umre hakkinda

bmselman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
11
0
Mrb hanimlar. Allah nasip ederse subat basi gibi umreye gidecegiz ins. Benim daha once bu guzel dilege erismis aekadaslara bi kac sorum olacak. Soyleki benim 3 yasinda ki kuzumda gelecek onun icin neler almam gerek yanima ayrica bizim icinde tabi. Birde esim kuran okumayi bilmiyor bende cok cok yavas okuyorum yeni ogrendim zaten. Simdii kuran bilmeden orada ibadet etmek zor olurmu sonucda kutsal topraklara gidiyoruz. Birde bizim gidecegimiz donem hava orada nasil olur kalin birseyler alsam mi en azindan oglum icin. Ayrica avcilar civari umre icin gerekli seyleri alabolecegim biryerler bulabilirmiyim. Cevap veren herkese simdiden tesekkir ederim. Her an cevap veremem simdiden hakinizi helal edin. Telefondan yaziyorum oglumlada ilgilenmem lazim onun icin. Allahim isteyen her kuluna nasip eder ins. Herkese hayirli cumalar

şimdiden Allah kabul etsin arkadaşım. biz ramazanda gitmiştik. malum yazın sıcak oralar . ben feraceden başka bişey giyememiştim. çocuk olmayınca ve yazın gidince acıkcası kıyafet konusunda pek yardımcı ollamayacagım canım uzgunum. ama gideceğiniz şirkette bayan varsa onlardan bilgi alabilirsin .yada gorevli beylerin eşleride gidiyo çoğu zaman. onlara ulasabılırsen daha net bilgi verebilirler.
bende kuranı cok ıyı okuyamıyorum canım. giderken mp3 e hatim programı yukleyıp gıtmıstım .yeri geldi onunla beraber takıp ettım. geri geldi dilim dondugunce üç beş satır okudum . " kuran bilmeden orada ibadet etmek zor olurmu " dıye hiç olumsuz düşünme bence. cevşenler var onlardan al. hem arapçası hem türkçe okunusu hemde mealleri birarada olan cevsenler var. onlar işini gorebilir. dua kitapları var. onlardan yararlanabilirsin. değişik tesbihler çekebilirsin.namazlardan sonra tesbihat yapabilirsin . zaten tavaf yaparken kuran okumaya firsatın olmayacak. Allah katında hangi ibadetimiz makbuldur bilmiyoruz. önemli olan içten,ihlasla dua edebilmek değil midir? sen dilinin döndüğünce dua etsen bile Rabbim anlar emin ol. tekrardan Allah kabul etsin arkadaşım. bizim içinde dua etmeyi unutma inş. hayırlı cumalar

şimdiden Allah kabul etsin arkadaşım. biz ramazanda gitmiştik. malum yazın sıcak oralar . ben feraceden başka bişey giyememiştim. çocuk olmayınca ve yazın gidince acıkcası kıyafet konusunda pek yardımcı ollamayacagım canım uzgunum. ama gideceğiniz şirkette bayan varsa onlardan bilgi alabilirsin .yada gorevli beylerin eşleride gidiyo çoğu zaman. onlara ulasabılırsen daha net bilgi verebilirler.
bende kuranı cok ıyı okuyamıyorum canım. giderken mp3 e hatim programı yukleyıp gıtmıstım .yeri geldi onunla beraber takıp ettım. geri geldi dilim dondugunce üç beş satır okudum . " kuran bilmeden orada ibadet etmek zor olurmu " dıye hiç olumsuz düşünme bence. cevşenler var onlardan al. hem arapçası hem türkçe okunusu hemde mealleri birarada olan cevsenler var. onlar işini gorebilir. dua kitapları var. onlardan yararlanabilirsin. değişik tesbihler çekebilirsin.namazlardan sonra tesbihat yapabilirsin . zaten tavaf yaparken kuran okumaya firsatın olmayacak. Allah katında hangi ibadetimiz makbuldur bilmiyoruz. önemli olan içten,ihlasla dua edebilmek değil midir? sen dilinin döndüğünce dua etsen bile Rabbim anlar emin ol. tekrardan Allah kabul etsin arkadaşım. bizim içinde dua etmeyi unutma inş. hayırlı cumalar

Allah razi olsun. Ins selamini goturecegim dua listemtesin allahin izniyle. Bende ferace almayi dusunmustum. Bu mp3 fikri kafama cok yatti guzel fikir. Allahim sana datekrar nasip eder ins. Inan oyle heyecanliyimki gidecegimiz gun gelir mi bilmem.

