya da eski günlerinizi özlemeye devam edin

yedek yoksa kral da sensin kraliçe de ama kadınlar bunu anlayamıyor pat diye vereceksin yolu. mızmızlanmak hiç bana göre değil basarım tekmeyi

Öncelikle kendiniz ve çocuğunuz için psikolojik destek alın ve kendinizi toparlamalısınız. Böyle sadece kendinizi suçlayarak kendinize iyilik yapmıyorsunuz. Sizin de yanlışlarınız olmuş olabilir ama o da masum değil maaleeef

Seven adam o depresyon atakları için çözüm bulabilirdi. Dünyanın en huysuz insanıyım eşim de normalde sinirli biridir asla altta kalmaz. Ben yükseldiğim ve depresif davrandığım zaman psikolog kesiliyo hahahhddjs

Evet kesinlikle katılıyorum size ama böyle uzun süren bir depresyonda ve sonrasında öncelik olarak kendisi destek alması gerekir. Niyetim suçlamak değil.Ama uzun süre durumundan dolayı karşı taraf sürekli alttan alıp destek olurken, sizin bu konuda çabanız yoksa ve sadece kendiliğinden geçmesini beklediyseniz çok yanlış olmuş. Karşı taraf da iyi niyetinin suistimal edildiğini düşünüp dolmuş olabilir size karşı. Altta yatan sebeplerini bulmaya çalışmalısınız depresyonunuzun hırsınızın öfkenizin. Belki çok iyi niyetle yaklaştığınız eşiniz aslında sizi manipüle ediyordur, belki aslında sizi körükleyen şeylerin sebebi odur. Kendinizi suçlayıp sinip ilerde göstereceği şiddetlere boyun eğmemelisiniz. Hiç bir şeyin karşılığı şiddet olmamalı. Evlilik gelip geçer ama siz ve yavrunuz iyi olmalısınız farkındalık yaşayıp sağlıklı kararlar alabilmelisiniz.

Tedavi ol işte. Bir yerden başla .

çok doğru. konu sahibi ben değilim ama umarım okuyodur. bi şeyler çözülmezse birikir ve daha büyük şeylere sebep olur. mesela benim hormonlardan 1 hafta ust uste tartıstık her evlilikte olur, son tartısmada eliyle yzuumu avuclayıp konusmadıgımız kavga ettiğimiz için böyle oluyo sakin ol diyip hem kendisini hem beni sakinleştirdi 1 saate yakın sessizce 1 haftayı konustuk. 2 haftadır da kavga etmıyoruz o gunden sonra. inişler cıkıslar olur muhım olan sonuca baglamak. sonuc alamıyosa konu sahibi gibi once ilişkisi sonra saplantılı ruh hali için destek almalı. eşi de şiddet eğiliminden

Bence üsteledikce daha kötü olur bir süre ayri kalin deneyin bakalim sakinlesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…