- Konu Sahibi killikarpuz
-
6 yıl çıktık 9 yıldır da evliyiz tüm seçeneklerimizi tükettik bir sürü aşılama 4 tüp bebek denemesi yaptık. Belki bizden daha çok tüp bebek denemesi yapanlar vardır elbet ancak tüp bebek denemelerim okadar başarısız ilerledi ki burada anlatmakla bitiremeyeceğim kadar çok olumsuzluk yaşadık. Bildiğim birşey varki tüp bebek bize göre bir tedavi değil çünkü benim çok az yumurtam gelişiyor fsh ım yüksek eşimde sperm sayısı az dolayısı ile tüm o yumurta geliştirici ilaçlar benim yumurtalarımı dumura uğratıyor ilaçsız dene diyeceksiniz onuda denedim iptal oldu tedavim. dhea, proxeed plus, preseed, l-cartinin, keçiboynuzu kürü, soğan kürü, havuç kürü, arı süütü, polen, aktar karışımı macunlar, çörekotu bal tarçın, soğan kürü, hayıt civanperçimi mayıspapatyası aslanpençesi çakşır aklınıza ne gelirse karı koca deliler gibi kullandık. Genetik taramalarımızı yaptırdık. Düzenli kontrollerden geçiyoruz. Yok yok yok yok. Bir servet harcadık bu uğurda :/
Taş hamile kalır ben kalamam artık biliyorum benim bebeğim olmayacak ama birde yüreğim bunu kabul etse içim okadar acıyorki hele arkadaş toplantılarında herkezin meselesi bebek ve hamilelik olunca yaşımız 34 ya tüm arkadaşlıklarımızı kesip içimize kapanacağız yada psikologların demesiyle o toplantılara acı çeksekte alışana kadar katılmaya devam edeceğiz. Yıllarım başkalarının hamile haberlerine sevinirken kendi durumumun burukluğunu yaşamakla geçti. Okadar çok mucizeye şahit oldum en olmaz denilen kişilerden haber aldım ancak o haber birtek bana gelmedi ve biliyorum ki taş doğurur ben doğuramam
En komik animasyon filmi izlerken bile bebekle ilgili bir sahne geçince karıkoca ağlamaya başlıyoruz. En neşeli anımızda bile o içimizdeki acı depreşiveriyor bir anda içimizi karalar bağlıyor gözyaşları içinde buluyoruz kendimizi.
Ben artık çok yoruldum her ay aynı acıyı yeniden yaşamak çok yorucu.
selam arkadaşım bende aynı duygulardayım 10 yıl bitti evliliğimde 3 düşüğüm var ve bir sürüde sorunum var yaş 33 ve artık son sanki gün geçtikce ümidim dahada azalıyor ama inançlı insanlarız ve sabredip beklemekten başka çaremiz yok sanırsam .çok yorgunum herşeyden sıkıldım .yokdan var eden RABBİM dilerim birgün bizim içinde bir evlat var eder .ALLAH yardımcımız olsun sende ümidini yitirme lütfen
Canım Rabbim sabırlar versin,yazdıklarını okuyunca sanki devamını ayyynı şekilde bende yaşayacakmışım gibi hissettim..Anlattığın kadın+erkek inft. sorunları aynı şekliyle bende de mevcut.Tek fark ben daha tüp bebk bile denemedim.2 aşılamam iptal oldu,spontan beklendi olmadı..Bu ay tüpe başlıcaz..Fsh laporoskopi olduktan sonra 79 çıktı ve adet göremedim hayatımda ilk defa,kiii ben herşeyi normal görünen biriydim..Falan filan...Cyclo ile adet gördüğümde 3. günü fsh 39 idi bu arada soğan kürü falan yaptım tabii..şimdide tüpe başlıyorum..Doktorum ilaç içme bakalım adet görürsün gibi geliyor dedi..Beklemedeyim..Ama inan anlattığın her şeyi yaşıyoruz bizde karı-koca..Alışveriş merkezinde şirin bir çocuk gördüğümüzde,yapışıyoruz çocuğa...Ben sürekli ağlak bir haldeyim 4,5. senemizin içindeyiz bizde..Bakalım RAbbden umut kesilmez..Dua edelim inşşş...