öncelikle Allah kabul etsin.ablamlarda bu ay sonu gidiyorlar inş.onlarda da çocuk var.ablam Bursa'da yaşıyor.o yüzden alışverişi ordan yapıcak.ama Eminönü taraflarına bakarsan orda aradıklarını bulabilirsin diye düşünüyorum.eski bir avcılarlı olarak o tarz kıyafet satan bi yer hiç görmedim.güneş gözlüğü ve açık renk kıyafetler alırsan sorunun hallolur diye düşünüyorum.çocuğunuz için de çocuk arabası götürürsünüz sanırım o zaman en azından tavafta rahat edersiniz.o kadar özeniyorum ki kutsal topraklara gidiceksiniz ne güzel...

allah razı olsun kardeşim. gidip geldikten sonra her an yne orda olmak istıyorsun. fırsat geçse elimize keske bu ramazandada gitmek istiyoruz. bir yandanda bebek istiyoruz. bakalım Rabbim bizi nasıl bir yola sürükleyecek. gideceğiniz gün de gelir muhakkak, ama bir bakarsın ordan döneceğin günde gelir :KK43:
geniş kıyafetler almaya dikkat et ama. benim feracemin biri biraz dar gelmişti. pek rahat edemedim.arkadaşın dediği gibi güneş gözlüğü vazgecilmezim oldu. bide ordan sapka aldım. küçük havluları zemzemle yıkayıp kafama koyuyordum.üstüne sapka. güneş gözlüğü bu şekilde baya rahat etmiştim. hem agustos sıcagı hemde oruc olunca kendimizce care düşündük hep :) ama ramazan kesınlıkle bambaska. hele o medine ramazanları.. ahhhhhhh ahhhhhhhhhhhh..
tavaf patiği de işine cok yarayabilir. çünkü girerken terliklerini cıkarıyorsun. kabede hep o şekilde dolaşıyorsun. her yer mermer oldugu için üşüyebiliyor bazen ayakların. terliklerini falan koymak ıcınde biraz poset goturebilirsin. otellerin onunde ,kabe girisinde terlik poşeti oluyo ama bazen önü çok kalabalık oldugu için almak ıstemıyoduk.cantadan cıkarıp kullanması kolay oluyodu.
bide oğlumuzun tuvalet eğitimi nasıl pek bilmiyorum ama yanında bez de olsa iyi olabilir. çünkü kabede tuvalet ımkanı medinedeki kadar kolay değil . çocugunda tuvaletını son ana kadar soyleyemeyecegınıde goz onunde bulundurusak kabenın bulundugu yerden cıkıp wc ye gıdene kadar biraz vakıt gecebilir.
ama mumkunn oldugunca az kıyAft gotur arkadaım. bana bi daha nasip olursa inş. 2 takım gotursem yetcek inş. ilk acemilkle o kadar cok sey doldurmusumkı .sadece 3 ferace olsa altına da iki pantolon .baska bi seye gerek yok .

gideceginiz firma verdimi bilmiyorum ama pratik seccadeler oluyo .onlarda cok kullanıslı oldu benım için. yeri geldi istediğim yere oturdum . halı olmayan yerlerde durunca soğuk gelebiliyordu çunku .
şimdilik aklıma gelen bunlar arkadasım.

