6 yıl çıktık 9 yıldır da evliyiz tüm seçeneklerimizi tükettik bir sürü aşılama 4
tüp bebek denemesi yaptık. Belki bizden daha çok tüp bebek denemesi yapanlar vardır elbet ancak tüp bebek denemelerim okadar başarısız ilerledi ki burada anlatmakla bitiremeyeceğim kadar çok olumsuzluk yaşadık. Bildiğim birşey varki tüp bebek bize göre bir tedavi değil çünkü benim çok az yumurtam gelişiyor fsh ım yüksek eşimde sperm sayısı az dolayısı ile tüm o yumurta geliştirici ilaçlar benim yumurtalarımı dumura uğratıyor ilaçsız dene diyeceksiniz onuda denedim iptal oldu tedavim. dhea, proxeed plus, preseed, l-cartinin, keçiboynuzu kürü, soğan kürü, havuç kürü, arı süütü, polen, aktar karışımı macunlar, çörekotu bal tarçın, soğan kürü, hayıt civanperçimi mayıspapatyası aslanpençesi çakşır aklınıza ne gelirse karı koca deliler gibi kullandık. Genetik taramalarımızı yaptırdık. Düzenli kontrollerden geçiyoruz. Yok yok yok yok. Bir servet harcadık bu uğurda :/
Taş hamile kalır ben kalamam artık biliyorum benim bebeğim olmayacak ama birde yüreğim bunu kabul etse içim okadar acıyorki hele arkadaş toplantılarında herkezin meselesi bebek ve hamilelik olunca yaşımız 34 ya tüm arkadaşlıklarımızı kesip içimize kapanacağız yada psikologların demesiyle o toplantılara acı çeksekte alışana kadar katılmaya devam edeceğiz. Yıllarım başkalarının hamile haberlerine sevinirken kendi durumumun burukluğunu yaşamakla geçti. Okadar çok mucizeye şahit oldum en olmaz denilen kişilerden haber aldım ancak o haber birtek bana gelmedi ve biliyorum ki taş doğurur ben doğuramam
En komik animasyon filmi izlerken bile bebekle ilgili bir sahne geçince karıkoca ağlamaya başlıyoruz. En neşeli anımızda bile o içimizdeki acı depreşiveriyor bir anda içimizi karalar bağlıyor gözyaşları içinde buluyoruz kendimizi.
Ben artık çok yoruldum her ay aynı acıyı yeniden yaşamak çok yorucu.