canlarıım üzülmeyin allah bir kapıyı kapartır ötekini açar rabbim hepinizin gönlünüzdekini veriri inşallah içim parçalandı üzülmeyin demesi kolay biliyorum ama olucak bi gün olucak ben bi çift tanımıştım bi yerde resepsiyon görevlisiydim yanlarında 2 tane küçük çocuk en az 45 yaşlarında falanlardı en sonunda olmuştu hemde 2 tane nur topu gibi çocukları vardı elbet sizde seviniceksiniz elbet birgün olucak vaz geçmeyin vazgeçerseniz allah ne yapsın umutsuzluğa kapılmayın umut başarmanın en başında gelir siz inanmazsanız olmıcağına nasıl olmasını beklersiniz ''taş doğurur ben doğuramam'' bu çok ağır bi cümle demeyin böyle lütfeen ben çok küçüğüm sizden....kendinizi bu kadar kötüleştirmeyin olacak olacak bir gün olacak bei bulacak deyin diceksinizki çok dedim ben olmuyo işte diceksiniz olmasın bir daha deneyin soruyorum size denemekten vaz geçerseniz olacağı varsada olmaz UMUTSUZ BİR GELECEK SUSUZ VERİMSİZ TOPRAĞA BENZER.....YEŞERME İÇİN UMUT GAYRET LAZIM...VAZGEÇMEYİN DAH ÇOK DAHA ÇOK DAHA ÇOK SARILIN İSTEKLERİNİZE....PEŞİNDEN KOŞUN....VAZGEÇMEYİİN
canım benimde 2 tane düşüğüm var her şeyde bir teselli aradım iki düşükte ileri aylarda olmadı şükür dedim her ay adet olup hamile kalmadığımı anladığımda buna da şükür en azından menepoza girmedim diyorum ama gel görki adete 1 hafta kala tüm benliğimi korkunç duygular kaplıyor korkunç bir ihtirasla bebek sahibi olmak istiyorum hormonlara laf geçmiyor ve her ay yıllardır bu çileyi tekrar tekrar yaşamak bir tür lanet gibi geliyor bana. Dediğin gibi allah sabır versin bizlere artık allah bebiş versin demekten yoruldum bari sabır dileyim
Canım allah düşmanıma yaşatmasın yaşadıklarımı inşallah yaşamazsın nasıl mucizelere şahit oldum bilemezsin çok yüksek fsh larda sponten hamilelikler gördüm ama canım yaşadığım tecrübelere istinaden hormonlarını lucrinle baskılatma kısa protokol iste yüksek doz ilaçtan kaçın gerçi her bünye farklıdır ancak yüksek fsh ta yüksek doz ilaç yumurtaları dumura uğratıyor hayıt iç bol bol dhea kullan soğan kürüne ara ara devam et kucağına bebeğini alamamış birinin tavsiyeleri nekadar dinlenir bilemem ama sonuç alamasamda denediğim binlerce şeyden bunların faydasını gördüm birde tavsiye ettiğim 5-6 kişiyi imkansız denildiği halde hamile bırakan preseed var bende ilk kullandığım ay hamile kaldım ancak düşük yaşadım sonra 2 yıl her ay kullandım birdaha banamısın demedi
insan bu girdabın içine girdimi karanlığa doğru çekiliyor yıllardır çocuk istemedim hiç çocuk seven bir tipde değilimdir çok sevdiğim parmakla gösterilen bir kariyerim var ancak bunların hiç biri bugün bebek bebek diye tutuşmamı engellemedi o çocuk istemeyen ben bu akıntıda sürüklenir buldum kendimi üstelik ben benliktende çıktım eşimide çok seviyorum onunla bir bebeğimizin olamaması büyük haksızlıkmış gibi geliyor üstelik bu duruma alışamıyoruz ve kabullenemiyoruz
