umudumu yitirmek üzereyim. ..

dirennnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
19
10
3
Oncelikle burdan sesimi duyan herkese merhaba...
2.5 yildir suren ve her gecen gün kabusa dönüşen zor süreçle karşı karsiyayim.
Evet tam 2.5 yıldır anne olmak için cirpiniyorum.evlendikten 6 ay sonra cocuk sahibi olmak icin korunmayi biraktik.1 yil dolunca okulumun yaninda bulunan hastaneye öylesine bir genel kontrol için gittim.ilk yıkıcı darbeyi orda öğrendim. rahimde 2 polip tespit edildi.cabucak karar verip burdaki en iyi doktorun müdahale si ile poliplerim alındı.
bi süre yine bekledim. çalışmalar sonuçsuz kalınca kendi alanında isim yapmış baska bir doktora gittim.ve zor günler basladi. rahimde 2 cm büyüklüğünde bir polip ve rahmi kaplayan bir perde varmış. Nehikmetse bunu diğer doktorum görmemiş. gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra bir kez daha ameliyat oldum. Ameliyat sırasında doktorum sol tüpümum kapalı olduğunufark etmiş.yani polip perde ve tikali bir tüp. ..hayatimin en zor gunleriydi....
ameliyatim gayet basarili gecti. ameliyattan sonra 1 yil takrar denedik olmayıncaiğneyle yumurta geliştirme ve çatlatmatedavisine basladik.ve gecen ay 5yumurtam oluşmuştu. cok umutlanmistim. çatlatma iğnesinden 15 gün sonra evde test yaptım. Sonuç pozitifti.deliler gibi ağladım ağladım çook ağladım. Sevinçten ne yapacağımı bilemedim.esime ve bir kaç dostuma haber verdim.doktorumu aradım ağlayarak ona teşekkür ettim.kan testimde 100.02 çıkmıştı. Bi sonraki 140 sonra 135...bi gariplik vardi.doktor kontrolüne alındım. değerim düşüyordu.kanaman başladı. Önce kimyasal gebelik teshisi konuldu. Evde dinlenmeye başladım.kanaman az ama neredeyse simsiyahtı.doktorum kontrole çağırdı.yeniden kan verdim. değer 500 çıktı. Sonra 630. Dış gebelik geçiriyorum su anda.yarin yani bayramın 2. günü iğneyle gebelik sonlandirilacak.
o kadar mutsuz ve bitik durumdayim ki ağlayacak hal kalmadı. ..ne umudum kaldı ne direncim...ailem bile bilmiyor bu son durumu...sadece esimin omuzunda Ağlıyorum saatlerce...
cok korkuyorum anne olamayacam diye. Polip, perde,tıkalı tüp ve dış gebelik....bu kadarı çok fazla...
acım hafiflesin diye yazıyorum. ..ama nafile...şuram da yüreğimde kocaman bir ağrı. ..sesimi duyan var mi...

Cok geçmiş olsun.Bu konuda bilgim yok ama üzülme ve dua et.Inş.birkaç tane birden olacak bebeğin.
Ben Kırk yaşındayım bende bebek istiyorum ama evli bile değilim :)beterin beteri var demişler bak ben ışte.

En azından artık hamile kalabiliyorsun, bunu biliyorsun. Çok yıpratıcı bir süreç haklısın ama ne güzel eşin destek oluyor bak. Çok geçmiş olsun arkadaşım

Oncelikle çok geçmiş olsun canım ve sesini Rabbim en kisa zamanda duyar inşallah. Bende 29 ay oldu hala anne olamadım. Bendede rahim de Polip ve 2 kere ameliyat oldum. Çünkü tekrar büyümüş tü. 1 dış gebelik 1 düşük ve şimdide 4cm ameliyatlik bir kistim var.ama ben asla umudumu kaybetmedim. Rabbim bu kulunun yüzünü güldürecek ben buna inanıyorum. Ve bol bol dua ediyorum bence Rabbimden gelenlere isyan etmemelisin. Çünkü herseyde vardır bir hayır. Sadece olacağına inan Rabbim e inan o doğru zamanda sana yavrunu bagislayacaktir

Çok geçmiş olsun. Daha kötü durumda olanlar var. En azından hamile kalabildiğini öğrenmişsin. İnşallah sağlıkla kucağına alacağın bebişlerin olur en kısa zamanda. Kendini çok üzüp yıpratma.

Hiç bir şey teselli etmiyor beni...nefes almakta bile zorlanıyorum. Hiç bu kadar zayıf düşmemistim.bugun annemlere gittim bayram için. Güldüm herseye güldüm. Hiç kimse bir sey anlamadi.ama eve girip kapiyi kapatir kapatmaz yere yığılıp ağladım deli gibi.Elimde değil. ..her dakika artiyor içimin sancısı. ..nasil iyleşecek ruhumun yaralari....dipteyim en tipte...yazmak hep iyi gelir di bana...ama şimdi. ..

Umutların tükendiğini zannettiğimiz anda aslında başka bir yerde bir umut beliriyor Allah'ın izniyle... Bugün ağlarsın, yarın ağlarsın, ağlarsın... Yine de ümit edersin, fıtratımız bu çünkü.
En azından hamile kalabiliyorsun bu da güzel. Sonuç senin hayrına olsun. Sabır, biraz daha sabır.