allah kabul etsin canim ümreni gecen sene bende bu zamanlar cok arastirmistim tedayli bilgi bulamamistim
bence iki ferace al canim oralar cok tozlu bana lazim olmustu degisik giyersin degisik bas örtü al
rahat pantolun tisor al canim degisik corap cok al canim ic cmasiri al
bir spor ayakabisi nur dagina cikarken lazim oluyor
kabedeki cocuklara seker al cok seviniyorlarrrr dagitmak icin
ben kabede ve medinede calisan görevli hanimlara basörtü dagittim cok sevindiler
kendi bakim esyalarin esyalarin sanpuan gibi alirsin
kücük makas al ümre sonrasi sac kesmek icin
birde cok yüründügü icin bacaklara kas gevsetici krem ve agri kesici al canim cokkkk ise yariyor
giderken tesbih seccade kücük yasin ve dualar kitabi aldim esim iyi okuyor ben az okuyabiliyordum zaman oldukca yavas okursun
zaman buldukca bol bul namaz kil kabede kilinan bir rekat namaz yüzbin rekat ediyormus bizler icinde dua et canim kulun kula ettigi duayi allah kabul edermis kabeyi ilk gördügünden duan kabulmus unutma bizim hocamiz heyacanlanirsaniz akliniza dua gelmiyor dedi duanizi allahim bizim neslimizden gelen tüm cocuklarin müslüman olarak dogum müslüman olarak ölmesini isteyin dediii
aklima geldikce yazarim gülerek gidin bizden selam söyleyin
günes gözlügü al cok lazim oluyorrr

kabeyi ilk gördüğünde yapılacak dua olarakta bir görevlimiz bize" Allahım şimdiye kadar yaptıgım hayırlı duaları ve gelecekte yapacak olduğum hayırlı duaların hepsını kabul et" gibi bir dua yapabilirsiniz demişti . buda işinize yarar belki .
bu arada ben türkiyede şal kullanırım. ordada incelerden kullanırım diye goturmustum.ama hiç rahat edemedim. bir kac tane pamuklu tülbentim vardı. onlar cok rahat oldu cok sukur. altından bir iğne takıp oyle salık bırakıyordum. terlemede az oluyordu oyle.
sandalet almıstım bi tane ama ondada rahat edemedım. tek terlikle 35 gunu gecirdim valla. ama onun kadarda hiç bise rahat olmadı .hatta daga cıkarken bile onu gıydım :KK1:
tylolhot tarzı grib ilacı aldım. bogazımı yumusatıveriyordu o . bide boğaz pastıllerınde cok faydalandım . lapitak ayak catlaklarıma ıyı geldı. cok kurumadı ayaklarım.

Allah kabul etsin. internetten baksana hava durumuna.. akşamları şu an biraz daha serin olabilir ama gündüz 30-32 derece civarındadır diye tahmin ediyorum.yazın 43-45 i görüyorsa eğer...

Hepinizin yazisini tek tek okudum ama malum cocuk var tek tekde cevap yazamiyorum. Elbetteki hepiniz icin dua edecem rabbim sizlerede nasip etsin kalbinizden gecen butun dualarinizi kabul eylesin ins. Oglumun tuvalet egitini sikintili zaten problemi var korkuyo yapmaya ins o mubarek yerde bu sorunuda atlatirim. Zaten iki takim ferace iki bol penye pantolon 4-5 yazma almayi dusunuyorum. Kuzumada ihram alacam ins melek oglum nur yuzlu melek olsun diye. Oyle korkuyorum ki bir aksilik cikacak diye. Rabbim nasip eder ins. Seker alacam ins sizi dinleyip cocuk sevindirmek kadar hosuma giden birsey yoktur. Esimede iki takim alsak yeter sanirim. Bol camasir corap dya kitaplari parfumsuz islak mendiller sabunlar fln alamyi dusunuyorum. Su an icimdeki duyguyu anlatamam.... kelimeler yetmez.... en cok yavrum icin mutlu oluyorumki sabii haliyle oralari gorecek bilecek. Allahim herkese nasip etsin . Gitmeden sizlerin ismini bi kagida yazmayi dusunuyorum ki oranin heyecaniyla unutmadan tek tek selaminizi iletmeye vesile olayim.

kizlar buraya yazalim ilerde ümreye gideceklere lazim olacaklar olarak toplasak cok güzel olur
arkadaslar yazmis bogaz pastili cok ise yariyor inanin

kizlar buraya yazalim ilerde ümreye gideceklere lazim olacaklar olarak toplasak cok güzel olur
arkadaslar yazmis bogaz pastili cok ise yariyor inanin