alışveriş merkezlerinde çocuk görmek beni daha tuhaf etkiliyor ben çocuk seven biri değilimdir eşimde öyle biz ancak kendi çocuğumuza sahip olmak istiyoruz derinden onu nasıl seveceğimizi hissediyoruz başka çocuklar görünce onları sevme hissi yerine kendimizin sahip olması duygumuz daha ağır basıyor bu heralde daha kötü bir duygu içimden binlerce maşallah çekiyorum çocuğa aileye nazarım deymesin diye sonra dahada üzülüyorum bu düşüncelerden dolayı seninde dediğin gibi allah hepimize sabır versin
canım benim negüzel umut vermeye çalışmışsın allah razı olsun
bende ilk preseedle hamile kaldığımda öyle hissetmiştim tüm kısır arkadaşlarıma hamile kalacak gözüyle bakmıştım benim başıma geldi ya herkez hamile kalabilir diye düşünmüştüm zaten çok sürmedi bu mutluluk
birde ben 34 yaşıma girdim bunca yıl okadar çok istedimki şimdi birtakım şeyler anlamınıda yitirdi bu yaştan sonra torun doğurur gibi çocuk doğuracağım bukadar çok çabalayınca elde edemeyince bazı şeyler büyüsünü de yitiriyor yerini koca bir burukluğa bırakıyor bu yolda yıllardır birlikte mücadele ettiğim tüm arkadaşlarım ikinciyi büyütürken ben hala soğan suları içip hayıt kaynattığımı gördükçe artık içim çok acıyor doğan büyüyor koca koca çocuklar oluyor ama biz ovulasyon takibi avuç avuç vitaminler otlar kürlerle boğuşuyoruz hala
allah beterinden saklasın bebeği bulup kaybetmek, sakat çocukla yada kanserle mücadele etmiyoruz ya gibi düşüncelerle kendimizi avutsak da o bastırmaya çalıştığım ancak hiç bir bahanenin örtemediği duygu hiç ama hiiiç geçmiyor.
Yani her yaşadığım olumsuz tedavi ve kaybedişler birer umudu aldı götürdü elimde hiiç ama hiç kalmadı nekadar çok isterdim bende biraz olsun umutlu olabilsem.
canım yazdığın şeyler okadar tanıdıkki sanki ben yazıyorum gibi hissettim gerçekten ağır bir imtihan ve hergeçen gün yüreğimiz çok daha fazla yanıyor .kabullenemiyorum bazı şeyleri ama bakıyorumki hala aynı durum ve ben hala mücadele ediyorum .ilk başlarda sorun yok neden olmuyo diye düşnürken şimdi sorunlarla mücadele ediyorum .uyuyup uyandığımda herşey değişmiş olsa diyorum ama sadece hayal buda .dediğin gibi daha dün çocuk olanlar bugün anne oldular ama biz hala savaş veriyoruz .galiba seçilmiş insanlarız imtihanımız ağır ama mükafatı çok büyük olucak inşallah .
olurmu canım öyle şey insanlar bilerek bile senin yaşında doğum yapmıyolar daha erken diye benim yengem tedaviyle 45 yaşında doğum yaptı zor oldu onlarında ama oldu.....tamam kabul et bişeyleri ama kendini aşalayarak etme senin elinden ne gelebilirki allah aşkına bu kadar kendini kötülüyosun taş doğurur ben doğuramam içime oturdu resmen.... kendine önem ver ve yoluna pes etmeden ümidin kaybetmeden devam et belki çok duydun benim dediklerimi ama evren geri dönecektir sana günde 20 kere sesli bir şekilde bu sefer olacak die tekrarla elbet bir gün dönecek sana.....
killikkarpuz;
duygularıma bu kadar iyi tercüman olunamaz..
umut,umutsuzluk,çareler,giriişimler,yıkılmalar derken bugüne geldik..benim maceram 3,5 senedir sürüyo..1 laparoskopi,2 şılama 1 tüp bebek,1 doğal gebelik(kalp atımı olmadı,kürtaj)...troid,fsh,prolaktin.....
bu sayfalara üyeliğimde 3 yılı buldu heralde.okuduklarımın hepsini yapamadım,üşendim,korktum,inanmadım en başta..ara ara hayıt yaptım,macun aldım bi heves..sonra çöpe gitti hep..eşimde morfoloji 1...