Tam işte en acı çektiğin şu sıkıntılarda vahye koş...

Geçmiş Olsun Allah Yardımcın Olsun Canım Bu Mübarek Gün Hatrına

çok geçmiş olsun canım kendini bu kadar yıpratma her yeni gün yeni bi umut ,herşeyde vardır bi hayır

canimmm alllah yardim etsin insallah cok gecmis olsun bol bol dua et insallah bi anda en guzel haberlerle sevincten aglarsin.bende 2 aydir denemelerdeyim.insallah allah bize yardim etsin tum bebis isteyenlere.seni cok iyi anliyorum bende dun annemlerde ayni sahte gulumsemelerdeydim.birde ben evlenmeden once 7 ay adet olamadim sorun yok dediler ama hala o duzensizlik devam ediyor.ayda 1 kere 1 saat adet oluyorum o kadar

Oncelikle sesimi duyan herkese cokk teşekkür ediyorum.simdi hastaneden geliyorum. Degerim 950 yükselmiş. Doktorum biraz daha beklemeyi uygun buldu.gebeligin nerede geliştiği tam anlaşılmadı.bayramin 4. günü yani salı günü tekrar gidecem.
Hiçbir sey netlesmedi anlayacağınız. Tüpümum alinmasi gerekebilir.yeniden ameliyat olabilirim.20 gündür kan vermekten kollarim morardi.
Aileme ve çevreme sehir dışına çıkacağımı soyledim.artik gülemiyorum.istemsiz gözümden yaşlar bosaliyor.kendimle beraber eşimi de perişan ettim.evliligim çok ciddi zarar gördü. Düşünsenize evde durmadan aglayan güçsüz yilmiş ve suratı asık benim gibi biri var. Ben bile kendime tahammül edemiyorum artik.
Tek bir dileğim var bu kadar kara günlerin ardından bir gün buraya anne olduğumu yazmak...

direenn uzulme senle ayni duygulari paylasan bizlerde burdayiz once moralini yuksek.tut ve bak gorcekain yegenimiz insallah olcak bende sabrediyorum gorecekain bak olacak

Allah yardımcın olsun. .. sakin ümidini kaybetme. Ümitle yaşıyor insan. Dış gebelik olsaydı ultrasonda görünürdü diye biliyorum. En kötüsünu düşünme sakin. Benimde bir sürü sorunum var şu an düşük yapabilirim vs. Ama şu ana kadar gülerek hayatın olumlu tarafından bakarak yendik sorunlarımızı. Biliyorum çok zor bunu yapabilmek ama kendin esin ve doğacak bebeğin için yapmalısın bunu. Biz kadinlar her zaman güçlüyuz. Sen de öylesin biliyorum. Bırakma sakin kendini lütfen bırakma.

heycanla bekliyorum inan arkadasim tum dualarim aeninle rabbim hepimizin yuzunu gulduraun insallah.mutlaka yaz olurmu

2.5 yil boyunca oyle şeyler yasadim ki...ama hep dik durdum hep inandim her sey güzel olacak diye....bu defa farklı. ..nefes almiyor gibiyim...ya hiç anne olamazsam...bu düşünce ruhumu kemiriyor...kanım çekiliyor sanki...soranlara henüz düşünmüyorum yalanini soylemekten yoruldum...iyi gorunmekten yoruldum...her ay umutla beklemekten yoruldum. ..hep aynı rüyayı görmekten yoruldum...yalanci gulumseyislerden yoruldum....her ay gidip bacaklarimi doktorun karşısında aralamaktan yoruldum...daha neler neler..
Hiç gücüm kalmadi....aklimi yitirmekten korkuyorum. ..bu kafayla olacağı varsa da olmaz artik...

neden ümitsizliğe kapılıyorsunuz...üzüldükçe hormonlarda alt üst oluyor...yapmayın...ben hastanede yatarken bir kadınla aynı odayı paylaşıyorduk....3kere dış gebelik geçirmişti ve doğuma gelmişti.....daha sonra telefonlaştık..kadının 3tane toplam çocuğu oldu...ama kendisi yabancı umursamayan bir kadındı....onun için fazla kafaya takma...hiç hamile kaalamayan anne adayları var....onlarıda düşün...benim kızımda pko lu onunda olmayabilir..tabi insan düşünebilir ama bu kadar parçalamayın kendinizi... kızım adına benim de düşüncelerim var...

Inan seni çok iyi anlıyorum. Bir de şöyle düşün ya hamile isen ya dış gebelik değilse. Şu an bebeğine çok zarar veriyorsun. Diyelim ki dış gebelik. Bu bile sevindirici bir şey. Artık hamile kalabiliyorsun. Tüpün almasına gelince bu eskiden oluyordu. Alınsaydı benim tupum alınırdu.benim sağ yumurtaligimda katı kist var ve doktorum hamile kalmamin çok zor olduğunu söyledi hemen ameliyat ile alınmasını soyledi ve bunu bile takmadim 3 ay sonra hamile kaldım. Doktor bile şaşırdı. Demek istediğim herseyin başı moral. Sen de bir çok şeyi atlatmissin. Yani yüzdun yüzdun kuyruğuna geldin. Bir toparla kendini. Tabi ki de uzuleceksin zaten normal olan bu. Ama bu süreç uzun olmamalı. Kendini vücudunu yıpratırsin. Lütfen yapma bunu kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…