Patik
Terlik
Spor ayalkabi
Kokusuz sabun mendil
Seccade
Tesbih yada zikir matik
Gunes gozlugu
El ayak kremi
Vitamin
Maske ( enfeksiyonaa karsi)
Dua kitaplari
Fotograf makinasi
Kucuk makas
Tirnak makasi
Ne olur ne olmaz igne iplik
Hirka
Kucuk havlular sicaktan korunmak icin
( arastirmalar sonucu bana verilen oneriler)

bir de ilk gidince umre yapmak ve o aşkla sürekli ibadet etme isteğinde olduğun için market vs. pek gitmek istemiyor insan. onun için acıkmalarınızı göz önünde bulundurarak leblebi vs. gibi ufak tefek tok tutan seyler götürürseniz işe yarayabilir.
birde çok lazım olmaz ama eşinizin küçük saç kesme makinesi varsa ihramdan cıkarken onu kullanabilir. ama sacını tam tras etmeyecekse pekte gerek yok . biz iyice kazıtmıstık eşimin sacını. berberde falan bekleyip yada ilk bulamayınca zorlanmıs bıraz. ama soyledıgım gibi cokta olmazsa olmaz değil bu

MasAllah ne mutlu size :)
Suan yerinizde olmayi cok isterdim.
En son bir arkadasim bir ayligina gitmisti.
İnsan gipta ediyor gercekten.
Dede Torun fotograflarini gormustum arkadasimin 4 yasinda oglu vardi.
Allahim ne kadar tatli bir goruntu anlatamam :)
Bizde gitmek istiyoruz insaAllah.
Rabbim ne zaman nasip edecek bakalim.

Arkadaslar ozel soru olacak biliyorum fakat gercekten merak ediyorum..
Maddi acidan ne kadar maal oluyor bir umre seyahati?
Buradan yazmak istemezsenide ozelden bilgilendirebilirseniz sevinirim :)

Birde ben avusturya esim turk vatandasi.
Ben islemleri acaba turkiyden yapamayacakmiyim bu yuzden?

3bin euro bilat parasi
orda yeme icmene bagli en az biz disarda yemisti öglen yemeklerini 1bin euro
2bin euroda hurma zemzem inci felan icin ayirmisti koku aldim bir tek pismanligim
ordan yakut zümrüt kolyelerdan almadiga pisman oldum esim alalim dedi almamistim $HINT-EL-ISI-100-DOGAL-KOK-YAKUT-3-SIRA-KOLYE__49460991_5.jpg $HINT-ISI-YAKUT-ZUMRUT-SAFIR-SITRIN-5-SIRA-KOLYE__55734932_1.jpg keske bunlarida lasaydim dedim 6bin euroyu buluyor birde senin harcamana bagli

Çok şanslısınız , ne güzel bu genç yaşta gitmek nasip olmuş..

Allah kabul eder , bizede nasip eder inşallah...

Gündüzlri sıcak olduğunu söylüyorlar hep , geceleri nasıl olur bilmiyorum ama hem ince hem de mevsimlik kıyafetler koyun yanınıza..Özellikle oğlunuzun üstüne mutlaka üşümemesi içn orta kalınlıkta kıyafetlr de alın..

Bir de oğlunuz için her zaman kulllndığınız basit ağrı kesici yada soğuk algınlığı için şurup koysanız iyi olur ..

H
ava dğişimi filan olursa ihtiyacınız olabilir..

Son düzenleme:
Allah'ım güle güle gidip gelmeyi nasip etsin, umreniz kabul olsun inşallah.
Gidenleri, gitmek isteyenleri okuyunca öyle mutlu oluyorum ki göz yaşlarım kendiliğinden akıveriyor.
Allah'ım nasip ederse bizde Nisan ayında 8 günlüğüne gideceğiz, 2 yaşında ki yavrumuzla birlikte.
Bende neler götürmem lazım ne alma lazım bilemiyorum, şimdiden çok heyecanlıyım, içim içime sığmıyor.
Gidip geldiğinizde lütfen benimle irtibata geçin, anlatacaklarınızı heyecanla bekliyorum.

Gidenleri, gitmek isteyenleri okuyunca öyle mutlu oluyorum ki göz yaşlarım kendiliğinden akıveriyor.
Allah'ım nasip ederse bizde Nisan ayında 8 günlüğüne gideceğiz, 2 yaşında ki yavrumuzla birlikte.
Bende neler götürmem lazım ne alma lazım bilemiyorum, şimdiden çok heyecanlıyım, içim içime sığmıyor.
Gidip geldiğinizde lütfen benimle irtibata geçin, anlatacaklarınızı heyecanla bekliyorum.