şimdimi...sayfa sayfa doktor arıyorum..incelesinler,ilgilensinler istiyorum..bi taraftan parada yok..
istanbulla uzaktan yakından alakam yok ve gücümüz yetmez diye hiç ilgilenmedim..
tüp bebek merkezleri sayfalarından bahçeciyi okudum..
dün ana sayfasında hastaların kendi hikayelerini okudum,yorulana kadar ağladım..
evet yıllarını almış bu iş,,benim o kadar gücüm varmı bilmiyorum ama gidebilmeyi isterdim..benim gideceğim merkez antalyada..ikinciyi yaptırınca indiriim yapıyolar hemde ulaşım çok kolay benim için..ama istanbul içimde kalıyo ne yalan söyliim..
belki daha 1 kere denedim ama çok umutsuzum... ama şunuda biliyorum..biri bana artık hiç imkanı yok,,olmaz diyene kadar içimdeki umut sönmeyecek.bu başka bişeye benzemiyor..çevremdeki doğum maceraları ve sohbetlerinde kendimi kumlara gömmek istiyorum..biliyorum bu benim suçum değil..ama bu böyle...
sana ayrıca yazmak istedim çünkü burnumun direğini sızlattın..zaten içimdeki ve aklımdaki tek mevzuu bu..
canım benim yapamadığın hiç birşey için kendini üzme ben istanbuldayım ve bahçeci dahil o istanbulun bir numaralı tüp bebek merkez ve doktorlarının hepsini dolaştım elimde koca bir sıfır her bir tedavi bir öncekinden daha başarısız ama bir okadar pahalıya mal oldu ne istanbul ne o en iyi doktorlar ne amerikalardan ısmarlanan ilaçlar beni bebek sahibi yapamadı o yüzden sen içini rahat tut allah verecekse mardinede veriyor antalyayada veriyor gerisi hikaye canım benim
Canım Rabbim sabırlar versin,yazdıklarını okuyunca sanki devamını ayyynı şekilde bende yaşayacakmışım gibi hissettim..Anlattığın kadın+erkek inft. sorunları aynı şekliyle bende de mevcut.Tek fark ben daha tüp bebk bile denemedim.2 aşılamam iptal oldu,spontan beklendi olmadı..Bu ay tüpe başlıcaz..Fsh laporoskopi olduktan sonra 79 çıktı ve adet göremedim hayatımda ilk defa,kiii ben herşeyi normal görünen biriydim..Falan filan...Cyclo ile adet gördüğümde 3. günü fsh 39 idi bu arada soğan kürü falan yaptım tabii..şimdide tüpe başlıyorum..Doktorum ilaç içme bakalım adet görürsün gibi geliyor dedi..Beklemedeyim..Ama inan anlattığın her şeyi yaşıyoruz bizde karı-koca..Alışveriş merkezinde şirin bir çocuk gördüğümüzde,yapışıyoruz çocuğa...Ben sürekli ağlak bir haldeyim 4,5. senemizin içindeyiz bizde..Bakalım RAbbden umut kesilmez..Dua edelim inşşş...
çok haklısın tabii..arka arkaya pozitifleri okuyunca cazip geliyo.senide okuyunca paylaşayım dedim..diyorum ya umut işte.bende pes ettim zaten.eşime ısrar etmiycem artık..gideceğim merkez maddi anlamda fena değil.ee zaten yapılan iş heryerde aynı.dünden beri yordum kafamı.bu iş şans yada baht..ya fazlaca kaderci olup sorgulamayacağız,yada boşverip hayatımıza devam edeceğiz..hayatımız ve hayatımızdakiler çok değerli:)
merhaba..bende 3 senedir çareler aradım kendime..fsh ım bi kere bakıldı ve 12 idi..taaa 2008 de..tüp bebek tedavim sırasında bakmadılar bile,muayeneyle fikir alıyoruz nasılsa gerek yok diye..aklımda 12 kaldı ama bu arada bende troid ve endometriozis 4.evre çıktı..haa birde polip..o kadar çok ki sıkıntı arka arkaya sayamıyorum bile..
