- Konu Sahibi elmasalyangozumm
-
ayrılık acısı en zoru üstüne birde kandırıldığını öğrenmek duble yapıyor acıyı. ama zamanla geçiyor inan bana. kendine değişik hobiler bul,kalabalıkta olmaya çalış asla slow şarkılar dinleme ve en önemlisi aklına gelince başka birşey düşün hemde hemen.
yoksa düşünüp düşünüp sararsın kafayı. artık olan olmuş ahın tutar mı bunu bilemeyiz ama kötülükler hiç bir zaman karşılıksız kalmıyor. sen kendine bak bundan sonra.
Canım ya neden öyle bişey söyledi ki.
Neden ayrıldınız?
Olayları biraz daha açık anlatsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
:113:
Ne yaşadığını bilemeyiz ama,yat kalk Allah ' a dua et.Yalanlarını evlendikten sonra öğrenseniz daha kötü olurdu,daha çok yıkılırdınız.Sabırlı olun,kötü günler geçer,onun yaptığı da yanına kalmaz.
bu dünyada kişinin kınadığının başına gelmeden ölmemesine inandığım gibi ah alıpta onu çekmeden ölmeyeceğinede inanıyorum.
bunu hakedecek birşey yapmadım diyorsunuz.her zaman hakedenlerin başına gelmez bu ve benzeri durumlar.
eğer geliyorsa,bilki hayata pişmene vesile.bundan sonra daha dikkatli olman için ufak bi uyarı gibi düşün.
umarım bir an önce unutursun.sürekli beddua etmenin gereği yok.Allah'ın adaletine güven yeter
ki zaten hayattan,insanlıktan nasibini alamamı biriymiş.bundan daha büyük kayıp olabilir mi?
"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.." (Atasözü)
"Sevenin ahı tutar.."
"Kırdığınız kalbin bedduasından korkun.." (Hadis-i Şerif)
"Efendimiz (sas) Hazretleri redde uğramayacak üç duadan söz eder Bu üç duayı da şöyle sıralar:
1- Ana babanın çocukları hakkındaki duaları
2- Misafirin ev sahibi hakkındaki duası
3- Mazlumun zalim hakkındaki duası "(Hadis-i Şerif)
Nasıl yaşarsan onun karşılığını görürsün (Hadis-i Şerif)
"Yaktığınız can kadar canınız yanar, üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz. (Hadis-i Şerif)
insanlık kavramı onun için bir değer taşımıyormuş maalesef, o mutlu mesut kaldığı yerden devam e iyormuş keyfi yerindeymiş, gülüp eğleniyormuş, hiçbişey yaşatmamış kandırmamış yalan söylememiş sanki, küçücük vicdanı sızlasa bunları bana işittirmezdi, insanın derinden canı yanınca öyle ah ediyor ki
rabbim bana ne yaşadığını göstersin inşaalh
o gülmeler eğlenmeler kalıcı mı sanıyorsun?
o ah hemen tutmaz.
hele bir evlensin,geçim derdini görsün,çocukları olsun,helede KIZI olsun....
geçmişte aldığım ahlar kızımdan çıkar mı diye kendini yemeye başlaması bile yeter ona emin ol.
Emin ol gösterir. Göstermese bile bi yerlerden yada birilerinden duyarsın..
Düşünmemeye çalış desem de boş.. düşüneceksin.. Ama aklına her geldiğinde hepsinin yalan olduğunu unutma. O üzülmüyor, sen de üzülmeyeceksin. Kitap oku, bol bol dua et. ben de yaşamıştım bunları. inan seni çok iyi anlıyorum. Ben de gece uykularımdan uyanıp çok ah etmiştim. Eden mutlaka bulur cezasını.. Bu dünyada olmak zorunda değil ki bu.. zaten bu dünya yalan.. Lütfen kendini daha kötü hissedersen bir psikiyatriste git. çünkü atlatamayabilirsin. Kendine olan güvenini sarsmış çünkü.. Ama şunu unutma senden daha değerli hiçbirşey yok bu dünyada. Senden başka da yok. Önce sen kendini sev.. Kendinle sakın küsme.. Çünkü senin suçun yokmuş bak.. bırak o seni aldattı, sen onu değil.. Vicdanın rahat senin en azından. O hayvan da( kusura bakma haketti) ne yapıyorsa yapsın.ben namaz kılıyorum şimdi. Öyle rahatlıyorum ki.. Sen de Allaha sığın.. Ne istiyorsan ondan iste.. Ne zaman konuşmak istersen burdayız biz unutma:) Allah yardımcın olsun cnm benim.
inşallah böyle birşey vicdanınını sızlatır, kalbim ferahlasın istiyorum artık
buna benzer bir olay yaşamıştım, ilahi adalet gerçekten tecelli ediyor, inşallah görürüm duyarım
Allah razı olsun, bende birazdan namazımı kılıp kuranımı okucam dua edicem, bukadr kullanılmayı haketmemiştim, geriye dönüp bakıyorum kimsenin ahını almadım kimseye kendini bukadr değersiz hissettirmedim, kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdim, bu nasıl bi insanmış ki kardeşi bi taraf oldu bana yalan yere iftira etti, nasıl bi dünya burası hala çocuk saflığımdan çıkıp gerçekleri göremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?