Tabi ki arkadasim gelir gelmez haber veririm sana. Benimde cocuk oldugu icin ben sana bilgi veririm. Ins yavrularimiz o guzel yerin yuzu suyu hurmetine hayirli dinine kitabina bagli akli selim birer evlat olurlar...bende esim bana ilk soylediginde hemen odaya girdim kimseye gostermeden agladim . Sevincten aglmak hic bu kadar guzel olmamisti benim icin. Bilet islerimiz biraz sikintili korkuyorum bir aksilik cikacak diye. Biliyorum esim halledecek ama korkuyorum . Lutfen dua et bir sorun cikmasin dakavusalim oralara

Tabi ki arkadasim gelir gelmez haber veririm sana. Benimde cocuk oldugu icin ben sana bilgi veririm. Ins yavrularimiz o guzel yerin yuzu suyu hurmetine hayirli dinine kitabina bagli akli selim birer evlat olurlar...bende esim bana ilk soylediginde hemen odaya girdim kimseye gostermeden agladim . Sevincten aglmak hic bu kadar guzel olmamisti benim icin. Bilet islerimiz biraz sikintili korkuyorum bir aksilik cikacak diye. Biliyorum esim halledecek ama korkuyorum . Lutfen dua et bir sorun cikmasin dakavusalim oralara
Etmez olur muyum, canı yürekten diliyorum. Rabbım güçlük göstermeden hayırlısıyla gitmeyi nasip etsin.
Ben 2 senedir rüyalarımda görüyorum sürekli aklım oralarda gitme ihtimali bile beni benden alıyor.
Benim halam geçen yıl gitmişti oradan kızıma ihram ve pamuklu elbise almış Allah nasip ederse bir kaç parça da ben alırım oradan.
Buralarda çocuklar için o tür kıyafetler bulmak zor, birde yanımda kısa kollu çıtçıtlı badi götürmeyi düşünüyorum
Neden bilet işlerinizde sıkıntı çıkıyor onu anlamadım acente halletmiyor mu?
Biz sadece pasaport işini kendimiz yaptık onun dışındaki hiç bir işleme karışmıyoruz acente hallediyor.
Reklama girer mi acaba, hangi firmayla gidiyorsunuz?

Merhaba, işlemleri acenteler takip ediyor. fiyat kalınacak süre, dönem, oda da kaç kişi kalınacağına göre değişiyor.
Bizim anlaştığımız firma 3 yıldızlı otellerde, 2 kişilik oda ve 8 günlük tur peşin 790 € taksitle 1125€
5 yıldızı otellerde yine aynı şartlarda peşin 1400 € taksitle 1643€ fiyat verdi.
Bu fiyatlar Nisan ayı için geçerli. Oteller yarım pansiyon yani kahvaltyı ve akşam yemeği.

Etmez olur muyum, canı yürekten diliyorum. Rabbım güçlük göstermeden hayırlısıyla gitmeyi nasip etsin.
Ben 2 senedir rüyalarımda görüyorum sürekli aklım oralarda gitme ihtimali bile beni benden alıyor.
Benim halam geçen yıl gitmişti oradan kızıma ihram ve pamuklu elbise almış Allah nasip ederse bir kaç parça da ben alırım oradan.
Buralarda çocuklar için o tür kıyafetler bulmak zor, birde yanımda kısa kollu çıtçıtlı badi götürmeyi düşünüyorum
Neden bilet işlerinizde sıkıntı çıkıyor onu anlamadım acente halletmiyor mu?
Biz sadece pasaport işini kendimiz yaptık onun dışındaki hiç bir işleme karışmıyoruz acente hallediyor.
Reklama girer mi acaba, hangi firmayla gidiyorsunuz?

Cnmm bizi kayinvalidemler goturecek ama biletimizi biz karsilayacaz. Durumlarda cok musait degil para konusu sikinti oluyo. E ordada para lazim. Ani anlayacagin yol arti ihtiyac bize ait oda zorluyo. Ayarlamak icin ugrasiyor esim ins halleder

X