neyse bu foruma üye olup çareler aramaya başladığımda klomen tedavisinden 4,5 cm kistle çıkmıştım..hayıtı duydum hemen başladım..hiç bi şeyi 2 haftadan fazla uygulayamam ben..o zaman 10-15 gün kadar içmiştim.ve aşılama için doktora gittiğimde tertemiz,kistin yok dedi..ben direk hayıta bağladım ama tabii pekte inanmam öle şeylere..neyse..bi arkadaşım var..ilk gençliğinden beri hiç cyclo suz adet olmazdı..buna rağmen aşılama tedavisine başladı,çatlatma iğnesini yaptırıyo ama işlemi yaptıramıyolar fakat o ay doğal yolla gebe kalıyo..bi kaç yıldırda ikinci için uğraşmaya başladı tabii adet görmüyo..bende hayıttan bahsettim ona(kendim bırakalı çook olmuştu) azmetmiş ve 2 ay hergün içmiş..beni aradığı ve hayatımda ilk kez kendiliğinden adet oldum dedi..şok oldum..ikinci bebeği oldumu dersen olmadı..ama nasıl olduysa adet görmüştü..belki denemek istersin..inşallah şifamızı buluruz..
canım kendini üzme Allah'tan herşey elbet seninde kucağını boş bırakmayacaktır..yaşadıkların elbet kolay değil yaşamayan bilmez ama hamile kalmak için stres yapmamakta lazım moralini yüksek tutmaya çalış ..Rabbim ol dedikten sonra olmayacak birşey yoktur çevremde çok örneklerini gördüm .....dilerimki Allah'ım sana çifter çifter hayırlı evlat nasip etsin
merhaba..bende 3 senedir çareler aradım kendime..fsh ım bi kere bakıldı ve 12 idi..taaa 2008 de..tüp bebek tedavim sırasında bakmadılar bile,muayeneyle fikir alıyoruz nasılsa gerek yok diye..aklımda 12 kaldı ama bu arada bende troid ve endometriozis 4.evre çıktı..haa birde polip..o kadar çok ki sıkıntı arka arkaya sayamıyorum bile..
neyse bu foruma üye olup çareler aramaya başladığımda klomen tedavisinden 4,5 cm kistle çıkmıştım..hayıtı duydum hemen başladım..hiç bi şeyi 2 haftadan fazla uygulayamam ben..o zaman 10-15 gün kadar içmiştim.ve aşılama için doktora gittiğimde tertemiz,kistin yok dedi..ben direk hayıta bağladım ama tabii pekte inanmam öle şeylere..neyse..bi arkadaşım var..ilk gençliğinden beri hiç cyclo suz adet olmazdı..buna rağmen aşılama tedavisine başladı,çatlatma iğnesini yaptırıyo ama işlemi yaptıramıyolar fakat o ay doğal yolla gebe kalıyo..bi kaç yıldırda ikinci için uğraşmaya başladı tabii adet görmüyo..bende hayıttan bahsettim ona(kendim bırakalı çook olmuştu) azmetmiş ve 2 ay hergün içmiş..beni aradığı ve hayatımda ilk kez kendiliğinden adet oldum dedi..şok oldum..ikinci bebeği oldumu dersen olmadı..ama nasıl olduysa adet görmüştü..belki denemek istersin..inşallah şifamızı buluruz..
Sağol canım bugün kendiliğimden adet görmeye başladım Elhamdulillah..Soğan kürünü İbrahim saraçoğlunun önerdiği şekilde devam ediyorum.Geçen ay cyclo ile adet gördüğümdede başlamıştım ilaç bitiminden 3 gün sonra görmüştüm.Şimdide bugün geldi kırmızılar..2. soğan kürüme başlayalı 5. gün olmuştu,şimdilik mutluyum umutluyum,Allaha sığınıyorum..Cuma doktora gidicem bakalım folikül varmı???
merhaba canım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm.aynı şeyleri bende yaşıyorum.5 senelik evliyim birsürü tedavi sürecinden geçtik 2 aşılama oldu ve hüsranla sonuçlandı.allah herkesi başka konularda sınıyor bizide bebekle...yapacak bişi yok ümidini kaybetme.bak hz zekeriya peygamberimiz 99 yaşındayken eşide 98 yaşında ve kısırken çocuklarının olması imkansızken rabbim onlara evlat nasip etti.senin benim bizim gibi olanların neden olmasın.sitem etme vardır mutlaka vakti zamanı..içini ferah tut herzaman hayırlısını iste.
Ne demek torun doğrurur gibi çocuk doğurmak.Herhes 40ından sonra doğum yapıyor.Takmayın yaşı okadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?